Placenta vpredu hore a slabšie pohyby bábätka

24. júl 2021

Dobry den,
je pravidlo ze ak je placenta vpredu je menej citit pohyby? ja ju mam vpredu hore.

aknamorka22
24. júl 2021

Ahoj. Ja som pri prvom mala placentu vpredu hore. Pohyby som zacala cítiť v 20tt. Ale celkovo som veľmi pohyby do pôrodu necitila. Ani sa mi brucho nevypucalo a ani som ho nemala veľké. Teraz pri druhom tehu mam tiež placentu vpredu hore ale pohyby citim oveľa silnejšie. Aj sa mi brucho vypuca aj cítim ked sa dieta mrvi a pretaca. Pohyby cítim od 18tt. Takže situácia rovnaká ale intenzita iná. Teraz mam aj brucho väčšie. 🙂

izabela181
24. júl 2021

Ja čakám prvé, placentu mám tiež vpredu a tiež som prvé pohyby cítila neskôr až okolo 21-22 tt a doteraz som nejake brutálne silne pohyby necítila 😊 a to už budúci týždeň rodim (dúfam 🙈🙈)

jazula
24. júl 2021

Tak placenta vpredu slúži trochu ako nárazník, stlmí kopance smerom do brucha… ja som tiež mala placentu vpredu a skôr som cítila ako keby pohyby smerom ku kostrči, na bruchu neboli ani navonok nejako extra viditeľné…

alison11
24. júl 2021

U môjho drobca som po bokoch videla a aj cítila viac jeho končatiny a začala pohyby cítiť v 20tt. 🙂 Pri druhom som mala v predu ale nižšie a veru koľko krát mi aj pupok potrápil kde sa mi pár strijí urobilo.
@aknamorka22 Vieš aj ja somd ruhého viac cítila aj viac bolelo ako sa hýbal je to aj tým,že druhé detičky sú poväčšinou väčšie a iné ako rpvoredené ja som mala prvého takého vrabčeka zato druhého mini chlapa keďže postavu mal akoc hlapík širšie pliecka aj väčšieho hoc len 150g a 1cm ale cítila som to z každej stránky ťarchu na chrbticu,pri tlačení von a potom pri nsoení na rukách :D ALe nedala by som za nič keby som mohla ten zázrak zažiť ešte raz naposledy 🙂 po tretí krát.

alison11
24. júl 2021

@izabela181 Jej no to si neviem predstviť u mojich mám v pamäti ako som im končatiny tlačila dnu čo ma to bolelo akoby ma zvnútra párali.

kkovacovak
24. júl 2021

Prvé tehotenstvo, placenta v predu, špeky na bruchu a pohyby od 16tt. Takže je to naozaj individuálne. Bábätko môže byť aj jednoducho lenivé.

zuzanka.zuzu
24. júl 2021

ano, plcenta vpredu = citis pohyby menej a citis ich neskorsie lebo musia byt silnejsie (babo musi byt silnejsie v neskorsom tyzdni)

konikkon
25. júl 2021

Som v 20tt, placenta vpredu, pohyby úplne minimálne az takmer žiadne. Som z toho dosť nervózna 🙄 na Sone však všetko perfektne. Hádam to príde v najbližších týždňoch.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre