Kde ešte hľadať schopného kandidáta na pozíciu účtovníčky?

28. mar 2024

Pekný večer. Dievčatá, mne už dochádzajú nápady. Hľadáme do firmy hlavnú/samostatnú účtovníčku, plat podľa ponúkame slušný na našu oblasť, žiadna bláznivá pracovná doba, nevyžadujeme 30 rokov skúseností, normálna ponuka.. ledva-ledva sme našli jednu pani, so skúsenosťami a schopnosťami, ktoré si taká pozícia vyžaduje, nakoniec nenastúpila, dostala lepšiu ponuku.

Skúsili sme inzerát na profesii, worki, oslovila som niektorých, ktorí majú uverejnení životopis na profesií, pridala som ponuku na Linkedin, aj som skúsila tam dať do vyhľadávača ľudí, ktorí pracujú/pracovali ako účtovníci a osloviť ich. Uverejnila som ponuku práce v skupine nášho mesta, aj sa to snažím uverejniť v skupine účtovníkov, čakám na schválenie. Oslovila som aj známu, ktorá pracuje ako účtovníčka, či by ona alebo jej kolegyne nemali záujem.

Prosím poraďte mi, je ešte nejaký spôsob, kde nájsť schopného uchádzača? Ja viem, že samostatné účtovníčky sú nedostatkový tovar, ale mne už naozaj dochádzajú nápady kde hľadať.

Ďakujem veľmi pekne.

melanta
28. mar 2024

Píšeš, že plat ponúkate dobrý aj podmienky. A následne že posledná kandidátka išla inam kvôli lepším podmienkam. Tak možno podmienky, ktoré ponúkate proste nie sú dobré. Ako píšeš, skúsených samostatných účtovníčok, ktoré chcú byť zamestnankyne, je nedostatok. Preto im je potrebné ponúknuť podmienky, pre ktoré budú mať záujem.

autor
28. mar 2024

@melanta vraj dostala ponuku, kde by robila s programom, ktorý už pozná.. u nás by sa musela naučiť pracovať s novým programom, ktorý chápem, že sa jej na prvý pohľad zdal byť komplikovaný.

Neviem no, kde až treba ísť s platom, ale tak asi nemôžeme ponúknuť 2500€ brutto.. teda to aký plat ponúknuť nie je moje rozhodnutie.. a šéf by chcel mať zamestnankyňu, nie živnostníčku a takú čo bude väčšinu času fyzicky na firme. Ja viem, že teraz väčšina ľudí by chcela robiť HO, ale tak asi až také dokonalé podmienky nevieme dať.

taynee
28. mar 2024

Ked si oslovovala ludi cez LI, odpovedali ti? Mala si dobre spraveny search? Inzercia na profesii nepriniesla zelane CVcka? Nastavili ste ponuku iba od? Navrhujem nedavat horny limit. Pozadujete aj aktivnu anglictinu? Ten home office zvykne byt problem, uctovnicky hlavne z prostredia SSC si na to zvykli. Ale toto zrejme nie je vas target. Skusala si porada.sk? Pripadne skupinu na FB zameranu na uctovnictvo? Ja by som skusila aj platenu kampan na FB, s peknym postom a urcit si kriteria pre dobre zacielenie kampane.

autor
28. mar 2024

@taynee oslovila som 3, 2 odpovedali, že nemajú záujem, 1 neodpísala. Na profesii sa ozvalo pár ľudí, ozaj iba pár, aj to sa obávam, že niektorí sa sekli v reakcii alebo si neuvedomujú čo všetko taká pozícia obnáša.. áno požadujeme aj angličtinu B1 +/-. Skupinu na FB som skúsila, aj som spravila k tomu obrázok, aby to zaujalo ľudí pri rolovaní viac ako len text. Porada.sk pozriem to nepoznám, ďakujem 🙂
Čo sa týka platenej kampane, neviem ako by to bolo lebo nemáme firemný FB profil, postujem zo súkromného.. tak či by to nevyzeralo blbo, že mám ten platený príspevok ako obyčajná osoba.. ale môžem nad tým porozmýšľať..

