Pohyb - tretí trimester

1. okt 2022

Som v 35tt, v noci nespím ani oka nezazmurim, trocha to dospim potom doobeda, ale aj tak som strašne unavená, každý deň už boli niečo iné, predtým som bola dosť aktívne, zbožňujem šport a pohyb. No aj keď by som veľmi chcela cítim, ze ma proste telo nepusti. Občas sú už také dni, ze operiem, navarim, vyvesim, upratam a potom väčšinu dna ležím. Premýšľala som nad bábätkom, ci mu tým nerobím zle. Inak som zdrava, váha je úplne v poriadku. Neovplyvňujem tým nejak negatívne jeho fungovanie?

hendikep
1. okt 2022

skor by si pohybom pomohla sebe, myslim si ze dietatu tym neskodis… ja som bicyklovala do terminu, s 13kg dcerou na shotgun sedacke, a pocas tehotenstva som dokonca schudla ( myslim to tak ze po porode som lahsia nez pred tehotenstvom ) citila som sa super, a porod bol spontanny a rychly ( 3h 20min) pri prvom tehu som sa tiez vela nehybala, ale porovnat to neviem lebo som mala planovanu sekciu.

scorpionflower1
1. okt 2022

Bez energie si, podla mna, kvoli spanku, nie kvoli tehotenstvu. Mala by si sa poriadne vyspat. Mne napr. pomaha appka s roznymi zvukmi (dazd, vietor, praskanie ohna)...

pukina
1. okt 2022

dietatu tym urcite neublizis, ved si zober, ze su zeny, ktore cele tehotenstvo nesmu kvoli zdravotnym problemom ani len chodit alebo upratovat, nie este sportovat. pohyb je dobry najma pre teba, aby si sa rychlejsie zotavila po porode, co vsak tiez nie je pravidlo. ja napriklad uz nezvladam ani prejst pesi do obchodu par metrov kvoli bolesti klbov, ale velmi dobre mi robi plavanie 3x do tyzdna a to som uz 38tt.

deti95060810
1. okt 2022

tak ja som mohla v každom tehu sa hýbať... pri prvom som cestovala do školy 30 km tam - 30 späť - denne až do pôrodu, pri druhom som bola na služobke v 200 km vzd. meste týždeň pred pôrodom - cestovala som vlakom, pri ďalších som chodila na bicykli celé tehu... Všetky pôrody spontánne, bez oblbovákov...
so spaním som mala problémy aj ja... pozri či môžeš Dospinox ...viem že deti môžu, ale či aj tehu???

autor
1. okt 2022

Skusim aspoň ku koncu zaradit dlhšie prechádzky. Polku tehotenstva som mala takú, ze som mala nariadene ležanie zo zdravotných dôvodov, tak asi tam sa mi aj pokazil režim.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre