Problém s búšením srdca

18. júl 2023

Dobry vecer. Zopar mesiacov mam problem s busenim srdca, nepravidelne sa opakujucim. Ano, priznam sa, neriesila som, kedze nemam napr. problem s tlakom, myslela som, ze mozno magnezium mi chyba. Teraz sme vsak na dovolenke kde chodime na tury a ja nevladzem, idem sa dovracat. Ked idem do kopca, srdce mi zacne sialene bit a chyta ma pocit akoby mi stiahlo hrudny kos a srdce sa don nevmesti, musim sa vydychat, aby mi klesol tep a potom pokracovat, ale zase chvilu a prichadza to znovu. Ked nemam takuto zataz,tak to nepocitujem, iba to obcasne "preskakovanie" srdca. Myslite, ze by to mohlo naznacovat problem so srdcom alebo aj toto moze byt "bezna zalezitost",?

zmrzlinka2021
18. júl 2023

A lekár? Si obézna? Pravidelne cvičis?

autor
18. júl 2023

@zmrzlinka2021 Obezna nie som, necvicim, u lekara som nebola,kedze doteraz som pri zatazi problemy nemala.

viestta
18. júl 2023

Nemas kondicku, nic ine to nie je. Spomalit, davat si dlhsie prestavky na vydychanie, neplasit sa, nenahanat kilometre ale uzivat si prirodu. Ked ti je na vracanie napit sa niecoho sladkeho, najlepsi je cisty dzus

lubka261
18. júl 2023

beries pravidelne nejake lieky? napr. HAK alebo cokolvek ine? ak ano pozri si neziaduce ucinky, casto si ich ludia necitaju... resp. nemas problem so stitnou zlazou? ja som mala taky problem nedavno, a lekari sa stale pytali na stitnu zlazu,ci nemame v rodine alebo ci niesom na nu liecena lebo ta to vraj casto robi

lulu2014
18. júl 2023

Moze byt kondicka ale aj deficit zeleza v krvi. Ci stitna zlaza…Daj si urobit odbery KO biosku zelezo TSH /stit.zlazu/ … a uvidis. Drzim palce.

liv1
18. júl 2023

Velky problem by bol, ak by bola pri pohybe bolest na hrudi. Asi nemas kondicku, ale aj tak je to zvlastne ze tak zrazu. Odporucam ti navstivit kardiologa, ten ti da na 24 hodin ekg holter a bude skumat aj tep aj tlkot srdca v klude aj pri cviceni napriklad. Zvolni pohyb, a kym pojdes k dr ber pravidelne kazdy den aj vyssie davky toho magnezka. A porob si aj vysetrenia co ti radia dievcata

liv1
19. júl 2023

Aha a este dostatok tekutin je velmi dolezity. Cista voda, ziadne ochuteme zbrndy a podla mna si aj od kavy daj pauzu.

nevenka
19. júl 2023

Nemusi to byt len slabou kondickou, mozes mat malo zeleza, p4onlem so stitnou zlazou. Smr obvodak najprv.

autor
19. júl 2023

Stitnu zlazu mi vysetrovali cca pred 8mi mesiacmi, bola ok (ale iba obvodna mi brala krv, na endokrinologiu ma uz neposlala), zelezo v norme, HAK som nikdy nebrala.
Minule sa mi napr. dvakrat po sebe vecer stalo, ze som nemohla vobec lezat na lavej strane, taka pichlava bolest do srdca, az mi to dych vyrazalo. Nie chrbtica, ale vyslovene v srdci pichanie.
Dakujem vam, skusim poriesit nieco s obvodnou (len nechcem vyzerat ako hypochonder, nerada chodim k lekarke - priznavam 🫣 )

liv1
19. júl 2023

Obvodna ti stitnu nevysetri ako endokrinolog. Nechapes ze to je na specialistu? Obvodni urobia zakladne vysetrenia. Nie je ti dobre, nemozes sportovat, nemozes lezat, mas bolesti tak ja neviem. No a niekedy je ta bolest ozaj ako od srdca a je to chrbtica. A ked by si aj mala bolesti v srdci, tak hadam nepojdes k obvodnemu. Akurat tak pre vymenny listok.

autor
19. júl 2023

@liv1 prepac, ale rozumiem. Ale ak mi pri inych tazkostiach,ktore poukazovali na moznost stitnej obvodna zobrala krv a dalej ma neposlala, nedala ki vymenny, tak ako sa mam dopatrat ku endokrinologicke?

liv1
19. júl 2023

Musis si to dozadovat. Ze ti nie je dobre. Inak kardiolog by ti to aj odporucil.

evka1590
5. feb 2024

Dobry den, stara diskusia, uz ste si to snad poriesili, ale pravdepodobne mate extrasystoly, komorove alebo predsienove. Manzel mal to iste.

zuzanaa239
5. feb 2024

@autorka na srdce pozor, môže ísť o srdcové zlyhávanie, ktoré vie trvať roky, aký máš tlak a ochorenia v rodine, skus si prečítať viac napr o priznakoch tu https://www.dovera.sk/srdce/srdcove-zlyhavanie/...

betulinka1
5. feb 2024

U mna to bola hyperventilacna tetania toto sialene rozbuchavanie srdca. Cize zacni obvodna, kardiológ, neurolog. Pre istotu nech ta pozrú a na kardiológii si daj aj záťažový test na biku.