Kolísanie LH mimo ovulácie

zuzanacho
2. máj 2022

Žienky, keď si robite ovulacne testy, máte počas cyklu raz silnejšie a raz slabšie čiarky, poprípade žiadne?
Lebo ja mám posledné dni slabu čiarku, alebo žiadnu. Testujem sa tak 3x denne.
Tak rozmýšľam či to tak kolíše alebo čo?
Ďakujem

anjelicek26
2. máj 2022

Ano ja mam ciarku cely cyklus dost vyraznu... pocas ovulacie aj tri-styri dni velmi silne, pred MS tiez...

zuzanacho
autor
2. máj 2022

@anjelicek26 a ťa čiarka mimo ovulacie je raz svetlejšia inokedy výraznejšia?

anjelicek26
2. máj 2022

@zuzanacho ano ale tak pozitivny je len den pred ovu a dva dni dalsie za tym...

ninka99865
2. máj 2022

Ja mám zase veeelmi slabunku a až potom pred ovuláciou to z ničoho nič zosilnie.. a testujem raz denne a až keď zosilnie tak potom viac krát 🙂

ninka99865
2. máj 2022

@anjelicek26 dobre sú tie testy? Si s nimi spokojná?

zuzanacho
autor
2. máj 2022

@anjelicek26 takáto výrazná je aj dva dni po ovu?

anjelicek26
2. máj 2022

@zuzanacho ano su, uplne... tri dni v mesiaci proste a potom to zoslabne. ovulka je vacsinou druhy den poobede od takehoto testu (okolo desiatej rano robim)..
@ninka99865 ano ja velmi, aj tehotenske od nich su fajn.. vidis pekne ako stupa a potom este pretestujem 20kovym pre istotu, ale zhoduju sa vzdy... ale na tychto vidis uz aj mierne stupanie... mne sa ovulka posunula s vacsinou 16/17.den tento mesiac na 13.den, trosku ma to soklo no...to sa mi nestalo roky..

ninka99865
2. máj 2022

@anjelicek26 super vyskúšam. Dik 🙂

zuzanacho
autor
2. máj 2022

@anjelicek26 ja som teraz začala s testami. Keď som testovala pár dní dozadu, bol stále biely. Iba jedna čiarka. Ale testovala som raz za deň. V piatok večer tak už bola čiarka ale slabulinka. Tak isto v sobotu som urobila pár testov, bola slabá ale večer už nebola žiadna. Včera bola na jednom teste slabá a na druhom zase žiadna.
Robila som si 25-kovy test. Dnes som si kúpila 20-kovy a na tom bola výraznejšia čiarka ako na 25-kovom, ale tiež slabšia ako kontrolná.
Čo si o tom prosím myslíš? /myslíte?

anjelicek26
2. máj 2022

@zuzanacho tento easy@home je desiatkovy...tam pekne vidis, ako stupa a ci kolise... vela zenam tie 25kove nevyhovuju, pripadne nikdy nebudu uplne pozitivne. Ja tie s nizsou citlivostou pouzivam len ako kontrolne ..tie su super pozitivne len tych 24h... ten desiatkovy taha tri dni...

zuzanacho
autor
2. máj 2022

@anjelicek26 takže myslíš že v mojom prípade bola uvolacia alebo nie?
Či len skrátka kolíše LH ?

zuzanacho
autor
2. máj 2022

@anjelicek26 máš pri ovulacii aj hlien?
Ako dlho ho máš plodný?
Zmení sa ti z plodneho aj vtedy keď máš ešte silnú čiarku po ovulacii?

anjelicek26
2. máj 2022

@zuzanacho to bez ultrazvuku fakt teraz nezistis, na buduci mesiac by som kupila citlivejsie ovulacne testy... ja som bola 13.den cyklu na ultrazvuku a boli 2 zrele folikuly pripravene skocit, ovulka podla mna 14.den cyklu, aj podla lekarky a ovulacneho testu tak, len krivka nejako skocila hore den skor, ale tak telo nie je stroj... uvidime, ci aspon jedno bude mat stastie najst si cestu kam ma... alebo aj dve 🙂

anjelicek26
2. máj 2022

@zuzanacho plodny hlien cca dva dni pred ovulaciou... v den ovulacie podvecer sa uz meni na kremovy a krcok sa zatvara... takze u nas je ideal mat sex ten den, ked je ovulacny pozitivny okamzite... test je pozitivny aj ten treti den, teda den po ovu... potom to zacne plednut.

ninka99865
2. máj 2022

@zuzanacho aký dlhy mas cyklus a kedy si začala testovať? Ja by som na tvojom mieste testovala celý mesiac nemusíš robiť tri testy denne keď nieje skoro žiadna čiarka ale aspoň jeden. A nepit a necikat 2 hod pred.. a nie prvý ranny moc. Fskt ti môže vyskočiť pozitívny zo dna na deň.
A skúsiť 20 tkove testy.

