Triple test - pozitívny. Čo ho môže ovplyvniť?

poviem
21. dec 2018

Ahojte , vyšiel mi triple test pozitívny. Viete mi prosím niekto poradiť , či mohli mať vplyv na výsledok zle zadané údaje? V ten deň mi ani nerobila meranie a od začiatku je dieťa o 3-4 dni pozadu, čo potvrdilo aj sono na ktorom som teraz bola .
V teste sa mi nezhoduje:

1. V teste druhý trimester je uvedený rozdiel 1 deň veľkosti plodu podľa MS a CRL , čo je nepravdivé lebo stále je rozdiel 3-4dni
V prvom je to správne ale zase v druhom je zle prepísaná veľkosť z prvého testu.
2. Hodnota hCG a PAPP-P v prvom teste je rovnaká ako v druhom . To sa nemení? Pri MoM je to už iné.
3. Meranie veľkosti plodu v druhom trimestri je uvedené z 20.11 a test bol robený 6.12.

Lekárka test opakovať nechce a ani sa mi nevyjadrila k uvedením hodnotám. Mám isť len na genetiku a amnio.
Ďakujem za každú reakciu

evalin88
22. dec 2018

Neviem moc o tych udajoch. Mne vyslo 1:30 na ds. Ale mam pocit ze robila iba jeden test nie dva co my prislo divne. Neviem ci beru do uvahy aj tie udaje alebo iba vysledok z krvy. My sme boli s partnerom na genetike, ( odporucali amnio ale nesla som) na morfo usg v sukromnej klinike sme boli 2 x a este na trisomy trste ( zakladnom za 300 eur) vsetko vyslo dobre aj ked amnio je presnejsie. Odbornik na morfo vsetko pozrel aj nam vysvetlil podla coho by spoznal DS. Maly sa narodil zdravy.

poviem
autor
22. dec 2018

@evalin88 ďakujem, zatiaľ aj mne vyšli ultrazvuky ok a na ten v 20 tt len idem . Tiež má odporučili na amnio ale to sa bojím riskovať. Nie sú moc triple spoľahlivé , ako tu čítam. A kde si bola na morfo ? Tiež uvažujem , že pôjdem na dve pre istotu.

evalin88
22. dec 2018

V Ba Ginfiv. MUDr. Vladimír Ferjanec

evalin88
22. dec 2018

Ten lekar je tiez zastanca amnio. Aj som to zvazovala. On osobne to asi robi tiez aj na genetike v Ba je priamo pracovisko na odber ale ja proste neznasam ihly a bala som sa aj infekcie. Moja mama pri bratovi na amnio bola ako 35 rocna. A vraj v pohode.. ma tam posielala. Trisomy je nespolahlive pretoze placenta moze mat rozdielnu dna ako babatko.

miadi
22. dec 2018

Mne vtšlo z prvych testov 1:2 ds a 1:5 Edwards generticka povedala ze nie je otazka ci je babo zdrave ale ktore z tychto dvoch syndromov ma 😔sli sme na NIPT potvrdili DS este stale som dufala ze sa mylia sli sme na amnio v 17tt ale ani ho nerobili malemu už nebilo srdiečko .. pitva placenty potvrdila DS .. takze ja buduce teho pojdem na NIPT test uz v 9tt .. NT 3.4mm v 12tt držim palce nech sa u vas tripple testy mylia aby bolo drobatko zdrave. Ak nie aspon mas sancu pripravit sa na to čo bude..

poviem
autor
25. dec 2018

@miadi to ma veľmi mrzí 😥. Ja idem na trisomy , to sú vlastne tie nipt . Bola som u jedného lekára a vraj podľa sona vyzerá všetko ok . Ale ako píšeš, ak by som bola ešte raz tehu , idem hneď na začiatku na trisomy. Tieto stresy sú strašne a ak by som zažila čo ty, neviem ako by som to zvládala.

monikamama
25. dec 2018

Ja som mala z prveho triple 1:240 DS. Mala som ist na amnio ale som si radsej zaplatila 350eur za trisomy a je negativne. A pojdem este na morfo utz. Dufam ze bude vsetko dobre ale druhy triple som uz mala dobry. Mam 31

miadi
25. dec 2018

@poviem zvladla by si inak sa neda. Ano su to v podstate tie iste dna testy a na ds su ozaj velmi presne. ( u nas su platene poistovnou ked splnas kriteria rizikovosti a kedze sa stalo co sa stalo geneticka mi slubila ze mozeme dojst nabuduce uz v 9tt na test - midwife Ta tu chce vidiet az okolo 11tt Lebo tu to beru tak ze skor to nema zmysel) teraz sa nebudem moct tešit buduce teho kym nebudem mat vysledky NIPT tak do 11tt v neistote🙈 ale clovek nikdy nevie kym neporodi. Drzim palce nech su dobre trisomy a nech sa mozes tesit zo zdraveho babatka Lebo to je najkrajsie v zivote ženy ❤️

poviem
autor
25. dec 2018

@miadi Ďakujem. Ano, robia sa tu už aj v 10tt ale vraj ti výsledky povedia až po ukončení 12tt. To je zo zákona. Tých pár týždňov sa už dá počkať, hlavne pre tú istou lebo tieto stresy sú strašné. Pri druhom tehu už budem viac pripravená. Ďakujem 🙂

aidylb
12. jan 2019

@poviem nedala si urobit nifty test?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre