Rizika pre bábätko, keď som alergička

anka80k
13. mar 2017

Dobry den. Som astmaticka a alergicka. Mam alergiu na prach, pel, perie, roztoce... a hlavne na niektore potraviny obsahujuce histamin. Ak u mna nastane reakcia tak mam cervene vyrazky po tvari , krku a dekolte, opuch krku a nastava anafylakticky sok. Uz roky beriem XYZAL, ak nastane reakcia tak uzijem Prednison a prinajhorsom mam pri sebe stale adrenalinove pero. Moja otazka znie, nakolko som momentalne v zacinajucom 3.mesiaci tehotenstva ci mozem uzivat XYZAL. Ak nie tak ako sa mam chranit pred nezelanymi reakciami na niektore potraviny ci zlozky v nich. Nechcem aby sa nieco stalo dieťatku ale musim mysliet v tomto pripade aj na seba. Velmi sa bojim. Dakujem pekne za radu.

lubina
13. mar 2017

@anka80k no toto je potrebne prekonzultovat s doktorom, ved ked ides na kontrolu na gynekologiu, tak sa opytaj, predsa len lekar je lekar....ja by som urcite konzultovala s lekarom, co robit...

katarinka134
13. mar 2017

Pýtaj sa na alergologii a gynekológii liečba sa tehotným upravuje ja som prednison napr brala celé tehu ale z iného dôvodu..

lubi40
13. mar 2017

@anka80k urcite sa poradit s lekarom. Aj ja som alergicka, aj potravinova, ale mne lekar jednoznacne povedal, ze ak riziko pre dieta prevysuje riziko pre matku, tak lieky nedavat. Takze ja som lieky vysadila a prezila som. Ono tehu moze mat vplyv na alergie ,moze ich zhorsit ale aj zlepsit, ja som to mala lepsie.
Ale urcite, kedze ide o kortikoidy tak sa co najskor porad s lekarom. ja by som ani necakala na termin a radsej si zavolala do ordinacie a poradila sa.

anka80k
autor
13. mar 2017

@lubina ved toto. Hovorila som na gynekologii a ona ze sa mam spytat obvodneho a obvodny zacal hladat v knihe ci mozem ci nie.

lubina
13. mar 2017

@anka80k tak treba ist na alergo k tvojej lekarke, ta by mala vediet, ked ti vlastne ona predpisala lieky na alergiu a astmu....tiez mam alergiu a rozumiem ti

sunshine1311
13. mar 2017

@anka80k Ja som momentálne tehotná a tiež alergik a astmatik,samozrejme moja gyn. o všetkom vie,ale poradiť o liečbe som sa musela s mojou alergologičkou, ktorá mi následne upravila liečbu. Takže treba zájsť k svojmu alergo, čo najskôr.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre