Poistenie onko ochorení

25. apr 2024

Dobrý deň. Prosim poradte ti co sa vyznate.
Vcera mi volala pani zo zdravot.poistovne s tym, ze mi ponukla poistenie onko chorob na seba aj deti. Mesacna suma na platenie je nizka, poistenie je na sumu 10000 eur na seba a po 3000 eur na kazde dieta. Prvotne som suhlasila, znelo to ako dobry napad, suma nizka plus deti k tomu. Potom mi poslala k tomu kopu papierov na mail a medzi nimi aj vypocty, kolko by mi za co dali v pripade ochorenia. Zatial by to bolo na 5 rokov. No a tu nastava problem, ako sme tak citali tie vypocty, zda sa nam to velmi malo, aspon teda muzovi, vraj je to nic, co by nam preplatili. Prikladam aj rozpis v percentach, rozmyslam, ze to zrusim, pokial je to blbost. Prosim, ako to vidite? Oplati sa do toho poistenia ist alebo nie? Dakujem vsetkym.

autor
25. apr 2024
autor
25. apr 2024

Nejde mi to nahodit v lepsej kvalite

taynee
25. apr 2024

No bola to poistovna Union? Mne poistovna po pol roku sama odstupila od zmluvy. A vratili mi peniaze, co som za poistku vyplatila.

autor
25. apr 2024

@taynee Ano Union. Preco odstupili od zmluvy?

melanta
25. apr 2024

Nejde to prečítať, vlož to ešte raz, v úvodnom príspevku tie foto nikdy nie sú dobré. V každom prípade, poistenie kritických chorôb odporúčam dojednať v komerčnej poisťovni v rámci životnej poistky, tie majú na to produkty, nie takýto paškvil od zdravotnej poisťovne. Mne tak po onkoliečbe vyplatili jednorázové poistné 48 000, plus samozrejme v rámci liečby denné poistné počas hodspitalizácie a denné poistné počas PN. Samozrejme, výška závisí od platby a od nastavenia poistky.

taynee
25. apr 2024

Lebo som sa ich sama po pol roku pytala, ci sa poistenie bude vztahovat aj na pripadne onko hrubeho creva, ak som tam mala polyp v minulosti, ktory odstranili. A oni hned ze nie, ze odstupuju od zmluvy, a ze mi zasielaju peniaze spat. Cize na onko ochorenia som nepoistitelna.

autor
25. apr 2024

@melanta vlozila som druhykrat hned pod tym prvym, ked sa na to klikne ide to zobrazit, tak neviem, ci to uz vidno

autor
25. apr 2024

@melanta Cize cez poistovnu je to blbost riesit? Asi preto su tam potom tie mesacne splatky take nizke

autor
25. apr 2024

@taynee No mne tvrdila, ze to plati na vsetky zhubne a nezhubne onko ochorenia bez rozdielu..tak teraz neviem

taynee
25. apr 2024

@autorka no ja som sa pytala, ci teda nevieme vylucit onko ochorenia kolono, ale na vsetky ostatne by to zostalo. A oni ze nie, ze ked raz bol polyp v hrubom creve, tak ma nepoistia. Zaujimave... kazdy druhy clovek ak by isiel na kolono ma polyp v creve.

melanta
25. apr 2024

No mne tvrdila, ze to plati na všetky zhubne a nezhubne onko ochorenia bez rozdielu..tak teraz neviem - áno, platí to určite na všetky onko ochorenia. Avšak ak ochorieš a zistia, že si mala predtým nejaký zdravotný problém, ako napríklad @taynee že mala polyp v čreve, tak plniť nebudú. To funguje napríklad aj pri kritických ochoreniach ako infarkt či mozgová príhoda - ak sa liečiš na vysoký krvný tlak, tak by neplnili poistenie pri infarkte či mŕtvici.
A áno, je blbosť riešiť životné poistenie cez zdravotnú poisťovňu, životné poistenie sa rieši cez životnú poisťovňu.

autor
25. apr 2024

Ona sa ma hned na zaciatku pytala, ci sa liecim na nejake ochorenia alebo deti. Pamatala som si len, ze sa pytala na HIV, nieco s pecenou, viac som si v tej rychlosti nezapamatala. Povedala som, ze nie kedze sa neliecim

melanta
25. apr 2024

To sa ťa budú pýtať aj v životnej poisťovni. ČI hovoríš pravdu skúmať nebudú. Ale ak ochorieš, potom budú študovať tvoju zdravotnú dokumentáciu od všeobecného lekára, aj odborných, čiže zistia, čo človek v čase dojednania poistky mal. A keď zistia, že mal a je na to tzv. výluka, tak plniť nebudú a platila si zbytočne roky.

