Pohyby v 35. týždni

15. dec 2022

ahojte maminy.. chcem sa vám opýtať, je pravda, že s pribúdajúcimi týždňami tehotenstva slabnú pohyby bábätka alebo je to hlúposť? veľa som o tom čítala, no natrafila som aj na vyjadrenie lekára, že je to blbosť, lebo dieťatko stále používa ruky, nohy a vytvára pohyby či tlak na brucho a orgány.. inde som čítala, že v tomto období už dieťa veľa spí a chystá sa na režim mimo bruška.. som v 35tt a mám pocit, že maličká sa už len prevaľuje, no a úplne ma vystrašila dnes ráno.. zobudila som sa až na príliš veľký pokoj v brušku.. pohyby som cítila ešte o pol 10tej večer, celú noc som super prespala a čakala som ráno po prebudení nejaké pohyby a nič.. najedla som sa, skúsila som zatriasť bruchom, zmenila som polohy v posteli a stále nič.. nakoniec som v panike vytiahla angel sounds a v momente, ako som dala na brucho studený sono gél a prechádzala dopplerom po bruchu, začalo sa mi celé vlniť.. ale teda nebolo mi všetko jedno a už som bola nastavená, že utekám k lekárovi..

valeriakadarova
15. dec 2022

No ja som pohyby cítila rovnako do pôrodu, ale je pravda, že som rodila predčasne v 36tt a bábätko pod 2kg... Mne vraveli, že sa môže menej hýbať, keďže bábo je už veľké a má málo miesta na pohyby, ale tak teda môj prípad to nebol 🙂

werony_n
15. dec 2022

Tiež som stále stresovala ,že malinku menej cítim, ale ku koncu tehotenstva už malinka viacej spinkala. Najviac som ju cítila večer, ráno a doobeda to bolo menej. Keď som ju chcela cítiť vždy som sa ponatahovala a to ju zobudilo.

nevenka
15. dec 2022

Momentalne som v 36tt., pohyby citim brutalne, ale toto je 4.dieta a pri predchadzajucich to tak nebolo. Jeden vecer ma tiez tak vystrasila, lebo vacsinou, ked si lahnem a vystriem sa, tak pohyby sa zintenzivnia. Ale potom v pohode zase.

majka176
15. dec 2022

No ja som cítila pohyby pri oboch deťoch až do pôrodu, kopali neskutočne 😄

mamulik10
15. dec 2022

Ahoj ja som v 36tt a su dni ked malý absolútne nekope aj 2 dni po sebe mozno v noci keď spim a potom sú tu dni kedy od rána do večera 😅🙈 takze žiadny stres...

katie253
15. dec 2022

Ak sa ti niečo nezdá, treba ísť do nemocnice. Žiadne pohyby, veľa pohybov, dokonca aj nezvyčajné alebo prudké pohyby, ktoré bežne nerobí, treba riešiť návštevou pohotovosti alebo svojho lekára. Aj keď sa neskôr začne hýbať, treba ísť skontrolovať prietoky.
U nás to nedopadlo dobre.... Radšej 4x zbytočne ako raz neskoro....

bessdonna
15. dec 2022

my sa takto hrame uz pekne dlho.som v 34.tt.celkovo je malo aktivne a niekedy viac hodin nic.zapnem angelsound a zrazu sa zacne hybat.vadi mu to.moj gyn vravi,ze po 30tt sa uz len prevaluju.ja neviem,ani v prvom tehu som necitila moc tie pohyby.raz som sla na pohotovost a ostala som 2tyzdne,vsetko bolo ok.zas vzdy utekat to dat skontrolovat.....neviem.ak su prietoky ok,pre istotu si ta asi nechaju na pozorpvanie,lebo tvoj subjektivny pocit je taky,ze necitis pohyby.okrem toho neviem ci sa da nieco urobit,resp teraz chodime kazde dva tyzdne,vtedy pozeraju prietoky

maminkadeticiek
15. dec 2022

Syna v druhom tehotenstve som citila ovela ovela menej ako dcerku v prvom.Ziadne kopacky,vytlacanie sa,nic.Len miernejsie pohyby a vsetko bolo v najlepsom poriadku.

sono2
15. dec 2022

Cítila som pohyby denne až do pôrodu rovnako

atack
26. dec 2022

Dobrý večer,chcela by som sa spýtať som v 34+6tt a začalo mi častejšie tvrdnut brucho,užívam magnézium aj pyridoxin...neviete čím to môže byť ?...mám celkom strach...😞 Ďakujem

bejby21
1. mar 2023

Ja mam to iste...do 35tt to bolo intezivnejsie kopanie a mrvenie a od 36 tt sa to zjemnilo. Dokonca som bola aj na pohotovosti a tam vsetko v poriadku. A od vtedy to tak mam. Raz sa viac potoci, ale ptm.zase klud. Stale mam strach ci je to v poriadku. Ale hybe sa stale len akoby uz vidim ze aj spi a len sa pretoci.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre