Rizikové tehotenstvo a poistka

cemmimi
17. sep 2013

maminky,máte niektorá skúsenosť...teda, takto, mám namáhavú prácu (som v treťom mesiaci),chcem sa dohodnúť s gynekolog.či ma môže dať na rizikové ehotentvo.lenže platím si poistenie, kde sa uvádza,že po 29 tom dni pnky mi poisťovňa môže preplácať nejaké peniažky...no určite to neni len tak,neviete mi poradiť, že akú diagnozu by mi mala napísať lekárka aby mi to bolo schválené???máte s týmto niektorá skúsenosť?dakujem za každú radu......

etel1
17. sep 2013

@cemmimi treba riadne pozrieť VPP a výnimky z poistného plnenia.

cemmimi
autor
17. sep 2013

@etel1 čo treba pozrieť presnejšie???dakujem 🙂

linda20111
17. sep 2013

@cemmimi vseobecne poistne podmienky, mala by si to mat pripnute k zmluve, alebo to vies aj najst na internetovej stranke poistovne, ak ani tam nenajdes, tak sa skontaktuj s poistnym poradcom z tvojej poistovne, s ktorym komunikujes a opytaj sa jeho priamo.

janduska
17. sep 2013

Ja som tiez na rizikovom a v poistovni mi rovno povedali, ze tehotenstvo nie je ponimane ako choroba, preto sa na neho pripoistenie, kore si platim, nevztahuje.

hajajanka
17. sep 2013

@cemmimi Treba si prezriet vseobecne poistne podmienky a najma vyluky z poistenia. Ja som toto riesila, ked som planovala byt tehotna a bol predpoklad pre rizikove tehu. Zaujimalo ma to kvoli poisteniu uveru, kedze ja si poistenie neplatim, ale bola som ochotna si to zacat platit. Ale tehotenstvo bolo vo vylukach poistenia, takze som nakoniec poistenie neuzavrela. To, ze je vylucene z poistenia, som nasla vo vylukach poistenia. Urcite mas k zmluve o poisteni aj vseobecne poistne podmienky. Alebo sa opytaj rovno v poistovni, tam ti urcite povedia.

evka_85
28. sep 2013

Ja by som rada poradila ešte jednu možnosť, obrátiť sa na osobu, ktorá poistenie dojednala. Prípadne na nejakého poradcu, alebo sprostredkovateľa.

zenaroka
18. okt 2013

Mňa by toto tiež zaujímalo.. @cemmimi, ako si dopadla??? Ja som si preštudovala podmienky poistenia, výluka tehotenstva tam je ☹ Ale keď som zavolala do poisťovne, že či to mám poslať, že ma síce vypísal gynekológ, ale v podstate s diagnózou spondylolistéza (chrbtica), tak mi povedala, že to mám poslať. Ale či to schvália, neviem. Budem to riešiť po 29.10., to pôjdem ku gynekológovi, tak mu poviem, nech mi to vypíše... Za pokus to stojí...