Vymazanie s registra úverov

zvonkohra
16. nov 2016

Ahojte baby.mate niektora skusenost s vymazanim v registri uverov?dajme tomu ze xyz neplatila pozicky a tym padom je samozrejme zrejme ze ju dali do registru uverov.ked teraz vsetko vyplatila je niejaka moznost poziadat niekde o vymazanie s uveroveho registra?

ammellia
16. nov 2016

@zvonkohra samozrejme, ze nie je moznost vymazu (iba ak by boli chybne udaje). 5 rokov sa uchovavaju udaje. Zalezi od konkretnej banky, ako sa k omeskaniam v historii postavi.
Mimochodom, v uverovom registri si, aj ked platis. 🙂

zvonkohra
autor
16. nov 2016

@ammellia cize ak by o take 3 r ziadala o uver (hypoteku ) nema ziadnu sancu

nanulka24
16. nov 2016

Ja si pamatam ako zanmy vybavoval pozicku vo Vub-ke a neschvalili mu ju lebo sa 4,5 roka dozadu omeskal so splatkou notebooku. Neviem ale ci to tak prisne beru vo vsetkych bankach.

aduskatt
16. nov 2016

@zvonkohra záleží aj od iných okolností, za istých niekde prejsť môže, niekde nie.........( a nebavím sa o nebankovkách teraz)

zvonkohra
autor
16. nov 2016

@aduskatt cize niektore banky to akceptuju?

ammellia
16. nov 2016

zalezi, kolko splatok bolo v omeskani, v akej sume,... Ak to nebolo nejake naozaj dramaticke omeskanie, tak po 3 rokoch by si uz v mnohych bankach hypo zobrat mohla. Ale kazda banka ma tie pravidla inak nastavene, takze treba ich viac obehat.

aduskatt
16. nov 2016

@zvonkohra každá banka má iné pravidlá, ide o mnoho vecí, ktoré berú dp úvahy - kde to bolo, čo aké upomienky, koľko, atdatd.niekde to neprejde, niekde možnosť je.....

aduskatt
16. nov 2016

@zvonkohra nedá sa povedať, že si môžeš žiadať, ani že nemôžeš.........

ammellia
16. nov 2016

@aduskatt ziadat si moze 🙂 schvalenie je otazne :D

aduskatt
16. nov 2016

@ammellia iste🙂)))) to nepopieram, ale v istých prípadoch jue prechodné aj toto, samozrejme, je nereálne hodiť bežnú žiadosť do všetkých bánk a čakať, kde vystrelí motyka, je jasné, že takto to nepôjde🙂