Silné búšenie srdca v 2. trimestri

lady_sju
16. feb 2016

Maminy aj buduce maminy prosim poradte.. Od zaciatku mavam problemy so silnym busenim srdca najmä ked lezim/oddychujem , obcas mam zavraty akoby som sa nemohla nadychnut a toci sa mi v hlave.. Myslela som si ze je to normalne ale posledny tyzden sa mi to zhorsilo a obavam sa ci to nemoze byt priznak niecoho co moze ublizit babätku.. Co myslite?
Ps: doktor ma tento tyzden dovolenku, hned v pondelok mam s nim poradnu..
Dakujem 🙂

janickadr
16. feb 2016

Tieto tazkosti mozes kludne riesit s obvodakom, natoci ti ekg, premeria tlak a pulz. A, ked sa ti to stane najblizsie a mas doma tlakomer, skontroluj si tlak a pulz aj sama. Zatial si prisalaj stravu, pi viac mineralok a davaj si magnezium.

8291
16. feb 2016

Pokial sa necitíš dobre: smer lekár,nemusí to byť nič vážne,doplniš si minerály a bude dobre,ale môže to byť aj niečo načo v pondelok uz môže byť neskoro pre bábätko.Navstevou lekára nič nepokaziš,doma nič nevymysliš.

danielafox
17. feb 2016

Ja som trpela na búšenie (arytmie) aj pred tehotenstvom, mávam vysoký tep a nízky tlak, som sledovaná aj kardiologom, ten mi povedal,že arytmie má dnes 60% ľudí, vraj to nie je nebezpečné, dokonca podľa neho môžem rodiť prirodzene. Tiež to mam hlavne v kľude a tiež najviac,keď si ľahnem večer do postele. Srdce v tehotenstve pumpuje väčšie množstvo krvi,možno to máš z toho,ale pre pokoj sa daj vyšetriť. Držím palce

leleh
17. feb 2016

Aj ja to mam, pricinou je vysoky pulz, skace mi aj na 100-120. Bola som na internom, na ekg, echo, uzavreli to ze v tehu je to normalne kedze mam 2 krvne obehy, viac krvi, neriesi sa to a po porode sa to upravi.... Tlak mam nizky.

jaaadu
17. feb 2016

nech skusi vysetrit stitnu zlazu, teda krv protilatky, busenie srdca a arytmie nemusí byť presne to iste.

jaaadu
17. feb 2016

@lady_sju chod teda k obvodakovi, ak sa to zhorsilo, pondelok je daleko.

mirkaaa80
17. feb 2016

Ja som mala pri oboch tehu rychly tep, vyse 100 a nizky tlak. Je to tym tehotenstvom, potom to prejde. Tocenie hlavy je z toho tlaku. Daj si magnezium. Bud rada ze mas tlak nizky, lebo ked bude vysoky bude zle. 🙂. Este sa u teba mohla prejavit tetania. Ale zajdi k obvodnemu, necakaj na gynekologa.

szpiellman
22. feb 2016

Ja to mam podobne-nizky tlak,vysoky tep, zavraty, treba kludovy rezim, precitaj si nieco vtipne,skratka nemysli na to-vtedy sa to len zhorsi!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre