Akú sedačku si vybrať?

tl999
19. apr 2024

Ahojte,
naša prvá autosedačka (0-13 Maxi Cosi Pebble) už dosť úzka pre malú, takže zvažujeme kúpu novej sedačky. Dcérka má 9 mesiacov, 79 cm, a váži 11 kg . Malá ešte nesedí takže asi kategória 9-36 kg asi odpadne. Mne sa páci sedačka Zopy Voyager 2, ktorá je vhodná od novorodencov do tých 4 rokoch. V prípade druhého bábätka ešte to zíde, lebo s tou našou prvou sedačkou nebola som spokojná. Z ktorej kategórii ste vybrali druhu autosedačku? 0-18? 9-18 ? 9-36? 🙂
Je to pravda, že tieto sedačka od novorodenca do 4 rokov nie je vôbec bezpečná?
Ďakujem pekne za názory!

really8
19. apr 2024

@tl999 ahoj, pridaj sa na fb do skupiny autosedacky-bezpeci pro deti ale napis rovno do deti v aute a poradia ti presne a spravne. Ak dieta este nesedi potrebuje sedacku s baby vlozkou, cize by si mala hladat sedacku s oznacenim B. Za zivot budes potrebovat minimalne tri, tie s velkym rozpatim nie su vhodne. Logicky to co je dobre 3 kilovemu babatku nemoze byt vhodne aj pre 12 kilove. Sedacka sa musi vyberat aj podla auta. Napr skodovky maju priserny sklon sedaciek a nie vsetky si s tym poradia. Nie je ti mala investicia takze sa treba poradit u odbornikov idealne ist aj na predajnu vyskusat (nie na taku kde kupite vsetko od cumla az po postel).

luckajozko21
19. apr 2024

Napis im na fb, tak ako ti radi @really8. Fakt sa tomu rozumeju. Vacsinou radia joie ispin 360 (ta je super), alebo napr. joie i-harbour. Ide o to, ze nie vsetky autosedacky maju tie najvyssie testy. A ked uz teda nieco kupujes pre bezpecnost svojho dietata, tak je dobre brat aj toto na vedomie. Najprv ale musi samostatne sediet. Budu potrebovat hlavne model auta aj s rokom vyroby, vaha/vyska dietata a rozpocet.

majlo1234
19. apr 2024

Pokial mala nesedi, mala by byt vo vajicku, este aspon par mesiacov, kym nebude sama stabilne sediet. Vajco mate do 13 kg tusim, jej sa priberanie spomali, ked sa zacne viac hybat, uvidis 🙂 Predsa len tie sedacky pokracovanie maju inu konstrukciu a babo sa nema umelo posadzovat, pokial samo nesedi. Tolko teoria.