autor
25. apr 2024

@melanta Ja som im este prvu splatku nezaplatila, rozmyslam, ze odstupim od zmluvy, kedze sa to vazne zda ako blbost.
V komercnej poistovni zdravotnu kartu riesit nebudu?

angela85
25. apr 2024

Mne sa zdá že do toho tuším spadáju aj keď si mala nezhubne,to sú rôzne cysty. Ja som mala na oku,čo mi prepichli, aj na vaječníku,tu mi vybrali, aj pri sone pŕs mi raz zistili,ktoré samé zanikli.

autor
25. apr 2024

@angela85 Ano, plati to vraj aj na nezhubne. Avsak mne ide o to, ci sa to vobec oplati, lebo to plnenie v percentach, co je tam uvedene napr.za chemo a tak sa mi zda byt nizke

melanta
25. apr 2024

Samozrejme, že v komerčnej poisťovni budú riešiť zdravotnú dokumentáciu ak ochorieš a budeš chcieť plnenie. Zo zákona musia. Zo zákona nemôžu plniť poistné za ochorenie, ktorého počiatky či príčina existovali už v čase dojednania poistenia.

autor
25. apr 2024

@melanta Tak potom v com je rozdiel? Okrem teda sumy, ze ci mam poistenie v komercnej alebo zdravotnej?

subartic
25. apr 2024

Plnenia komerčných poisťovní - katastrofa , samé súdne spory s nimi

zuzana_za
25. apr 2024

Ak potrebujete ohľadne tohto poradiť - napíšte mi správu.

tilly
25. apr 2024

Toto ti dala zdravotná poisťovňa? Alebo poisťovňa, kde máš životnú poistku?
Ja som mala v rámci životnej poistky aj kritické choroby a zaplatili všetko a pomerne rýchlo.

autor
25. apr 2024

@tilly Zdravotna

melanta
25. apr 2024

@subartic absolútne žiadny problém som nemala s plnením, aj počas liečby, aj po liečbe.

autor
25. apr 2024

@subartic tak vidim, ze ani ani nie je dobre..

melanta
25. apr 2024

V čom je rozdiel? V tom, že v komerčnej poisťovni majú dlhoročne produkty na tento účel. Že dobrý poradca ti vypočíta, aké potrebuješ poistné sumy vzhľadom k tvojim príjmom a nákladom. Nielen tak z brucha 10000, alebo len tak z brucha nejaké percentá. Zdravotné poisťovne toto majú len ako taký paškvil, ktorým chcú zarobiť popri svojom hlavnom sektore. Ak budeš mať problém so srdcom, pôjdeš ku kardiológovi, nie k ortopédovi. Preto životné poistenie si zajednávaj v životnej nie zdravotnej poisťovni.

autor
25. apr 2024

@melanta Dakujem. Som v tomto novacik, mame uz poistenie v komercnej avsak nie na onko ochorenia a viem, ze tam tiez robili caviky a nic nepreplatili ked manzel potreboval po uraze ruky. Takze clovek si dava otazku,ci sa vobec oplati investovat do tychto veci..

melanta
25. apr 2024

Oplatí, ak ti poradca urobí dobrú poistku a vysvetlí, čo máš poistené, čo nemáš a prečo. Aby potom človek nebol prekvapený. Pretože mať životné poistenie neznamená, že preplatia všetko. Preplatia to, na čo je človek poistený a čo spĺňa podmienky.

subartic
25. apr 2024

@melanta účtujeme právnikov , viaceré právne kancelárie . Vidím na faktúrach súdne spory s poisťovnami o poistné plnenie. A sú časté súdne spory.

autor
25. apr 2024

Ja som fakt rada, ze mi tu pisete vsetky vase skusenosti, aspon mam moznost utvorit si obraz z kazdeho nazoru a skusenosti, ktore mate s poistkami.

tilly
25. apr 2024

@subartic tiež som v tomto prípade nemala problém. Ale napr Allianz som mala problém s plnením PU z cestovnej poistky. Keby som nebola lenivá, tiež by som išla do súdneho sporu. A ešte kedysi sme sa súdili s jednou, už zaniknutou, resp zlucenou poisťovňou. Poisťovne celkovo sú asi najväčší klamári.