Tehotenská nevoľnosť v 6tt - čo mi pomôže?

4. sep 2020

Som v 6tt a pred dvoma dnami mi zacali neskutocne nevolnosti celodenne. Citim tlak v zaludku, napina ma cely den. Ledva do seba dostanem vodu bez toho aby ma naplo. Je mi zle uz len z myslienky na jedlo. Zatial nezvraciam, ale ani tato nevolnost nie je 2x prijemna. Cely den som v posteli lebo nic nevladzem. Mala ste to niektora? Co vam pomohlo? V prvom tehu mi az takto zle nebolo. Dakujem

ckatka
4. sep 2020

Mňa zachránili kvapky Zengest od Doterry. Aj piť aj voňať natreté na zápästí.
Chutiť mi síce nechutilo ani tak, ale aspoň z povinnosti som sa najedla a nebolo mi zle. Skončilo to niekedy po 12tt

janka_266
4. sep 2020

Tiež som to tak mala, trvalo to asi mesiac, mne pomáhala pri obede cola. A na raňajky som mala mesiac v kuse tie polystyrénové chleby a karičku. 😂 a večer už len preležať v posteli bez pohybu a prespať sa do rana. 😊

sense
4. sep 2020

Pomáhala mi cola a jedla som miniatúrne porcie asi 100x denne 🙈, vždy len tak na lyžičku alebo hryz...

mayka730
4. sep 2020

Toto som mala tiež od 8tt...trvalo to asi cely mesiac taktiež a všetko jedlo sa mi doslova zhnusilo..vraj pomáhajú lizatka GraviPop ..mne to trosku zlepšilo ale nič moc , po prvom trimestri mi ustúpilo všetko ..treba len vydržať viem že je to hrozné ,no kebyže už vás stav je vážnejší určite by som zašla k lekárovi aby ste nebola dehydrovaná ..

ildiko36
4. sep 2020

Pri druhom dietati som mala nevolnosti aj som zvracala do 6mes🙃..len ak som vystrcila prst z postele som zacinala den na toalete..bolo to hrozne..no a potom od 6m.zase pálenie zahy až do konca..mne ukludnil zaludok ked som si dala studene ovocie najviac melon ..viackrat za den v malych davkach.a na palenie zahy som kupila vsetko mozne v lekarni co tehotne môzu ale vobec nič nezabral.v nemecku mi dali aj daake tabletky na cmulanie no bolo to otrasne na chut a ma od toho naplo.tak som si kupovala kukuricne placky..niekedy az 2baliky som zjedla za den potom sa to kus zlepsilo🙄..

marlenuska
4. sep 2020

tiez som to mala a viem, ze tento stav je extremne neprijemny a bolo to pre mna frustrujuce. U mna nezabralo nic, trosicku mi pomahala cola a nanuk alebo nieco studene, lizatka GraviPop nemali ucinok, skusala som aj homeopatika, ale u mna ani tie nezabrali. Ja som to musela pretrpiet, u mna sa to zacalo pomalicky zlepsovat okolo 14tt-15tt. Pri prvom som to prezivala ovela viac, bola som totalne odpisana, druhykrat to bolo o nieco lepsie a aj som dokazala viac jest, v podstate ked som mala prazdny zaludok, tak to bol najhorsi stav, preto som aspon po kuskoch jedla, aby som bola v stave, ze mi je velmi zle, nie totalne katastrofalne. Asi som velmi nepomohla, mozno ked sa vyberu spravne homeopatika, tak by vedeli pmoct, len to treba odkonzultovat s nejakym homeopatom, lebo homeopatik na tieto stavy je strasne vela, cize podla vedlasich priznakov. Drzim prsty, nech to co najskor prejde a skus nejak zamestnat mysel.

ruzasipova
4. sep 2020

Mne pomahal zazvorovy caj, pit po kuskoch. Zazvor by sa v 1. trimestri nemal, ale bolo to jedine, co mi zaberalo, stacilo par glgov.

slapina
4. sep 2020

Vyskúšaj coca-colu, tá aj mne pomáhala a taktiež som mala také nevolnosti ako ty opisuješ. Budeš musieť skúšať a hlavne to vydržať, pri tehotenstve to je normálne.

autor
4. sep 2020

Dakujem vam za rady a tipy. Od rana do seba nieco nasilu pcham, kupila som fatru a uvarila si zazvorovy caj. Dala som to v prvom, hadam to dam aj v druhom aj ked je to horsie 😊

renka30
4. sep 2020

Vybublinkovana coca cola po duskoch a DRU tyčinky, to radia aj v nemocnici, ja som asi mesiac vkuse vracala...

nikdom
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikdom
5. sep 2020

Viem že ta bolesť je na nevydržanie sama som to zažila, ale to je prirodzené, neboj sa toho 🙂... tak to ma byť,to obnaša tehotenstvo.Neumrieš na to.Veľa matiek si tym prešlo.Pamätaj že ak užiješ hocijaky liek,colu...daš to aj bábu...babo potom moze mať v buducnosti problemy alebo aj hneď po narodením
Len s prapcenim..hlupe matky tu radia lieky a podobne..radsej si daj ovocie/zeleninu kde je veľa vitaminov ktore babu prospeju,skus meditovat,oddychovať,manzel nech ti da masaž,dokonca si aj spievaj a hladkaj si bruško...to pomaha 🙂..pokial sa na to citis tak aj tehotenske cviky na zmiernenie bolesti su rozne.

nicolabuncik
14. sep 2020

Som tak isto v 6tt+6 a je mi stále zle od ránna do večera a som veľmi slabá skúšam jesť ovocie , zeleninu ale zo všetkého ma napne. Žijem v Nemecku a tu v lekárni mi nechcú dať žiadne lieky na nevolnosť , ku gyn idem až na budúci týždeň v utorok :( .