Hľadanie práce - postup

3. jan 2022

Dievčatá, prosím, viete mi v tomto poradiť? Onedlho si budem hľadať prácu. Ako postupovať, ak by som chcela nejakú firmu, spoločnosť, atď. osloviť, či sa u nich "nenájde" voľné miesto? Ak by mali inzerát, že niekoho hľadajú, tak chápem. Napíšem životopis, pošlem. Pozícia je uvedená v inzeráte. Ide totiž o to, že síce mám VŠ a budem si hľadať prácu v obore, ale ak sa mi to nepodarí, tak "vezmem hocičo" a budem hľadať aj inde. Ak by som si vyhliadla nejakú firmu a viem, na čo je zameraná a tak, ale neviem, aké majú pozície a zároveň nemajú ani nikde inzerát, že niekoho hľadajú.. no ja aj tak by som sa rada opýtala, či sa nenájde nejaké miesto, tak ako postupovať? Najprv telefonicky osloviť firmu a opýtať sa? Alebo tam rovno poslať životopis? A aku pozíciu uviesť do žiadosti, keď vlastne neviem, ako sa u nich tie konkrétne pozície volajú? A vlastne keď mi ani na pozícii (zatiaľ) nezáleží a chcem len vedieť, či majú nejaké miesto? Je blbosť kontaktovať "ich" najprv telefonicky? Či radšej rovno písať žiadosť a životopis? Dá sa napísať žiadosť, ktorá nebude na konkrétnu pozíciu? Ako to sformulovať? Aby pochopili.. 😒
Napísala som to asi zložito, ale snáď chápete, o čo mi ide 🙈 🙏

miusa00
3. jan 2022

Napisala by som mail so zivotopisom s tym, ze ta zaujaa dana firma a ze by si tam rada pracovala, ze by si mala zaujem o pozicie xy, ale kludne sa budes vzdelavat a budes radac ak ti ponuknu aj ine, aktualne volne pozicie… napr nieco v tomto zmysle

vierkaa0
3. jan 2022

posles im okrem zivotopisu este motivacny list, kde napises, ze im pises z vlastnej iniciativy, pretoze ta spolocnost zaujala a rada by si u nich pracovala na takej a takej pozicii, pripadne napis len ake mas pracovne skusenosti a vzdelanie. ked nenapises presne nazov pozicie, to vobec nevadi, predsa nemozes nevediet, pod akymi nazvami to eviduju.

autor
3. jan 2022

@miusa00
@vierkaa0 ďakujem dievčatá. A ten životopis, motivacny list a žiadosť o prijatie do zamestnania nech budu 3 prílohy v maile? A do samotneho mailu iba napisat, ze mam záujem o pracu a ze posielam životopis, motivacny list a žiadosť v prílohe? Alebo už formulovať cely text mailu ako žiadosť a do prilohy len pridat životopis a motivačný list?

perdita11
5. jan 2022

Napis mi sukromne, robim veducu ludskych zdrojov. Poradim ti 🙂

sofia1
22. jan 2022

@perdita11 môžem sa ta prosím spýtať,keď chcem osloviť firmu,tak pošlem životopis a.motivacny ako prílohu a v emaili co napíšem?

perdita11
23. jan 2022

@sofia1 myslis sprievodny e-mail?🙂 uchadzas sa o konkretnu poziciu alebo pises firme ci nahodou nemaju nieco volne? V oboch pripadoch mozes napisat nieco taketo:
PREDMET MAILU: Zaujem o pracu

Dobry den,

Kontaktujem Vas ohladom pozicie …., ktoru aktualne inzerujete na profesii/Vasej web stranke/linkedine (zalezi,, kde ste inzerovanu poziciu nasli). V prilohe Vam zasielam strukturovany zivotopis a motivacny list.
V pripade dalsich otazok som Vam plne k dispozicii.

Zelam pekny den.

S pozdravom,

ALEBO

Dobry den,

Kontaktujem Vas ohladom moznej spoluprace vo Vasej firme …. (Doplnit nazov firmy). V prilohe Vam zasielam strukturovany zivotopis a motivacny list.
V pripade dalsich otazok som Vam plne k dispozicii.

Zelam pekny den.

S pozdravom,

sofia1
23. jan 2022

@perdita11 ano takto som myslela.Zivotopis mam ešte motivacny musím.Len ten je horší....nie som typ na slohy😪

perdita11
23. jan 2022

@sofia1 uprimne, ja motivacne listy moc necitam, ked sa k nam niekto hlasi do firmy. Dolezite je CV a potom ako sa kandidat prejavuje na pohovoroch.
Avsak ak dana spolocnost vyzaduje motivacny list, tak skus pozriet napr.toto: https://www.profesia.sk/kariera-v-kocke/motivac...

sofia1
23. jan 2022

@perdita11 ok tak stačí poslať ak neziadaju len životopis?ďakujem si veľmi milá pozriem si to