Jednovaječné dvojčatá s jednou placentou

akinimod92
13. nov 2020

Ahojte chcem sa opýtať aktualne je medzi vami nejaka nastavajuca mamina dvojiciek? Ja cakam 2 ale lekar ma upozornil ze jedno ma namiesto 3 cievok v pupocnej snure iba 2 a tym padom je vyssia pravdepodobnosť nastupu transfuzneho syndromu tzv. Twin to twin syndrom. Mate niektora podobny problém?🙄 Aktualne som v 12tt.

mamickalisticka
21. nov 2020

@akinimod92 ahoj, ja čakám 2ky, jednovaječné s jednou placentou, v jednom obale. Som dnes presne 16.0tt, o mesiac ma čaká ďalšia návšteva Mudr. Grochala v Martine. Zatiaľ rastú ako majú, doktor mi nič takéto nespomenul že by bolo ale TS mi spomenul a dosť sa bojím, tak isto ako aj cukrovky a preeklampsie.. Tak len dúfam a čakám že všetko bude v poriadku. Jediná super správa je, že čakám dievčatká k nášmu malému veľkému bratovi 🙂

akinimod92
autor
21. nov 2020

@mamickalisticka joj tak to gratulujem, ja este neviem co čakáme ale tiez mam riadne obavy aby vsetko dobre dopadlo. Prosim Ta ako často máš kontroly, lebo na to ze ma vystrasili ake je to rizikove a co vsetko sa moze stať a ze musim byť sledovaná tak mam kontrolu cca za 3a pol tyzdna.. Co sa mi zdá akosi dlho.

mamickalisticka
22. nov 2020

@akinimod92 áno aj ja mám kontrolu vždy po mesiaci, ale chodím každé 2 týždne na moje vyžiadanie.. Normálne mi aj doktor povedal že mam prísť na sono každé 2 týždne.. Čiže chodím na klasické poradne po mesiaci podľa tt ale zároveň aj každé 2 tyzdne len na take rychlosono aby videl či rastú rovnako.. A taktiež chodím na tie kontroly do martina na ten dobrý utz, to mi odporučil doktor, že pri 2 je lepšie ist, bola som v 13tt. teraz idem v 20tt.. Podľa mňa ak vyžiadaš aby si chodila aspoň na sono častejšie doktor ti musí vyhovieť keďže si na rizikovom.