zuzanacho
autor
2. máj 2022

@ninka99865 ja som špecifický prípad. Som 5 mesiacov po pôrode. Len tak som sa rozhodla testovať, lebo som sa to chcela naučiť a hlavne vedieť kedy bude prvá ovulácia. Robila som si denne jeden test. V stredu som si urobila, bol negatívny, úplne biely. Vo štvrtok som zabudla. V piatok bola na ňom slabá čiarka. To ma prekvapilo, tak som si urobila v sobotu asi 3. Dva boli pozitívne. V sobotu večer bol úplne čistý. A v nedeľu zase. Dva slabé a jeden čistý.
Som z toho zmätená.
Ak by ale ovulácia prebehla a včera a dnes by boli ešte slabé čiarky, tak by boli asi stále a nie že dva testy boli úplne čisté, nie?

zuzanacho
autor
2. máj 2022

@anjelicek26 gynekológ mi povie aj spätne či bola ovulácia? A čo si myslíš o tom, čo som písala AV predchádzajúcom komentári?

anjelicek26
2. máj 2022

@zuzanacho ano vie podla zltkoveho ci akeho telieska na vajecniku to vidi, ci ovulacia prebehla...aspon tak mi to kamoska vravela (gynekologicka), ze ano vidi.

ninka99865
2. máj 2022

Áno tak malo by tam byt žlté teliesko. Ale Dočítala som sa tu že nie každý gyn to vidí, čo je natom pravdy neviem

nevenka
2. máj 2022

@zuzanacho a kojis? Ja som mala stale take testy, ze nic, blede, blede. Az ked naskocil cyklus, tak sa dalo daco vypozorovat. Ta prva ovu u mna bola, ked mi praskla 7 cm cysta na pravom vajecniku, mala som bolesti. Bolo to 4 mesiace po porode. Bola som u doktora a on len hodil rukou, ze ked kojim, ze to ovu este nebude tak skoro. Ale ze cysta praskla a uz sa vstrebava, takze len vydrzat. V ten den sme mali s muzom sex a ku vravim, davaj pozor. A on, ze ved doktor povedal. A ja na to, ten uz toho narozpraval. A hadajte co? O 2 tyzdne na to som dostala prvu MS. Teda presne v dobe prasknutia cysty som mala prvu ovulaciu a keby sme sa spolahli na doktora, mame uz 4.dieta 😅🤣.

@anjelicek26 ake su to testy, kupim to aj na Slovensku alebo sa to da z Nemecka objednat? Len aby som zase na postovnom neprerobila 😅

anjelicek26
2. máj 2022

@nevenka na amazon.de ich maju a nie su drahe, postovne byva tych 7e, kup vacsie mnozstvo naraz. easy@home https://www.amazon.de/Easy-Home-Ovulation-Tests...

nevenka
2. máj 2022

@anjelicek26 dakujem 😉

zuzanacho
autor
2. máj 2022

@nevenka a mala do vtedy aj plodný hlien keď ti praskla cysta?

stannkal
3. máj 2022

@zuzanacho ja si myslím ze LH v tele ti moc nekolise ale koncentrácia v moči (niekedy je viac zriedeny, niekedy menej). Ja osobne testujem už len s veľmi citlivými testami s 10miu a s nimi mam 2 čiarky počas celého cyklu, no keď je pozitívny deň tak ta čiarka začne veľmi rýchlo a silno tmavnut takže to je evidentné ze je pozitívny. Pri tých 20-kovych to bolo pre mňa skôr hadanie.

zuzanacho
autor
3. máj 2022

@stannkal keď si mala 20kove prípadne 25kove, mala si tiez dve čiarky?

zuzanacho
autor
3. máj 2022

@stannkal ja som testovala s 25kovym. Keď mi prvý krát vyšla slabá čiarka, tak som ostala prekvapená. Kúpila som si 20kovy a tak bola ta slabá čiarka výraznejšia ako na 25.Ale stále nie taká silná ako kontrolná.
Nedá sa teda pri používaní 20 a 25kovych prehliadnuť ovulácia?

stannkal
3. máj 2022

@zuzanacho no ved prave preto som tie 20-kove prestala pouzivat ze to nebolo take jednoznacne, myslim ze aj tam som mavala slabucke ciarky (ale uz si to moc nepamatam). ono je dolezite si to par cyklov odsledovat pravidelnym testovanim a potom vies ci ti tie testy sadnu, ci to s nimi vies dobre detekovat... isty cas, ked som isla do toho fakt seriozne, som pouzivala obidva typy naraz, asi tak 3 mesiace a tie 10miu mi skratka viac sadli a odovtedy mam uz len tie... dolezite je si tie vysledky uchovavat a porovnavat dni medzi sebou, jeden test sam o sebe ti nepovie vobec nic... ale hlavne rozne zeny mozu mat rozne "pokojove" hladiny LH takze co vyhovuje mne nemusi tebe

zuzanacho
autor
3. máj 2022

@stannkal Po ovulacii ti znovu čiarka zoslabne? Ako dlho máš pozitívny test?

stannkal
3. máj 2022

@zuzanacho áno potom zoslabne a pozitívny mam tak 2-3 dni. U väčšiny žien nastane ovulácia po LH vrchole ale vtedy keď je ešte stále relatívne vysoká hladina, potom to zas opadne na pôvodnú hranicu.

zuzanacho
autor
3. máj 2022

@stannkal myslíš si, že test s nižšou citlivosťou, napr. 25, nemusí odhaliť ovulaciu? Že na 25kovom teste je slabá čiarka, ale na 10-kovom by bola taká silná, že by to už znamenalo ovulaciu?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre