Predčasný pôrod - prepustenie z nemocnice alebo hospitalizácia

18. júl 2022

Zdravím, som v 30tt s hospitalizovali ma kvôli odtekaniu plodovej vody. Zatiaľ ešte neviem žiadne konkrétne výsledky. Vôbec neviem aký je ďalší postup a čo ďalej riešiť. Či sa už vypísať na materskú dovolenku? V prípade predčasného pôrodu by som ostala s drobcom v nemocnici alebo by som bola prepustená a mohla za ním hodiť len v určené hodiny?

anavixy
18. júl 2022

To vsetko zalezi od konkretnej nemocnice, resp. oddelenia. Na novorodenecku JiSku zrejme budete len dochadzat. Mozno neskor vas podla miesta s dietatom hospitalizuju, musite zistivat tam, kde lezite.

viestta
18. júl 2022

Urcite komunikovať s lekárom, môžu ta ešte preložiť do nemocnice, ktorá má špecializované oddelenie pre nedonosene deticky a porodís tam. Každá hodina v maternici je dobra. Tak sa držte.

snehulak77
18. júl 2022

Väčšina nemocníc to robí tak, že vás prepustia z gynekológie a príjmu na novorodenecke. Mne povedal primár, že zostanem na tej istej izbe, len ma bude viesť novorodenecke a nebudem mat vizity z gynekológie. Tak sa to robí, pokiaľ je dieťatko na JRSN v inkubatore. Potom ho prepustia na room-in k maminke, ja som bola stále na gynekológii, lebo ti si držali kvôli infekcií aj mňa. Ale jedna maminka prešla o chodbu ďalej na izbu novorodeneckeho. Oni majú tam také izby. Osobne by som nešla domov. Drzkaj sa

evkamotka
18. júl 2022

Mne predčasne odtiekla voda aj som potom predcasne rodila. V Ruzinove. Syn bol na jiske pri sestrickach a ja som bola cely cas na sestonedeli medzi ostatnymi rodickami a ich bábätkami.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre