nesvadbovo
30. apr 2024
1202 

Balea Beauty expert alebo jednoduchá ranná a večerná rutina

Ak o kozmetike privátnych značiek #dm platí, že dostanete za málo peňazí veľa muziky, tak o rade balea beauty expert to platí dvojnásobne. Na pultoch predajní ju nájdeme už nejaký ten mesiac, stále sa inovuje, pridáva nové produkty, a tak som si povedala, najvyšší čas si ju trochu bližšie predstaviť. Teda aspoň tie produkty, s ktorými mám osobnú skúsenosť.

Čo sa týka mojej pleti, kedysi som ju mala skôr mastnú, ale po pôrodoch sa zmenila na suchú a citlivú so sklonom k začervenaniu. Avšak stále je aj aknózna, ak ju nečistím dostatočne.

Ako úplne prvé produkty z tejto rady som si kúpila tieto dva pílingy:

Čistiaci pleťový peeling Beauty Expert s 0,8 % AHA + 3 % PHA Balea

Staňte sa beauty expertkou! Balea prichádza s novým radom Beauty Expert, ktorý vám pomôže získať žiarivú pleť. Čistiaci pleťový peeling Balea Beauty Expert s 0,8 % AHA + 3 % PHA, 125 ml jemne exfoliuje pokožku. Ľahko penivý chemický peeling vďaka kyselinám prírodného pôvodu - alfa-hydroxy a poly-hydroxy kyselinám preniká do vrchnej vrstvy pokožky a šetrne odstraňuje odumreté kožné bunky. Chemický peeling s pantenolom a upokojujúcou Aloe vera je vhodný na každodenné použitie. Podporuje prirodzený proces obnovy pokožky a zanecháva ju hladkú s rovnomerným tónom. Čistiaci pleťový peeling Balea Beauty Expert s 0,8 % AHA + 3 % PHA, 125 ml je úplne bez parfumácie.

Tekutý pleťový peeling Beauty Expert 2 % BHA Balea

  1 skúsenosť

Staňte sa beauty expertkou! Balea prichádza s novým radom Beauty Expert, ktorý vám pomôže získať žiarivú pleť. Tekutý pleťový peeling Balea Beauty Expert 2 % BHA, 125 ml rozjasňuje pleť a zabraňuje nečistotám a čiernym bodkám na problematických zónach – napríklad T-zóne. Hydratačný chemický peeling predchádza vzniku nečistôt pleti, podporuje jej obnovu a zároveň zjemňuje póry. Beta-hydroxy kyselina má exfoliačný účinok, vďaka čomu jemne odstraňuje odumreté kožné bunky a zabezpečuje zjemnenú a žiarivú pleť. Špeciálne zloženie navyše poskytuje upokojujúcu hydratáciu a pripravuje pokožku na vstrebávanie ďalších účinných látok. Tekutý pleťový peeling Balea Beauty Expert 2 % BHA, 125 ml je úplne bez parfumácie.

Po prečítaní návodu na používanie som sa rozhodla, že pri ich zavádzaní budem opatrná, aby som si nespôsobila podráždenie. Čistiaci píling som používala asi každý tretí večer, tekutý možno raz do týždňa. Musím si zaklopať, žiadne podráždenie sa nekonalo, a tak som ich mohla zaradiť do mojej bežnej rutiny. Gél používam každý večer, tekutý píling zaraďujem stále len raz do týždňa, spravidla v sobotu. Možno ho časom budem používať častejšie, avšak zatiaľ mi to takto vyhovuje.

Pleť je po ich použití naozaj pekne dočistená a zbavená nečistôt, prípadnej mastnoty a zvyškov make-upu.

V mojom prípade ale aj dosť suchá a napnutá, takže tu večerná rutina nemôže ani náhodou končiť 🙂

Pokračujem teda tonerom. V ponuke sú dva druhy, ja som si vybrala hydratačný, ktorý mojej pleti robí naozaj dobre.

Balea hydratačný toner Beauty Expert

Staňte sa beauty expertkou! Balea prichádza s novým radom Balea Beauty Expert, ktorý vám pomôže získať žiarivú pokožku. Hydratačný toner Balea Beauty Expert 2 % Panthenol + 0,2 % Allantoin redukuje začervenanie pleti a jemné línie a vrásky spôsobené suchou pleťou a zaisťuje rovnomernejšiu a žiarivejšiu pleť. Vďaka zloženiu so 4,7 % obsahom hydratačného komplexu - zložený z 3,5 % obsahu glycerínu, 1 % obsahu komplexu aminokyselín a 0,2 % obsahu urea ošetruje pokožku a poskytuje dlhotrvajúcu a intenzívnu hydratáciu. S 2 % obsahom pantenolu a 0,2 % obsahom alantoínu a 3 % obsahom SyriCalm™ upokojuje pleť a podporuje prirodzenú rovnováhu hydratácie pokožky. Pri pravidelnom používaní je pleť výrazne jemnejšia a hladšia. Pre všestranne príjemný pocit hladkej a pružnej pokožky je tu hydratačný toner Balea Beauty Expert 2 % Panthenol + 0,2 % Allantoin!


Čo by som tomuto produktu vytkla, je balenie - nedá sa aplikovať priamo, ale najskôr do rúk, a mám pocit, že potom človek minie produktu zbytočne veľa. Ja si ho teda prelievam do obyčajného maličkého rozprašovača a takto aplikujem priamo na tvár. A teda je to parádička 🙂

Pokračujem sérom Balea Beauty Collagen, lebo čo si budeme klamať, moje mimické svaly si cez deň robia svoju robotu poriadne a vrásky už pre mňa dávno nie sú cudzie slovo 🙂 Nuž, zázraky neočakávam, čo si budeme hovoriť. Ale mám pocit, že aspoň nepribúdajú nové...

Balea pleťové sérum Beauty Collagen Retinol

Pre omladený a posilnený vzhľad pleti je tu línia Balea Beauty Collagen! Pleťové sérum Beauty Collagen Retinol značky Balea má intenzívny liftingový efekt. Ošetrujúce zloženie s peptidmi podporuje pleti vlastnú produkciu kolagénu a redukuje jeho prirodzenú stratu. Acacia Collagen je rastlinná alternatíva kolagénu, ktorá chráni ochrannú bariéru pokožky a dodá jej citeľnú a dlhotrvajúcu hydratáciu. Retinol podporuje štruktúru pokožky. Pleťové sérum viditeľne zmierňuje vrásky a vyhladzuje a definuje kontúry. Pre omladený a žiarivo pekný vzhľad pleti vyskúšajte pleťové sérum Balea Beauty Collagen s retinolom a tešte sa z jeho účinku!

Starostlivosť ukončujem nočným krémom. Dala som šancu aj tomuto:

Nočný krém Beauty Expert s 0,3 % Retinol + 2 % Bakuchiol Balea

Nočný krém Balea Beauty Expert s 0,3 % Retinol + 2 % Bakuchiol, 30 ml účinne redukuje vrásky a podporuje prirodzený proces regenerácie pleti. Bakuchiol je rastlinná alternatíva retinolu. Spoločne zaisťujú efektívne zlepšenie pleti. Receptúra s 0,3 % retinolu a 2 % bakuchiolu preniká hlboko do vrchnej vrstvy pokožky a poskytuje jej intenzívnu hydratáciu. Vysoko účinné zloženie redukuje hĺbku vrások, zlepšuje elasticitu pokožky a podporuje jej proces regenerácie. Špeciálne zloženie navyše pripravuje pokožku na vstrebávanie ďalších účinných látok. Nočný krém Balea Beauty Expert s 0,3 % Retinol + 2 % Bakuchiol, 30 ml je úplne bez parfumácie.


ale úplne mi nesedel, a tak som sa vrátila k môjmu obľúbenému od balea med, ktorý sa síce trošku dlhšie vstrebáva, ale mojej suchej pleti mimoriadne vyhovuje.

Balea MED ULTRA SENSITIVE intenzívny pleťový krém, 50 ml

  11 skúseností

Balea MED ULTRA SENSITIVE intenzívny pleťový krém, 50 ml- intenzívny pleťový krém vašu pokožku upokojí a ochráni. Intenzívny, 24-hodinový krém s ureou obsahuje špeciálne vyvinutý hodnotný komplex účinných látok. Jemné zloženie so 7 % ureou hydratuje vašu pokožku intenzívne a dlhotrvajúco. Pantenol a alantoín upokoja vystresovanú a podráždenú pokožku a pomáhajú predchádzať ďalším podráždeniam.

Rána sú u nás hektické, ale ak sa aj nestihnem namaľovať, minimálne základnú starostlivosť moja pleť absovlovať musí.

Vyčistím ju teda čistiacou penou, opäť z pultov #dm predajní, z môjho obľúbeného radu balea med

Balea med čistiaca pleťová pena Ultra Sensitive

Rad Balea MED je vyvinutý špeciálne pre citlivú pokožku so sklonom k alergiám. Čistiaca pleťová pena Ultra Sensitive s Mikrobiom Balance podporuje rovnováhu kožnej mikroflóry. Hebká penová textúra jemne čistí pleť, ošetruje ju bez pocitu vysúšania a podráždenia. Jemné zloženie efektívne odstraňuje nečistoty a zvyšky make-upu. Vhodná aj na oblasť očí. S provitamínom B5 a alantoínom – nevysušuje a zlepšuje hydratáciu pleti. Ošetrujúca receptúra bez obsahu parabénov, farbív a parfumu dodáva pokožke vlhkosť a chráni je pred vysúšaním. Vaša pleť bude hebká a ošetrená. Balea Med Ultra Sensitive – testované a odporúčané Nemeckým zväzom alergikov a astmatikov.


pridám pár strekov z hydratačného tonera, ktorý používam aj večer a aplikujem toto sérum

Balea hydratačné pleťové sérum Beauty Expert Plump & Glow

Staňte sa beauty expertkou! Balea prichádza s novým radom Beauty Expert, ktorý vám pomôže získať žiarivú pokožku. Hydratačné pleťové sérum Balea Beauty Expert Plump & Glow s kyselinou polyglutámovou má hydratačné a viažuce vlastnosti. Na pokožke vytvára neviditeľný film, ktorý zabraňuje strate vlhkosti. Kyselina hyalurónová vyrobená z troch typov s rôznou molekulovou hmotnosťou poskytuje intenzívnu hydratáciu. Kyselina hyalurónová s nízkou molekulovou hmotnosťou dokáže preniknúť hlbšie do pokožky a poskytuje vyplňujúci efekt. Kyselina hyalurónová so strednou a vysokou molekulovou hmotnosťou poskytuje intenzívnu hydratačnú starostlivosť. Vypĺňajúce sérum s hydratačným komplexom 0,3 % kyseliny polyglutámovej, 2 % kyseliny hyalurónovej a beta-glukánu dopĺňa zásoby vlhkosti v pleti a zabezpečuje hladší povrch pleti. Zloženie s 1,5 % kofeínom a 5 % niacinamídom môže pomôcť stimulovať mikrocirkuláciu pleti a podporuje rovnomerný tón pleti. Osviežuje unavenú pleť a dodáva jej žiarivý vzhľad. Hydratačné pleťové sérum Balea Beauty Expert Plump & Glow je úplne bez parfumácie.


Po prečítaní hodnotení som bola trochu na pochybách, či ho kúpiť, ale u mňa to bola jednoznačne trefa do čierneho. Pleť je po ňom hebká, jemná, hydratovaná a vôbec nie lepkavá (možno aj preto, že ho aplikujem na od tonera vlhkú pleť). A nebije sa ani s make-upom, nedeje sa žiadne žmolkovanie ani nič podobné! U mňa vyhráva na plnej čiare

Rannú starostlivosť ukončujem sérom s vitamínom C a denným krémom s SPF.

Balea pleťové sérum-krém Beauty Expert Vitamin C

Staňte sa beauty expertkou! Balea prichádza s novým radom Beauty Expert, ktorý vám pomôže získať žiarivú pokožku. Pleťové sérum-krém Beauty Expert Vitamin C - 2 % Vitamin C* + 1 % Vitamin E pomáha zmierňovať pozápalovú hyperpigmentáciu (pigmentové škvrny po akné). Zanecháva na pleti jemný lesk. vVitamín C dodáva pleti žiarivý lesk a zaisťuje vyvážený, svieži tón. Má tiež antioxidačný účinok. Vitamín E je známy svojimi antioxidačnými a vyživujúcimi účinkami. Zloženie s vitamínom C a vitamínom E zmierňuje pozápalovú hyperpigmentáciu a vyrovnáva tón pleti.** Ochranný faktor 30 a UVA ochrana poskytujú zvýšenú ochranu pred predčasným starnutím pokožky spôsobeným slnečným žiarením. Vzniku pigmentových škvŕn spôsobených slnkom možno predchádzať. Pri pravidelnom používaní je pleť jemnejšia a žiarivejšia. Pleťové sérum-krém Balea Beauty Expert Vitamin C je bez parfumácie.

Počas roka používam spravidla 25-ku, ale aktuálne už zaraďujem 50-tku. A toto je krok, ktorý nevynechám, ani keby som mala do práce meškať 🙂 Momentálne používam inú značku, ale dva dni dozadu som na stránke našla novinku v podobe denného krému s ochranným faktorom 50, takže ten už je v košíku a iba čakám, kým ho naskladnia do predajní.

Balea ochranný pleťový UV fluid Beauty Expert LSF 50

Staňte sa beauty expertkou! Balea prichádza s novým radom Beauty Expert, ktorý vám pomôže získať žiarivú pokožku. Ochranný pleťový UV fluid Beauty Expert LSF 50 ponúka účinnú starostlivosť s koncentrovanými zložkami. Obsiahnuté UVA a UVB filtre chránia pred starnutím pokožky spôsobeným slnečným žiarením a podráždením pokožky v podobe spálenia. Používanie prípravkov s ochranným faktorom môže zabrániť vzniku pigmentových škvŕn. UVA lúče prenikajú hlboko do vrstiev pokožky, a tak prispievajú k jej rýchlejšiemu starnutiu. UVB lúče spôsobujú spálenie pokožky, a sú zodpovedné najmä za opálenie pokožky. Kyselina hyalurónová preniká do niekoľkých vrstiev pokožky a účinne ju hydratuje. Hydro-komplex pozostávajúci z rastlinnej účinnej látky Multimoist clr™ hydratuje pokožku krátkodobo aj dlhodobo. Výsledkom je chránená a hydratovaná pleť. Ochranný pleťový UV fluid Balea Beauty Expert LSF 50 je bez parfumácie.


Pevne verím, že bude tak solídnym produktom, ako ostatné z tohto radu, a budem ho spokojne používať celé leto. Lebo dobrý fluid, veruže, zlatom vyvážiť 🙂

Keď sme už pri novinkách, na mojadm.sk sa už dá kúpiť aj tento očný krém.

Balea očný krém Beauty Expert Vitamin C Eye Booster

Staňte sa beauty expertkou! Balea prichádza s novým radom Beauty Expert, ktorý vám pomôže získať žiarivú pokožku. Očný krém Balea Beauty Expert Vitamin C Eye Booster 2 % Vitamin C + 2 % Koffein ponúka účinný hydratačný krém s koncentrovanými zložkami, ktorý je dokonale prispôsobený potrebám očného okolia. Vitamín C podporuje tvorbu kolagénu, znižuje viditeľné známky starnutia a má rozjasňujúci účinok. Kofeín podporuje mikrocirkuláciu pleti. Zloženie s 2 % vitamínu C vo forme stabilného derivátu askorbyl-glukozidu a 2 % kofeínu rozjasňuje očné okolie a redukuje vrásky okolo očí, ako aj výskyt vačkov a tmavých kruhov. 1 % Duo-Tetrapeptide Complex spevňuje pokožku a účinne redukuje vrásky okolo očí. V kombinácii s 5 % niacinamídu poskytuje cielenú očnú starostlivosť. Pri pravidelnom používaní je pleť výrazne žiarivejšia a hladšia. Pre všestranne príjemný pocit mladistvej pokožky je tu očný krém Balea Beauty Expert Vitamin C Eye Booster 2 % Vitamin C + 2 % Koffein!


Rovnako čaká u mňa v košíku a dúfam, že ho čoskoro otestujem aj na sebe.

Aby som to zhrnula, myslím, že aj z produktov bežne dostupných v predajniach a v rozumných cenách, sa dá vyskladať solídna plnohodnotná rutina, ktorá bude robiť to, čo od nej očakávate. A hoci to možno bude občas stáť pár pokusov a omylov, ono sa dosť oplatí nájsť to, čo vašej pleti vyhovuje. Lebo ísť večer do postele a ráno sa budiť s tým, že vás nič nepáli, neštípe či neťahá, to je, prosím pekne, na nezaplatenie!

Začni písať komentár...

Odošli