Pozitivny Trizomy test, pozitivny triple test, aj sono

adaluna
19. feb 2019

Ahojte, bohuzial mam pozitivny Trizomy test na T21 v 95%. Triple test (ci ako sa vola ten skrining) mam 1:4 (mam 38r) a NT 4,4. Som v 13+2, ale podla sona, velkosti plodu uz 14tt. Mavala som nepravidelnu menstruaciu. Zajtra mam ist na odber plodovej vody AMC. Strasne sa bojim. Uz mam nervy na dranc. Je tu niekto, kto mal nieco podobne a AMC bola negativna? Strasne sa bojim, velmi som chcela to babo ☹

evalin88
19. feb 2019

A na sono nieco zle videli ??? No trisomy a moze este mylit. Amnio je najpresnejsie. Drzim palce ❤

kamoss75
19. feb 2019

Ja som mala testy zlé pri obidvoch synoch, dokonca pri mladšom mi vyšiel ešte aj rázštep nervovej trubice. Bola som úplne zúfalá a na dne. Boli sme na morfologickom sone v BA, absolvovala som amniocentezu. Vyšetrenia boli negatívne, obidvaja sú chvála Bohu zdraví. Viem čo prežívaš, aj mne bolo veľmi ťažko.
A z amnio nemusíš mať strach, neni to také hrozné, a za tú istotu to stojí. Len po tom veľa oddychuj ak sa ti bude dať, aspoň 3 dni taký kludový režim.
Ja som rodila ako 37 a 39 ročná, pri testoch veľa spraví vek. Držím palce, veľa šťastia

dovozadokoca
19. feb 2019

Aktuálne je možné už len počkať na výsledky amnio. Nie je to nič hrozne, hlavne si netreba čítať blbosti ohľadom toho, lebo som tam šla vyplašena jak čivava a nič to nebolo. Nikto nevieme, čo máš v brušku, ale v mojom prípade sme všetky tri, čo sme boli na amnio, mali zdravé deti, ja som mala menšiu pravdepodobnosť o dosť síce, ale maminky, čo tam boli, mali ako ty.

Už sa len treba snažiť vydržať s čo najmenšou ujmou na psychike a už keď bude istota, tak si budeš vedieť zariadiť život atď. Aktuálne to naozaj treba len vydržať. Držím palce silno, viem, čo je to za peklo, nevedieť...

3009
19. feb 2019

@adaluna určite amnio tie je také strašné, ako to niektoré mamičky opisujú. Moja dcéra bola tiež na amnio a dovtedy sa bála aj injekcie u lekára a dala to úplne v pohode. Za ten kľud to vydržíš. Sú aj horšie vyšetrenia.

martinka13
19. feb 2019

Ja by som šla k Mudr.Grochalovi do Martina. Ten Ti povie... .

adaluna
autor
19. feb 2019

Bola som u dr. Čunderlika na sone, aky typ sona to je to neviem. Pozeral ma dokladne asi tristvrte hodinu, tak pritlacal ten ultrazvuk az ma brucho bolelo ale zrejme chcel byt dosledny a vsetko dobre vidiet. Pristup mal uzasny, velmi ludsky, citlivy. Na telku som sa bedokaza pozerat. Plakala som ako blazon, lebo zrovna v ten mi moja dr dala vysledky trizomy, tak sme leteli do BA. Nastastue nas dr zobral hned v ten den veder. Vlastne minulu stredu, den pre Valentinom. Aj on hovoril, ze bohuzial to nevyzera dobre a ten triple test mi robil on. Tiez ma vraj babenko nejaku chybu na srdiecku. Zatial nameral cosi na 30%. Ale to hovoril muzovi, mne nie. Muz bol po vysledky vo stvrtok. V piatok sme boli u geneticky v BA, tam na tom americkom namesti. Ani jej sa to nepozdava a po dlsom rozhovore povedala narovinu, ze velmi iny vysledok na Amnio nemam cakat ☹ . Len kvoli legislative ho musim podstupit. Ak to Amnio potvrdi, pojdem na UPT. Mame doma totiz 4r.chlapceka po narocnej onko liecbe a este podstupuje liecbu kosti. Sme uz sice 2r po oko liecbe ale bol na tom velmi velmi zle a sme radi, ze zije. Dalsie dieta so zdrav.problemami uz nezvladneme. Kto nezazil nepochopi ☹

dovozadokoca
19. feb 2019

@adaluna nemusíš nikomu nič vysvetľovať ani sa ospravedlňovať. Sami viete, čo je pre vás lepšie. Je hrozne, že niekoho život takto skúša. Prajem veľa síl. ❤️

ink
19. feb 2019

Och, tak ma to mrzí a zo srdca vám želám, nech to dopadne dobre. Zázraky sa stále dejú a ja by som vám ho strašne dopriala. Plus, ak máš otázky o výsledku zo sona, alebo ohľadne toho, čo zistili o srdiečku, tak na MK sa spustila poradňa s MUDr. Nosáľom : https://www.modrykonik.sk/forum/category/poradn...

ak by si potrebovala niečo vysvetliť a poradiť, určite pomôže..
Držte sa ❤️

adaluna
autor
19. feb 2019

@dovozadokoca dakujem velmi za podporu. Vazim si to ❤

adaluna
autor
19. feb 2019

@ink bozinku, dakujem za radu 🙏. Zienky ste uzasne. Velmi si vazim vasu podporu. My sme to nikomu nehovorili. Nikto nevedel a ani nevie, ze som tehotna. Povedala som, ze az po trizomy a muz to respektoval. Po tom vsetkom co mame s nemocnicami za sebou som sa aj bala tesit. Vie to len moja mama. Bohuzial opodstatnene. Myslela som si, ze budem silna, ze to dam. Ved s malym sme zazili tak zle veci. Nikto na Kramaroch mu nedaval velke sance. Bol malicky, mal 14 mesiacov a 4.stadium s metastazami kade tade. Myslela som, ze to neprezijem. Bol tak velmi vytuzene babenko, takmer sme isli na umele ked sa to podarilo a potom problemy a rany od zivota. Ani neviem ako a Bohu som povedala, ze nech mi ho neberie, ze mu ho nedam za nic na svete. Neviem preco po tom vsetkom ma este takto skusa. A moja psychika sa bohuzial kazdym dnom ruca viac a viac. Uz mam aj brusko. Sice male ale rifle uz tlacia ako blazon. Muz druhe nechcel, bal sa viac ako ja. Skusali sme od leta. A ked sa podari a konecne sme sa mali tesit tak musime toto zvladat. Tak velmi to boli. Nemam ani nikoho s kym by som to mohla riesit. Vsetci maju svoje problemy, svoj zivot. Prepacte, ze som sa tu tak rozpisala. Uz neviem ako dalej. Potrebovala som to dat von a tu podporu, ktoru ste mi dali ❤

katyd
19. feb 2019

@adaluna Držím palce, aby boli výsledky čo najlepšie. Daj si to podrobne vysvetliť, čo zistia a potom nechaj na svoje najvnútornejšie pocity a intuíciu. Do zajtra si predstavuj to, aký výsledok chceš počuť a ostatné vypusti z hlavy a modli sa. Predstavuj si bábätko zdravé a nič iné. Prihováraj sa mu do zajtra, že potrebuješ, aby bolo zdravé.

veronikaa7
19. feb 2019

@adaluna jeeee moja je mi to tak lutko..ver že bude všetko v poriadku...aj keď je to veľmi ťažké viem o čom hovorís.. zazila som si to isté na vlastnej koži po dlhý rokoch som konečne otehotnela a skončilo to takto..mne tiež zistili trizomiu ja som si malú nechala a bojovali sme ako sa dalo ..dotiahli sme to do cca29tt v januári tohto roku sme si ju pochovali..😢 verím a prajem vám aby vám to vyšlo zaslúžite si to..😇🙏

ink
19. feb 2019

@adaluna ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

adaluna
autor
20. feb 2019

Tak uz mam prave po amnio, lezim a spamätavam sa. Samotny zakrok - odber nebol tak hrozny ako som si myslela. Som na Antolskej. Vsetci boli velmi mily, zlaty a chapavy. Poprosila som dokonca ( na moju hanbu) ci ma moze niekto drzat za ruku a hned ma taka mlada neviem ci sestra ci lekarka chytila. Dakujem im velmi za ten pristup a empatiu.

3009
20. feb 2019

@adaluna drž sa! Aspoň budeš kľudná a budeš vedieť na čom si a správne sa rozhodnúť. Moja dcéra na Antolskej aj 2x rodila a bola veľmi spokojná.

veronikaa7
20. feb 2019

@adaluna A výsledok budeš mať kedy?ja som mala výsledky za tri dni kvôli tomu že som bola urgentný pripad..a bola som v Martine a musím povedať že aj tam sa správali všetci na úrovni a hlavne mali súcit s pacientom... Držím palce myslam na teba..

adaluna
autor
20. feb 2019

@veronikaa7 velmi ma mrzi cim si si presla. Prijmi moju upromnu sustrast ☹ . Ja uz by som asi lezala v blazinci. Obdivujem ta, ze si si babenko nechala a bojovala.
Geneticka hovorila, ze tuto T21 skusi mat zajtra alebo v piatok aby sme mohli riesit veci dalej ak bude treba. Ostatne, teda zvysok testov vraj cca 2 tyzdne. Tak uvidim. Ak sa nezrutim, dam vediet.

adaluna
autor
20. feb 2019

@3009 dakujem vam za podporu. Naozaj tam boli velmi ludsky a chapavy.

adaluna
autor
21. feb 2019

Mame prvy vysledok. Bohuzial T21 potvrdena z genetiky 😭😭😭. Ostatne vysledky budu neskor. Zazrak sa nestal 😢😭😢😭

ink
21. feb 2019

@adaluna 😢 to ma veľmi mrzí. Máme tu blogovú skupinku Mamičky anjelikov, nájdeš aj tu podporu.

Priznám sa ti, pred rokmi som ako čerstvá absolventka pracovala v Plamienku. Detičky s diagnózou zomierali v domácom prostredí a my sme robili výjazdy aj o polnoci, ak sa niečo prihodilo. Bola to náročná práca, stále si neviem predstaviť, ako by som to prežívala, keby sa to týkalo mojej vlastnej rodiny. Raz som sa rozprávala s mamičkou, ktorej zistili už počas tehotenstva, že dieťatko bude mať veľa závažných diagnóz. Ona sa rozhodla si ho nechať, dieťatko žilo asi mesiac. Veľa ľudí ju odsúdilo za to, že si dieťatko nechala.. Tak isto by sa našli ľudia, ktorí by ju odsúdili za to, keby si ho vzala.
Povedala mi vetu, ktorá vo mne ostala a ostane na celý môj život. Rozhodovať sa nemáme podľa toho, či ideme spraviť správne, alebo nesprávne rozhodnutie. Máme robiť rozhodnutia, ktoré sú urobené z lásky. Čo to znamená? Pre niekoho je rozhodnutie z lásky dieťatko si nechať, pre niekoho je rozhodnutie podstúpiť ukončenie tehotenstva, lebo má doma ešte iné dieťa. Láska však v živote ostane. Ostane vám niečo, čo vám nikto nikdy nevezme, teraz je to veľmi bolestné a nehovorím, že niekedy na to budeš spomínať ako na radosť.. Táto mamička na to nazerá ako na to, že má tam hore anjelika, ktorý jej zvykne vybaviť protekciu. Poslal jej dve ďalšie zdravé detičky.

Viem, že nemôžem povedať nič, čo by teraz pomohlo, alebo zmiernilo to, čo prežívaš.. Budem na teba myslieť a želať ti, nech pocítiš veľkú vlnu sily všetko zvládnuť. A verím, že po čase sa ozveš a napíšeš niečo strašne super úžasné, čo sa vám pritmolilo do života.

❤️❤️❤️❤️

veronikaa7
21. feb 2019

@adaluna Bože moja tak ma to mrzí 😢😢...drž sa ..❤️

adaluna
autor
22. feb 2019

Od vcera som v nemocnici, bohuzial tu aj musim zostat. Moje telo nereaguje ako by malo. Dnes skusili co mohli ale nic, len velke bolesti. Zajtra sa bude kolotoc opakovat 😭.

mamcotka
31. mar 2019

@adaluna ahoj v prvom rade veľa síl ti posielam a je mi ľúto čím prechádzaš. Ja prežívam akurát to isté. Čakám na výsledky. Čakám dvojičky z toho jedno sa zdá že je veľmi chorucke.. daj vedieť ako sa máš ak nájdeš čas a chuť. Andrea

adaluna
autor
6. apr 2019

ahoj Adrejka, dakujem velmi pekne za podporu a tvoje slova ❤ . ja uz mam po zakroku mesiac a cosi. Uz mi je o nieco lepsie. Prezivat to bolo velmi narocne a psychicky znicujuce :( . Trhalo mi cele vnutro, mala som pocit, ze dusu mam na marne kusky a uz ju nikdy nezlepim. Okolie to neviem a velmi tazke sa pretvarovat. Ale musim kvoli synovi. Uz ma 4roky a vela vnima a pyta sa. Vela veci mu neviem este vysvetlit a nechcem ani jeho malu hlavicku zatazovat takymito vecami. Prve tyzdne som bola velmi uplakana a podrazdena. Vyskocila som aj pre malickost a plakala takmer na povel. Ist von bolo to co som nechcela, pri kazdom kociku a tehulke sa mi chcelo plakat. Snazim sa na to nemysliet a uz je to aj lepsie , teda zlepsuje sa to . Ale ked zacnem o tom hovorit alebo na to mysliet, tak sa mi tisnu slzy do oci. Zlomilo sa, ked som si precitala jedny papiere a dozvedela sa co to bude. Ja som to cely cas nechcela vediet. Vedel to len muz. Vlastne som sa to dozvedela v nemocnici. Moje male vysnivane dievcatko 😢😢😢😢 . Snivala som o synovi, toho mam ( aj ked sme si s nim tiez presli peklom a este vsetko nemame za sebou ) ale druhe som chcela dievcatko.
Viem , co prezivas. Velmi velmi tazke chvile, strach a neistotu. Ak sa smiem spytat co je druhemu babenku ? Neviem s cim bojujete, ale skuste vsetko na svete. Pytajte sa a tlacte k odbornikom. Ak je co i len malinka sanca drobcekovi pomoct nedajte sa odbit. Ja som podstupila vsetky dostupne vysetrenia a niektore aj navyse. Chcela som si byt 100% ista , ze je to tak ako nam povedali. Neverila som , resp nechcela som verit do poslednej chvile som dufala. Ale ked boli vysledky z genetiky , zabilo ma to.
Zavolajte dr. Cunderlikovi. Tiez som u neho bola. Je uzasny. Teda aspon ku mne bol. Ked robi sono, nedokazala som sa pozerat na TV, hned pri prvom pohlade na babenko som zacala velmi plakat a poprosila ho aby to vypol. Tak velmi to bolelo. Mozno hnusne odo mna , ale nechcela som sa viac viazat na babenko. Mna toto zabijalo zvnutra. Ked si pustal srdiecko , znova som plakala. Mam pocit ze som preplakala vacsinu casu co som bola u neho. Kym nepustili muza za mnou drzal ma aj za ruku a vyjadril mi podporu. Bol uzasny ako clovek, ako lekar, ako odbornik. Za mna on urcite ano.
Andrejka velmi ti drzim palce aby ste to prekonali a obe babenka boli v poriadku. Velmi drzim palce. Kludne napis, budem rada .

mamcotka
6. apr 2019

@adaluna ahojcek tak ja už mám po odbere choriových klkov a o tri dni som vedela aj výsledky. Bábätko malo Trizomiu 18 Edwardsov syndróm a malo pre to lebo už nežije. Ako som šla po výsledky najprv mi robili sono a už som videla že je zle . Nehybalo sa a nebilo srdiečko. Rovno som sa opýtala či je mŕtve.. žiaľ bolo. Potom sme prebrali výsledky a tak či tak nemalo šancu žiť. Druhé bábo je však v poriadku. Dala som si urobiť z oboch placent odbery . A opýtala sa na pohlavie oboch a obe dievčatá..tak sa teším aspoň z jednej. Veľmi som túžila po dievčatku nakoľko syna už mám.. poplakala som si ale život ide ďalej a musím sa pripravovať na druhú dcérku . Len sa modlím aby bola v poriadku. Teraz bojujem s vysokým krvným tlakom

dadkav
6. apr 2019

Ach dievčatá, keď vás tu čítam.....zazila som to aj ja 🙁 rovnako ako
@mamcotka som čakala dvojičky a jedna mala Edwardsa.
Držím silno palce.

mamcotka
6. apr 2019

@dadkav ajoj a kedy ti to zistili? A ako to pokračovalo? A čo druhé babenko? Juuj viem sa do teba vcítiť

adaluna
autor
6. apr 2019

@mamcotka tak ma velmi mrzi, ach boze , tak som dufala, ze napises ine :( . Pravdou vsak je, ze sa musis sustredit na svoje zdravie a na zdravie svojho druheho dievcatka. Nestresuj sa, vela odpocivaj a dopraj si aj poriadny spanok. Drzim palce aby sa aj ten tvoj tlak upravil a bola si v poriadku. Daj potom ako sa obe mate, ako priberate a tak. Budem cakat uz len pozitivne spravy 🙂 . Drzte sa dievcata 🙂

dadkav
6. apr 2019

@mamcotka v podstate už pri meraní NT bolo vidno, že niečo nie je ok, potom sa to s nami vlieklo až do amniocentezy. Mala však stále žila, morfológia nevidela nič, vyzerala úplne zdravo, pričom táto dg ma typické znaky. Ako celé zleeee, stres celé tehotenstvo, v tom 20tt to už nebola sranda... Život druhej bol otázny, kedze prvá s ES sa držala, podľa odhadov lekárov žila cca do 26 tt, prišli na to až v 30 kedy som rodila.

makrona
23. aug 2019

ahojte, rada by som sa opytala na skusenost s trisomy test, mne bohuzial vysiel pozitivny na T21, caka ma amnio, ma niekto skusenost s tym, ze amnio ukazala vsetko v poriadku...mam strach a uz sa asi zacinam pripravovat na to najhorsie aj ked stale nadej je :(

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre