Poistka a PN

zuzana898989
27. aug 2021

Ahojte. Nemáte niekto skúsenosť ? Ostala som PN kvôli zvracaniu, nevládzem cestovať, nevládzem pracovať. Radšej nech si kolegovci vezmú schopnú kolegyňu na zástup, lebo museli pracovať aj za mňa.
Keďže som ostala doma a takto to bude až do materskej, klesol mi riadne príjem. Bola mi daná rada, nech využijem poistku. Poistená som na dlhodobú marodku pre úraz aj chorobu, po 28. dni PN by mi mali vyplatiť peniaze za PN. Pani z poistovne mi však povedala, že môžem rátať aj s tým, že mi poistku nevyplatia. V marodke mám diagnózu O21- NADMERNÉ DÁVENIE V ŤARCHAVOSTI. Vraj to stačiť nebude, pretože zvracanie je bežný príznak tehotenstva.
Prosím Vás, bola niektorej z Vás vyplatená poistka aj s takouto diagnózou, alebo s tými peniazmi naozaj radšej ani nerátať ?
Ďakujem za všetky odpovede 🙂

huxy
27. aug 2021

skúsenosť nemám, ale určite by som sa tým nenechala odbiť. zvracanie je bežný príznak tehotenstva, ale v diagnóze je uvedené nadmerné, čo teda nie je bežný príznak.

matulat
27. aug 2021

Ahoj vsetko zalezi od poistovne. Ak mas poradcu vie ti to preverit. ja som bola od 3 m. doma ale nepamatam si diagnozu dovod hol rovnaky nevolnosti.narok na plnenie som mala. som fin. poradca

rikarika
27. aug 2021

@zuzana898989 urcite sa nedaj odbit a bojuj,

fleur1111
28. aug 2021

@zuzana898989 ja som tak doma a poistenie mi preplácajú každý mesiac, len chcú lek správu z kontroly. Určite sa nenechaj odbiť, do budúcna radim riešiť to cez schopného fin poradcu a nie cez ľudí v poisťovni, ktorí ti narozpravaju hocičo, aby nemusela poisťovňa preplacat, bohužiaľ tak to chodí.