Otázka na HR špecialistov, majiteľov firiem

28. feb 2024

Dobrý deň, chcem sa opýtať, ak pridávate inzerát o voľnej pracovnej pozícii na portál Profesia, vy viete o tom, že kedy Vám skončí inzerát na portáli????
A vôbec prezeráte si kandidátov, ktorí majú na tomto portáli životopis?
Ďakujem za korektné a priame odpovede.

janai1
28. feb 2024

Keď zadavaš inzerát na profesiu tak si vyberas čas na aký má byť zverejnený a podľa toho sa aj odvíja cena

A nie, nikdy sme si neprezerali zverejnené CV. V gastre to nie je potrebné, CV nám chodí na kvantá (žiaľ vybrať z toho niečo je o inom 🙄)

jovka
28. feb 2024

Ahoj , ano vidis do kedy je inzerát aktivny a nasa spoločnosť reagovala len na kandidátov ktori sa hlasili na volnu poziciu( bolo ich dost) ,ale vela spoločnosti a head hunterov si pozera aj zverejnene životopisy.

petamich
28. feb 2024

ako pise @jovka a teda my aj aktivne hladame na profesii, linkedin atd. (na oboch platformach aj zverejnujeme inzeraty) - cize reagujeme aj na kandidatov, ktori prejavia zaujem a aj proaktivne hladame a headhuntujeme

belle_vie
28. feb 2024

Neviem ako to je teraz ( uz som na materskej nejaky cas), ale ja som si vzdy davala pripomienku do Outlooku, aby som inzerciu obnovila. Ale su rozne moznosti, napr obnovovanie na nejakej periodicite..

Pokial ide o vyhladavanie, zavisi od pozicii a ako mas urobeny zivotopis. Ak sme mali na poziciu dost relevantnych zaujemcov, vyberala som z nich. Ak nie, pozerala som databazu. Len tam musis mat dobre napisany zivotopis s vhodnymi klucovymi slovami, aby ta nasli ( napr. na excel ma pokrocily napisany kazdy kto vyfarbuje dunky, tak ja som hladala pod VBA a inymi heslami)... Takisto si daj pozor na urcenie lokality ( zvlast ked byvas na rozmedzi 2 krajov) a vyklikanie, o aky typ pozicii sa zaujimas. To su zakladne kriteria na filter kandidatov.