Proteínové nápoje v tehotenstve - áno či nie

nicci254
16. nov 2021

Chcem sa opytat, ci su tu nejake mamicky, ktore v tehu pili proteionove napoje nie ako nahradu ale ako doplnenie proteinov v strave..Vsade citam na obaloch ze je to nevhodne v tehotenstve a zase som sa docitala, ze ak zena caka jednovajecne dvojicky odporuca sa pit protein (ako jedna z prevencii na transfuzny syndrom).

kiki68
16. nov 2021

@nicci254 nie nie su vhodne, v tehu by si mala mat iba urcity objem proteinu, telu tak nejak prirodzeny. Citala som k tom clanok na what to expect. Tam to bola tema, pretoze vela ludi zvykne mimo tehu siahnut po protein shake alebo bars

pinaofina
16. nov 2021

@nicci254 ja som pocula podcast, myslim s lekarkou a je to vpohode. Na obale je to napisane preto, lebo nie su studie na tehotnych. To tak byva aj s doplnkami etc. Ze nie vsetky su skodne/nevhodne, ale proste nie su studie, tak to radsej napisu.
Ja som v procese IVF a musela som prijmat vela bielkovin, v centre mi odporucili pit nutridrinky. Tak som sa spytala, ci si mozem dat normalny srvatkovy protein pre sportovcov a povedali, ze jasne. Mozno by som siahla po nejakom bio v tehotenstve. Ale tiez planujem doplnat nimi aj ja. Zazila som hrozne nevolnosti uz pri IVF a jedine co mi slo dole krkom boli sacharidy, tak som aspon nasilu vypila proteinovy shake.

zafir01
16. nov 2021

@nicci254 tak ja som mala problem s masom, vajickami, strukovinami, a clekovo nieco normalne pojest prvu polovicu tehotenstva, tak som v pohode siahla, po tom, co moje telo poznalo,a to bol vegan protein z kompavy . apson som mala trochu dusu namieste, ze mam v sebe nejake potrebne ziviny, ked som vtedy vacsinou jedla len sacharidove veci s minumum potrebnej vyzivy

kkovacovak
16. nov 2021

@nicci254 skus si kúpiť v lekárni (skôr asi online) protifar prášok. Je to protein vhodný aj pre tehotné a dojčiace ženy. Ja ho používam keď mi moc opúchajú nohy.

nicci254
autor
16. nov 2021

vdaka za info zienky 🙂 na nete som citala ze vhodne su veganske proteiny

kiki68
16. nov 2021

@nicci254 ano tie vegan du lepsie. Ale naozaj to s proteinom neprehanaj. Mozes ich kupit v bioshope tie prirodne.

petamich
16. nov 2021

ja som cele tehotenstvo nemohla maso ani citit a tak som potrebovala tie bielkoviny kusok doplnit a gynekoloh mi proteinovy shake z casu na cas odobril - nie ako nahradu stravy a nie pat koktejlov denne ale nemal s tym problem

sykoroka_dizajn
29. dec 2021

Určite je to v pohode, pokiaľ to nie je denno denne, pokiaľ je to proteín s kvalitným zložením. Teda rovnaké pravidla ako pred tehotenstvom.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre