nelinkabublinka
21. nov 2017
18957 

Antikoliková masáž bruška - 3x denne, 4 kroky, 5 minút

Múdre knihy definujú dojčenskú koliku ako nevysvetliteľnú nespokojnosť bábätka, prejavujúcu sa intenzívnym plačom.  Ten spravidla trvá viac ako tri hodiny a objavuje sa častejšie ako trikrát v týždni a trvá aspoň tri týždne. 

Definícia je až hrôzostrašne presná. Ten pocit neschopnosti pomôcť vlastnému dieťaťu pozná každý, kto má doma "kolikové" dieťa. Vyskúšali ste už bylinky, ležanie na brušku, teplé obklady, stravu si kontrolujete dôkladnejšie ako prezidentova ochranka, cvičíte s nožičkami a rektálnu rúrku nosíte pre istotu v peňaženke. Za protiprdíkové kvapky ste minuli polovicu rodičáku, lebo tie ďalšie určite pomôžu. Z antinosiacej mamičky sa stala nosnica no.1. Len vďaka šatke vám ešte nepriznali plný invalidný dôchodok za odpálenú chrbticu. 

Vyskúšajte masáž bruška - 3 - krát denne, 4 kroky, za 5 minút!

1. KROK - SLNIEČKO

Otvorenými dlaňami kreslíte Slnko okolo pupčeka. Intenzitu masáže prispôsobte reakciám dieťatka. Masáž v žiadnom prípade nesmie bolieť, no pri antikolikových opatreniach by hladkanie nemalo žiadúci efekt. Na záver kreslite prstami lúče vychádzajúce zo stredu pupka. Každý krok zakončite pritlačením nožičiek k brušku a následným uvoľnením. 

2. KROK - KOLO KOLO MLYNSKÉ

Otvorenými dlaňami pomaly prechádzajte od trupu až k podbrušku, akoby sa krútilo mlynské koleso. Bábätku sa "pohnú" črevá a je bežné, či dokonca žiadúce, ak sa prdíky začnú uvoľňovať. Aj tento krok opakujte, zakončite pritlačením nožičiek k brušku a ich uvoľnením.

3. KROK - ÚSMEV

Palce rúk priložte k pupku a prechádzajte do boku a dohora až pod rebrá, akoby ste kreslili úsmev. Nezabudnite na opakovanie, pritlačenie a uvoľnenie nôh.

4. KROK - I Love U

Otvorenou dlaňou píšte na bruško písmená I, L, U "hore nohami"

Masáž opakujte minimálne 3x denne. Môže sa stať rituálom pri prebaľovaní. Úľava by sa mala dostaviť do týždňa. Dobrý pocit, že robíte pre svoje dieťa maximum, okamžite.

Čo pomohlo v boji s dojčenskými kolikami vám? Pridajte svoju skúsenosť do WIKI a pomôžte tak ostatným mamičkám. 

Ako na to? Kliknite na odkaz v článku alebo SEM, zrolujte na koniec článku a pridajte svoju skúsenosť.

@lenkaam_1 citaj 🙂

21. nov 2017

@dubka29 vyskusame 🙂

21. nov 2017

Začni písať komentár...

Odošli