Životná poistka

kathy93
22. mar 2018

Ahojte nemá niekto skúsenosti ? Mám životnú poistku na úrazy, mám tam ale ženské choroby. A za PN dlhšiu ako 15 dní buď ohľadne úrazu alebo ohľadne ženských chorôb by som mala dostať peniaze. Momentálne som PN od gynekologicky až do materskej, viem ze tehotenstvo nieje choroba ale v PNke musí byť diagnóza( som inak vypísaná kvôli práci) . Mám týmto pádom nárok na peniaze? Bola som uz v poisťovni ale pánko bol nejaký čudný a dokopy mi nič vlastne nevedel povedať. Vypísal poistnú udalosť ale mám vraj doniesť od lekára lekársku správu. V pondelok idem k lekarke len ci mi ju da je otázne.

hettinka
22. mar 2018

závisí od poisťovne, ja mam tiež poistenie chorôb aj hospitalizácie, ale tehotenstvo a pôrod má výluku, to neberú ako chorobu.

kathy93
autor
22. mar 2018

@hettinka aha tak ďakujem tehotenstvo tam nemám ale vyskúšam to aj tak uvidíme inak mam generali a keď som si ju robila nejako ma neupozornila ohľadom tehotenstva

zafir01
22. mar 2018

@kathy93 tak napr v allianzi je tehotenstvo . zapisane do " chorob " a normlane som mala zaplatenu elu hospitalizaciu a celu takmer 8 mesacnu PN ku

zafir01
22. mar 2018

@kathy93 a v generali kamoska tiez mala poistenu pn , a bola tehu a mala ju vyplatenu . mala starsiu zmluvu ale

v_slavena
22. mar 2018

Pokiaľ máš rizikové tehotenstvo, tak by si mala mať plnenie z rizika PN,ale to len keď si bola zamestnaná.

frapper
23. mar 2018

@hettinka Allianz uznáva tehotenstvo ak si hospitalizovaná kôli tehotenstvu.Stačí prepúšťaciu správu z nemocnice a na každú polnoc sa vypláca.Môžeš nahlásiť aj online na stránke Allianz.

macilaci
24. mar 2018

V tom pripade ked si v case uzatvorenia poistky este nebola tehotna. Karencna doba 9 mesiacov.

richardhudec
29. mar 2018

@kathy93 Generali by malo normálne plniť PNku pri rizkovom tehotenstve.