Ďakujem ti za tvoj čas 🙂

melanta
28. mar 2024

Hoď sem ten obrázok, ktorý si postovala na FB. Aké mesto a aká mzda?

negymama
28. mar 2024

a ake to je mesto?
paradoxne ja som par rokov dozadu hladala miesto ako uctovnicka a niekde ma aj vzali, ale po roku nepredlzili zmluvu /uz nedostavali na mna prispevok z UP/. Nakoniec som presla na zivnost a cast firiem robim v ich priestoroch a cast doma. a musim priznat ta flexibilita z domu je fakt komfortna a musite dat dobru ponuku, aby sa toho niekto vzdal.
alebo potom ziskat uctovnicku, ktora je nespokojna v povodnom zamestnani, alebo robi v nejakej uctovnej firme za maly plat a ma pridelene x malych firiem.
Treba ponuknut aj dobre podmienky pre uctovnicky, ktore sa vracaju z materskej dovolenky. Tie maju kvoli detom casto problem najst po detoch pracu. Priklad flexibilnu prac. dobu, mozny skrateny uvazok, alebo ranny nastup az do 9 hodiny priklad. Tieto nefinancne benefity, mozu niekedy skor zabodovat, ako financne ohodnotenie pri nevhodnej prac. dobe.

autor
28. mar 2024

@melanta mohla by som ti ho prosím poslať súkromne? Ak by to náhodou videl niekto z firmy, tak nech sa necítim úplne trápne, že to riešim na koníku 😁

melanta
28. mar 2024

Pošli.

autor
28. mar 2024

@negymama Orava.. o príspevky nám ozaj nejde, hlavne, nech je ten človek schopný a aspoň trošku skúsený, aby sa potom nezložil.. pracovnú dobu nemáme uvedenú, lebo vlastne asi ani nie je úplne jasne daná, to by sa prebralo na pohovore.. aj to koľko HO je možného... No ale čo, keď moc nie je z koho vyberať a koho volať na pohovory...

negymama
28. mar 2024

chapem, no je mozne ze z vasho regionu idu mnohi odbornici prec do vacsich miest ci dalej na zapad. Na vasom mieste dam ozaj uz v inzerate aj moznosti skratenej ci fexibilnej prac. doby, bezne to tak vidim v inzeratoch. Kedze je to hlavne zenska pozicia, tak to moze byt motivujuce pre uchadzacku.

taynee
28. mar 2024

Mate este ten inzerat na profesii? Mozem ho pozriet 🙂

slavkadi
28. mar 2024

Skúste ešte headhunting agentúru, my sme tak po dlhom hľadaní našli účtovníčku.

canany
28. mar 2024

Neviem co je to za oblast podnikania, ale nerozmyslali ste nad outsorcingom uctovnictva? Viem aky je problem najst ludi na ucto a ked sa aj najde, tak to nie je taka kvalita za plat, aky si pytaju

autor
28. mar 2024

@slavkadi no a to by ma zaujímalo, kde oni hľadajú tých ľudí 🤣🤣🤣

autor
28. mar 2024

@canany výroba + veľkoobchod, roboty je celkom dosť, materská spoločnosť, dcérske spoločnosti... Tak neviem či by to takto chceli riešiť..

taynee
28. mar 2024

@anonym v databáze, vlastnej, referral a kampane. Plus priame oslovovanie.

zabka1000
28. mar 2024

A musí to byť samostatná,hotová účtovníčka?vieš,ja som po škole nemohla zohnať žiadne miesto účtovníčky ,všade chceli prax a paradoxne,teraz 20 rokov po škole, stále bez praxe na pozícii účtovníčky som našla prácu,kde uctujem jednoduché prípady...možno by to chcelo zľaviť z nárokov a radšej si nejakú "vychovať".Lebo tiež si myslím,že tie šikovné s praxou robia samé na seba....

canany
28. mar 2024

Fu, tak toto neviem, ci sa niekto najde, ja osobne by som takuto kombinaciu nebrala ani za tych 2.500, ktore nemozete ponuknut.
Tak drzim palce, nech sa vam podari najst a hlavne schopnu

tanisha
28. mar 2024

Ak chceš, posli mi do ss bližšie info. Priateľ robí headhunting a často hľadá účtovnícky.

vienala
28. mar 2024

No neviem teda, aky je ponukany plat, aka je velka firma a to, co pozadujete od tejto pozicie, napr.ci je zodpovedna za cele uctovnictvo sj uctovnu zavierku (co danove priznania, fin.audity, IFRS a pod.). Ak pri takomto pozadovanom rozsahu neviete ponuknut ani 2.500 Eur, tak neviem, ci neponukate aj na Orave malo. Co viem, tak u nas vo vedlajsom krajskom meste samostatne uctovnicky (nie hlavne) vo vacsich firmach nechcu ist pod 2.000 Eur. A to je len nastupny plat, s prislubom navysenia po skusobnej dobe. A tiez zvacsa s HO, nie plnym, ale cca 2 dni z domu tyzdenne je ok. Bezne uctovnicky mavaju nastupny plat min 1.600 Eur - ale to su take, co sice maju nejaku prax, ale zvacsa vo vacsich firmach robili len svoj okruh prace.
Ale je pravda, ze aj u nas vo firme, ked sa hlada uctovnicka, tak je zvacsa problem ju najst.

autor
28. mar 2024

@zabka1000 no len koľko času potrebuješ na výchovu? Šéf už dosť podľa mňa zľavnil nároky, kedysi chcel že 5 rokov praxe a už to klesá a klesá 😁😁 ale tak asi sa zhodneme že nejaká pani po kurze nebude schopná sama účtovať, robiť uzávierky a výkazy a neviem čo všetko.... Ale možno mám zlé názory, že za 3 mesiace sa to nedá plnohodnotne naučiť

natalia1619
28. mar 2024

Ahojte sem sa votriem, je to síce off topic ale rozmýšľam nad rekvalifikačným kurzom účtovníctvo. Myslíte že je vôbec reálne po kurze si nájsť robotu? Čítam ze účtovníčky sú potrebné ale s praxou.

autor
28. mar 2024

@canany @vienala no ale keď si pozerám inzeráty na profesii v okolí, ozaj nikto neponúka viac ako 2000€... Tak neverím, že 2500€ je akože málo.. ozaj mi nejakých 2000€ brutto s poznámkou že plat sa odvíja od skúseností kandidáta a môže byť prehodnotený po skončení skúšobnej doby príde fér.. aj keď áno, je to náročná robota, aj uzávierky, audity, daňové a všetko to...

guiseppinka
28. mar 2024

Tiez sa nad tym zamyslam, ze kazdy sa stazuje, aka je vysoka nezamestnanost, nikto nevie najst robotu a zamestnavatelia nevedia najst ludi... kamoska hlada uz skoro rok k sebe do lekarne magistra a bez uspechov...

vienala
28. mar 2024

Ak ide o velku firmu z celym rozsahom uctovnictva, tak tych 2.000 Eur je fakt malo. Ale mozno ide o mensiu firmu a tam by to malo byt platovo ok. Z okolia viem, ze male firmy jednoducho nemaju moznosti zaplatit lepsie peniaze. No u nas by ste fakt za 2.000 Eur hlavnu uctovnicku nenasli, ale ja teda robim vo velkej firme, daleko od Bratislavy, ale u nas berie Accounting manager okolo 3.000 Eur + odmeny po audite.

lenicka298
28. mar 2024

Ja som robila 8 rokov pre sukromnika viac firiem, kým som sa odhodlala osamostatnit sa. Už by som nemenila. Mala som odvtedy pár ponúk na TPP no už to nechcem. Tak ako píšu aj baby vyššie, dobre účtovníčky sa dokážu uživiť aj externým účtovníctvom, a musela by to byt fakt veeelmi lukrativna ponuka aby to stalo za to. Keď som išla na materskú, tiež sme nemohli za mňa nájsť náhradu. Z vlastných skúseností viem, že zobrať človeka čo ma za sebou len kurz, a žiadnu prax je to najhoršie. A ešte do väčšej firmy rozhodne nie. Vyskúšaj dat ponuky na fb- uctovnici, uctovnici slovenska.... možno sa nájde niekto, kto má záujem o zmenu prace a zaujme ho to😊

autor
28. mar 2024

@guiseppinka lebo sa sťažujú ľudia, ktorí nemajú žiadne znalosti, schopnosti a jazyky, len by chceli robiť 7-15 a prekladať papiere za 2000€

vienala
28. mar 2024

Este reakcia k tomu, ci moze niekto po par mesiacoch praxe robit komplexne uctovnictvo - no velmi by som tomu ani ja neverila, u nas ani po par rokoch nerobia samostatne uzavierky, priznania, robi to jedna sikovna uctovnicka s 15 rocnou praxou.

autor
28. mar 2024

Inak potom som sa tak začala zamýšľať že čo ja vlastne riešim. Nie som vo vedení firmy, nie som HR, len ma šéf poprosil, aby som skúsila niekoho pohľadať. Priznám sa, že mám trošku obavy kde a koho zoženieme, ale tak nie je to primárne moja zodpovednosť, ani o ničom nerozhodujem...

To len taká off Topic úvaha

micicka
28. mar 2024

Nemozte mat zle meno ako firma? Neodchadzaju od vas casto ludia? Aj toto moze byt problem. Teraz nemate ziadnu uctovnicku? Preco hladate novu uctovnicku? Pises, ze ti dali za ulohu nieco, co ani nie je tvoja napln prace. Nefunguje cela firma takto nejako a proste sa to rozkriklo po okoli, a preto ludia nemaju zaujem?