Musí mať predčasný pôrod nejaký dôvod?

7. nov 2021

Baby, predčasný pôrod musí mať nejaký dôvod?
Napr. otváranie krčka maternice alebo odtok plodovej vody a ďalšie dôvody alebo sa môže predčasný pôrod spustiť hocikedy bez nejakých dôvodov?
Som 35tt a cítim falošné kontrakcie tak či sa nemôže pôrod spustiť bez nejakých problémov...

michaela789
7. nov 2021

Ahoj, 35.týždeň je dosť skoro na poslíčkov. Ja som mala prvých v 36. a doktor hneď kontroloval krčok, či sa neotvaram.
Berieš magnézium? Ak nie, skús začať užívať, malo by to utlmiť. Určite by som to nepodcenila.

snehulak77
7. nov 2021

Ahoj. Predčasný pôrod ma vždy nejaký dôvod. Ci sa naň príde, je už druhá vec. Mne tvrdlo brucho a skracoval sa krcok od cca 29tt. Porodila som v 34tt. Ale v tom 29tt to moja gynekologicka videla na vyšetrení a poslala ma do nemocnice. Potom som bola vedená na rizik poradni. Určite by som zašla za doktorom. Ak nič, tak si to môžu aspoň poistiť steroidmi na pľúca. Držím palce

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
certica22
7. nov 2021

Mne odtiekla plodová voda úplne z ničoho nic bez akýchkoľvek problémov alebo nejakých zlých výsledkov, všetko bolo v poriadku len ráno som vstala z postele a voda odtiekla..večer predtým bol malý veelmi divý akčný v bruchu 🙂..narodil sa v 29tt sekciou ešte v deň deň ako voda odtiekla ,no do dnes sa neprišlo na príčinu že prečo

autor
7. nov 2021

Bola som pred pár dňami na poradni tak všetko bolo v poriadku, doktorka nič nepovedala...
Len sa bojím či tie bolesti občasné sú v poriadku... 😊

martina1201
7. nov 2021

Na toto ti nikto nedá odpoveď. Poslickovia sú v poriadku, maternica sa pripravuje na pôrod. Ale či tvoji poslickovia sú ok ti dá len doktorka. Daj magnézium a zahaj kludovy režim. Tým najviac pomôžeš predísť predčasnému pôrodu.

lilly2303
7. nov 2021

Ahoj ja som mala falošné kontrakcie od 30 tt. 4 krát som kvôli tomu večerom utekala na pohotovosť lebo som sa bála že rodím a nakoniec to boli len falošné kontrakcie. Otvorená som bola od 29 tt na špičku prsta ( druhé tehotenstvo). Doktor mi vtedy zvýšil magnézium na 2-2-2 a porodila som v 39+4 bez problémov za necelú hodinu a to som ešte deň pred pôrodom brala tieto dávky magnézia s tým že som cely čas bola v tom že pôjdem sekciou nakoľko aj prvé bolo sekciou, ale deň pred pôrodom si doktor zamyslel že mi na sekciu dá ešte týždeň že by to mohlo ísť aj prirodzene a keď do týždňa neporodim tak sekcia.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre