Meranie bazálnej teploty

31. jan 2024

Zdravím žienky☺️ Nedávno sme sa začali snažiť o dieťatko. Postrehla som, že si veľa žien sleduje plodné dni/ovuláciu meraním bazálnej teploty. Mohol by mi niekto vysvetliť ako na to? -Kedy merať, koľko krát denne, čo znamenajú namerané hodnoty, a možno hlúpa otázka - meriate si aj počas ms?🙈
Príde mi to menej nákladné ako testovanie denne 2x s ovulačnými testmi, kúpila som si teplomer a rada by som vyskúšala túto metódu. (Alebo istota je, robiť si aj testy?)
+ak máte dobrú aplikáciu kde si zapisujete tak budem vďačná za odporúčanie.
Vopred ďakujem😍

uhnakova
31. jan 2024

Pointa je merať pravidelne raz denne - ráno - v rovnakom čase, aj cez víkendy alebo voľné dni. Ja som si kedysi kúpila na to extra teplomer, merala som pod jazykom, stačilo pár sekúnd. Následne som tú teplotu zaznamenavala vo FertilityFriend, kde sa automaticky vykresľovala krivka bazálnej teploty a následne aj ovulácia. Meranie je vhodné začať na začiatku cyklu, teda prvý deň menzesu. Postupne v ďalších cykloch sa dajú dni menzesu vynechať, ak zistíš, že vtedy ovulácia nehrozí.

nevenka
31. jan 2024

A rano treba zmerat v rovnakom case a este predtym, nez vstanes z postele. A zapisovat a zaznacit si krivku. Ja mam Ovuview appku.

bambulka711
2. feb 2024

Ja ešte dodám, že testy ti ovuláciu predpovedajú vopred, ale bazalna teplota až spätne... Len málo žien má každý mesiac rovnaký priebeh a teploty.

autor
2. feb 2024

Dakujem za odpovede😊

evia13
2. feb 2024

Mám doma cyclotest. Pomocou neho si iba odmeriam pod jazykom teplotu a ukáže mi na displeji, či mám plodné alebo neplodné dni. Ja ho používam ako nehormonálnu antikoncepciu už vyše troch rokov a funguje to super. Vieš si veľmi pekne odsledovať plodné dni a využiť na oplodnenie. Za seba odporúčam.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre