Má niekto skúsenosť so synechiou u dievčat?

anickapolak
6. sep 2010

mam dve dievcatka a u oboch yistili synechiu...nikdy som o tom nepocula
presiel uy niekto tym

clostilka
6. sep 2010

anickapolak - synechia sa odstraňuje krátkym operačným zákrokom v celkovej anestézii a vzniká údajne aj vtedy keď sa dievčatko zo spodu nedostatočne umýva - aj keď mne sa to nezdá. Ja malej vždy večer keď ju umyjem tak ešte jej aj vatičkou namočenou do vody prejdem cez pysky a vtedy to vlasne aj kontrolujem, že to má ok nie je tam začervenanie, výtok .... neviem možno preháňam ale aspoň som spokojná že to má ok, a je dobre umytá po celom dni v plienke. 😉

estera_rabarova
25. okt 2010

nasa starsia dcera (7,5 roka) s tym bojuje neustale. Ja si ale nemyslim, ze to bude suvisiet iba s hygienou. Mame dve dcerky a umyvaju sa rovnako casto, starsia to ma od babatka, mladsia to este nemala. Niektore dievcatka maju asi nabeh na zrastanie.
Ked sme to zistili u dcerky, mala asi 1,5 roka, poslali nas na detsku gynekologiu. Tam jej zrast rozrezali. Mala tam iba tenku blanku, ani ju neuspali a trvalo to asi 5 sekund. Chvilku bolo dobre, ale po par mesiacoch sa to zopakovalo. Vtedy som sa opytala lekarky, co mam robit, aby sa to uz nestalo. Odporucila mi male pysky neustale roztahovat. A odvtedy, ked ma napadne, vecer pred spanim jej roztahujem kozu na pystekoch. Ked vidim, ze jej to znovu zrasta, pouzijem trochu nasilie. Vacsinou to ani nezbada. Nemam ale skusenosti s hrubsimi zrastami, neviem, ako to u vas vyzera. Vela zdaru pri rieseni tohto neprijemneho probemu.