Dvojičky s jednou placentou

lenka8979
3. máj 2017

Ahojte chcela by som sa opytat ci ma niekto skusenost s tymto pripadom...cakam dvojicky a som na konci 23.tt a dnes mi doktor povedal ze su jednoplacentarne a jedno ma viac plodovej vody ako to druhe a ze odobera aj od neho vyzivu kyslik atd. Zatial je medzi nimi 8% rozdiel a mam prist o tyzden na kontrolu a ked sa to zhorsi tak nasleduje nejaka laserova operacia v Prahe. Mate s tym niekto skusenost?

bienennest
3. máj 2017

@lenka8979 ahoj, osobnu skusenost s tym nemam ale citala som k tomu zaujimavu diskusiu...skus si ju tiez pozriet-http://www.emimino.cz/diskuse/dvojcata-s-jednou...

xevulax
3. máj 2017

To ti dost neskoro povedal, ze maju iba jednu placentu. Mne moj gynekolog hned na zaciatku pozeral, ze su jednovajecne a maju jednu placentu. Ono vo vyssom stadiu sa moze stat ze sa dve placenty zrastu do jednej. Tvoj dr. Ti spomenul ttansfuzny syndrom dvojciat- jedno ma prilis vela a druhe prilis malo- nie je to dobre ani pre jedno z nich. Ja som mala tiez rozdiely medzi detmi - aj ked nie velke, v podstate pri porode bol 200g rozdiel.

lenka8979
autor
4. máj 2017

@xevulax No mne od zaciatku tvrdili ze mam dvojvajecne a le zmenila som dr ktora ma poslala na trimestrialny ultrazvuk a tam mi dr povedal ze maju jednu placentu

elenita
4. máj 2017

Ja som mala dvojičky s dvoma plodovými vakmi a dvoma placentami... a pri narodení bol rozdiel 500 g 😉. Takže nejaké odchýlky sú v norme, aj pokiaľ nejde o TTS.
Neporadila som, ale v každom prípade Ti veľmi držím palce 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre