Ako si presne vypočítam týždeň tehotenstva?

thinulka
1. aug 2015

ahojte babulky a tehulky 🙂 potrebujem poradit.lekari sa nevedia zhodnut, v ktorom som tyzdni..pred dvoma tyzdnami som lezala v nemocnici a tam mi tvrdili,ze je to zaiatok osmeho tyzdna,no vcera na sonografii mi moja lekarka tvrdila,ze teraz je to osmy tyzden a pritom aj v nemocnici mi robili niekolko krat sono ...neviete mi poradit,ako by sa to dalo presnejsie vypocitat? vraj je to zlozite,kedze som predtym nemala pravidelny cyklus. dakujem

paskolinka
1. aug 2015

ak si nemala odsledovanu ovulaciu a nepravidelny cyklus, tak to ti fakt nikto nevypocita. lekari to mozu len podla velkosti babatka na sone odhadnut, ale to nie je presne, vsak sama vidis. normalne sa to pocita od prveho dna poslednej menstruacie s tym, ze sa automaticky berie, ze ovulacia bola na 14. den od jej zaciatku. ked ale zena mava vyrazne dlhsie (alebo kratsie) cykly ako 28 dni, tak tam sa to velmi pouzit neda a treba to upravit podla sona.

reni1512
1. aug 2015

@thinulka povedia ti neskor....zo zaciatku sa to niekedy stava, ze nevedia presne urcit. Su aj na nete rozne kalkulacky, ale ak mas nepravidelny cyklus, uvidi sa podla velkosti babatka nabuduce..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre