konik_testuje
8. apr 2024
569 

Skúsenosti s výživovými doplnkami pre dojčiace ženy Beggs

To, že počas tehotenstva je veľmi dôležitá vyvážená strava je všeobecne známy fakt. Veľa tehotných mamičiek preto svedomito dbá, aby bol ich jedálniček pestrý a bohatý. Pôrodom to však nekončí. Dojčenie je rovnako kľúčové obdobie, počas ktorého sa potreba niektorých živín, vitamínov a minerálov u ženy zvyšuje, aby mohla zabezpečiť všetko potrebné pre svoj aktívny život, v novej životnej roli mamičky. Aby ste predišli ich možnému nedostatku, môžete siahnuť po výživových doplnkoch, ktoré vám budú oporou v tomto výnimočnom období. A my vám teraz prinášame možnosť, niektoré z nich testovať.

Čo budeme testovať

Balík výživových doplnkov Beggs pre dojčiace ženy a Beggs Kids Vitamin D3 pre ich dieťatko

Výživové doplnky značky Beggs sú špeciálne vyvinuté pre každodennú potrebu mamičiek a ich ratolestí. Užívať ich však môže celá rodina, podľa potreby. Sú vyrobené s použitím najkvalitnejších surovín a podliehajú prísnym kontrolám kvality

Beggs Magnesium bisglycinate 380 mg + P5P COMPLEX 1,4 mg16 (60 kapsúl) je výživový doplnok s horčíkom a vitamínom B6. Je vhodný pre tehotné a dojčiace ženy a deti staršie ako 3 roky. Tehotenstvo a dojčenie sú pre mamičky energeticky náročné obdobia. V tomto období môžu mať mamičky zvýšenú potrebu horčíka. Tento výživový doplnok obsahuje v dennej dávke 380 mg (2 kapsule) vysoko vstrebateľnú chelátovú formu horčíka (bisglycinát horečnatý) v kombinácii s vitamínom B6 v aktívnej forme pyridoxín-5′-fosfát (P5P). Horčík a vitamín B6 prispievajú k správnemu fungovaniu nervového systému, k správnej funkcii psychiky a správnej látkovej premene dôležitej pre tvorbu energie a k zníženiu vyčerpania a únavy. Horčík prispieva aj k udržaniu normálneho stavu kostí a zubov, prispieva k správnemu fungovaniu svalov a zohráva úlohu v procese delenia buniek. Vitamín B6 ďalej prispieva k správnemu fungovaniu imunitného systému, k správnej tvorbe červených krviniek a k regulácii hormonálnej činnosti.

Beggs Omega-3, EPA+DHA7 (90 kapsúl) je výživový doplnok s omega-3 mastnými kyselinami. Je vhodný pre tehotné a dojčiace ženy, aj pre deti od 6 rokov. Základom tohto výživového doplnku je kvalitný rybí olej zo sardiniek. V dennej dávke (2 kapsule) obsahuje výživový doplnok 440 mg kyseliny dokozahexaénovej (DHA) a 660 mg kyseliny eikozapentaénovej (EPA). ktoré prispievajú k správnej funkcii srdca¹. DHA tiež prispieva k udržaniu správnej funkcie mozgu a udržaniu dobrého zraku². DHA sa podieľa aj na normálnom vývoji mozgu a očí plodu v tele matky a dojčených dojčiat.³ Výživový doplnok je obohatený o vitamín E, ktorý prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom.

¹ Priaznivý účinok sa dosiahne pri dennom príjme 250 mg EPA a DHA.

² Priaznivý účinok sa dosiahne pri dennom príjme 250 mg DHA.

³ Priaznivý účinok sa dosiahne pri príjme 200 mg DHA denne naviac k doporučenej dennej dávke príjmu omega-3 mastných kyselín u dospelých (tj. 250 mg DHA a EPA).

Beggs Balanced hair&skin COMPLEX (90 kapsúl) je výživový doplnok s L-metionínom a biotínom, pre hebké a pevné vlasy a žiarivú pleť. V dennej dávke obsahuje (1 kapsula) kombináciu 50 μg biotínu a 500 mg esenciálnej aminokyseliny L-metionínu. Táto aminokyselina je prirodzenou súčasťou stavebnej bielkoviny keratín. Ten slúži ako základný stavebný kameň vlasov a nechtov. Biotín prispieva k udržaniu normálneho stavu pleti a vlasov. Okrem toho biotín prispieva tiež k správnej látkovej premene dôležitej pre tvorbu energie, správnemu fungovaniu nervového systému a k správnej funkcii psychiky.

Beggs Kids Vitamin D3 400 IU BIO Olive Oil (30 ml) je výživový doplnok s vitamínom D3 pre deti, vhodný pre bábätká od narodenia, aj pre celú rodinu. Kvapky umožňujú jednoduché dávkovanie. Vitamín D patrí medzi vitamíny rozpustné v tukoch. Preto základ týchto kvapiek tvorí olivový olej z ekologického poľnohospodárstva. Beggs Kids Vitamin D3 400 IU BIO Olive Oil vo forme kvapiek obsahuje v každej kvapke 400 IU (10 μg) vitamínu D3, ktorý je potrebný na normálny rast a vývoj kostí detí. Vitamín D tiež prispieva k správnemu fungovaniu imunitného systému. Vitamín D sa odporúča užívať každému najmä počas zimných mesiacov pri nedostatku slnečného žiarenia, ďalej osobám s obmedzeným pobytom na slnku.

Koho hľadáme

Na toto testovanie hľadáme 8 novopečených mamičiek, pre ktoré je dôležité, aby svojmu telu po pôrode dopriali všetko potrebné nielen pre svoju krásu, ale aj aktívny život. Mamičky, ktoré si uvedomujú dôležitosť zdravej výživy a vyváženej stravy, no v prípade potreby siahajú po výživových doplnkoch. Samozrejmosťou je ochota podeliť sa s výsledkami testovania s nami na Modrom koníku. 

Ako sa zapojiť

Ak by si bola rada súčasťou testovania výživových doplnkov Beggs, stačí ak sa nám v komentári pod článkom napíšeš, či svoje dieťatko dojčíš, koľko má mesiacov a prezradíš nám, ako dbáš na to, aby bolo tvoje mliečko čo najvýživnejšie. 

Prihlásiť sa je možné do nedele 14.4.2024. V priebehu týždňa potom vyberieme 8 žien, ktoré dostanú 3 produkty na testovanie pre seba, 1 produkt pre svoje bábätko a ozveme sa im internou poštou.

Držíme palce a tešíme sa na vaše komentáre 🙂

konik_testuje

#test_beggs3


Výživový doplnok, neslúži ako náhrada pestrej a vyváženej stravy ani zdravého životného štýlu. Spôsob použitia a ďalšie info na obaloch.

Neviem či patrím do kategórie novopopečenej mamičky, moje najmenšie dievčatko bude mať čoskoro 20 mesiacov. Ale stále je dojčená a to dosť často. Po nedávnych krvných odberoch ma znížené množstvo vit. D, ako asi väčšina ľudí. Takže som trošku poctivejsie začala dopĺňať déčko. A keďže je to moje tretie dieťa tak mne už chýba asi všetko 😀 keďže dojcim už celých 6 rokov . Zaberák je to pre telo skutočne riadny . Snažím sa dopĺňať aspoň omega mastné kyseliny vo forme kapsúl a v strave aby sme s maličkou mali lepšiu imunitu. Zelenina a ovocie tiež nesmie chýbať na našom stole a deti ju milujú. A to čo nám určite pomáha je naše domáce kozie mliecko a produkty z neho. Na odporúčanie lekárky však musím vitamíny a minerály už dopĺňať vo forme výživových doplnkov, lebo 3 tehotenstvá a dlhé dojčenie mi oslabuje imunitu.

8. apr 2024

Dojcim už piaty rok, keďže staršia bude mať 5 a mladšia má čerstvo jeden rôčik. Vitamíny by mi pomohli, pretože mám tetaniu a od pôrodu aj brain fog. Vitamíny na mňa! 😁😁👋

8. apr 2024

Ja som svojich troch chlapcov kojila kazdeho viac ako 2 roky ale uz nekojim a testovacku by som chcela pre sestru, ta sice ešte nekoji, termin porodu ma za chvilocku a vsetky informacie co mam jej starostlivo a s laskou podam dalej 😍

8. apr 2024

Tak ja som tento doplnok neuzivala ale od znamych som pocula nato len pozitivne ohlasy

8. apr 2024

Mladšia dcéra má čerstvý 1 rok, stále ju dojcim. Staršia ma 2 aj 8 mesiacov, tu som kojila len dva mesiace. Snažím sa stravovať zdravo, ku každému jedlu samozrejme kopa zeleniny, niekedy to však nejde. Víkendové prehrešky patria k životu 😄

8. apr 2024

Mám záujem o testovanie

8. apr 2024

Plne dojčím svojho druhého synčeka ktorý má tri mesiace. Je to veľký papkáč a ja sa snažím zabezpečiť mu z materského mliečka všetko čo potrebuje.Stravujem sa zdravo no zároveň jem všetky potraviny, . V ničom sa neobedzujem a žiadnu potravinu som zo svojho jedálnička kôli dojčeniu nevylúčila. No aj napriek tomu si myslím , že je dobré si dopomôcť výživovými doplnkami. Hlavne v tomto krásnom no častokrát i náročnom období.

8. apr 2024

Dobrý deň, dojčím takmer nepretržite už viac ako 6 rokov. Momentálne naše tretie dieťatko, 15-mesačného synčeka 🙂 už naozaj cítim, že telo si žiada dopĺňať aj vitamíny, zdravú stravu a pohyb. Výživové doplnky by nám naozaj padli vhod ;)

8. apr 2024

Plne dojčím svoje druhé dieťatko, ktoré má čerstvé 3 mesiace. Uvedomujem si, že je to zvýšená záťaž pre moje telo, a preto sa snažím dopĺňať hlavne vitamíny skupiny B a železo, ktorého mám dlhodobo nedostatok.

8. apr 2024

Ja mám 5 a pól mesačnú dcérku, ktorá je plne dojčená a neplánujeme ani tak skoro prestať, keďže najviac zo všetkého sa mi na kojení páči ten pocit, že mame čas samé pre seba. ❤️ Ale áno čo sa týka imunity po pôrode s tým to je horšie, momentálne beriem len vitamín C a B. Však vlasy po pôrode mi dávajú zabrať, vypadávajú, sú suché a lámave. Ak vy ste ma vybrali na testovanie bolo by to úžasne ❤️❤️👍 ako pre mňa aj pre moju princeznú ❤️

8. apr 2024

Ahojte, rada by som sa zapojila do testovania. Najmladší syn sa narodil na začiatku januára, má 3 mesiace a je plne dojčený. Aj staršie 2 deti som dojčila, syna 20 a dcéru 9 mesiacov. Teraz mam 39 rokov, a teda na prísun vitamínov dbám ešte viac. myslím,že sa celkovo zdravo stravujem aj mimo tohto dojčiaceho obdobia,až na sladké, tomu neviem odolať, akurat si teraz davam pozor na to,nech jem este viac zeleniny,bielkovin,atd. Pijem vela vody, caje. Beriem vitamíny na podporu dojčenia-benedikt a senovku, pijem čaje na podporu dojčenia, kávu meltu. Tiež beriem komplexné vitamíny pre dojčiace matky, ale také bežné dostupné v lekárni,plus železo. Rada by som vyskúšala, niečo v lepšej kvalite, a všimla som si v ponuke testovania aj niečo špeciálne na kosti a vlasy.veľmi mi padajú vlasy (musela som veľa skrátiť, lebo pri mojej dĺžke to bolo ešte viac), je to aj vidieť. Druhý problém, že ma začali bolieť kolená a tiež na prehliadke u zubára pred dvomi mesiacmi sa našli po tehu nejaké drobné kazy. Kolená ma predtym nebolievali,a to som cvičila.
Déčko dávam malému len od pediatra,vigantol,tak by som mu dopriala niečo kvalitnejšie.
Potešila by som sa,keby ste ma vybrali ma testovanie,ešte viac,ak by vitamíny zabrali aj na moje problémy. ❤️❤️❤️

8. apr 2024

Dietatko ma tebto tyzden 6 mesiacov a plne som dojcila do 4 mesiaca, nakolko sa mi tvorba spomalila presli sme na dokrmovanie, malu stale kojim a pijem caj na podporu tvorby mlieka, zdravo sa stravujem, dietatko si prikladam, beriem vitaminy, vitamin C a D, probiotika. Potesila by som aa testovacke, pretoze by som mohla odskusat ci sa mi tvorba mliecka zvysi natolko, aby som nemusela dokrmovat.

8. apr 2024

Dcerka Valentínka bude mat 17.4 pol roka a uz od narodenia sa kojime. Porod som mala sekciou tak som mala respekt pred kojenim ale zvladli sme to tak ako aj pri prvej dcerke ktoru som po sekcii kojila 4 roky😉 na podporu tvorby mlieka pijem kazdy den caj na kojenie,snazim sa jest vyvazenu stravu a samozrejme prikladam na poziadanie😉presli sme si uz vaznym zapalom prsnika ale neodradilo ma to a pokracujeme v kojeni dalej 😉

8. apr 2024

Moja dcérka má takmer sedem mesiacov a velmi sa trším z toho, že ako prvej žene z našej rodiny sa mi podarilo dojčiť. Aj napriek tomu, že uz aktívne papá príkrmy a pred nočným spaním jej dávam fľašku s umelým mliekom, pretože sa môjho toľko netvorí, snažím sa podporovať jeho tvorbu čo najviac a prestať určite nechcem. Jem senovku a benedikt, často pijem hroznový džús a snažím sa maximálne dodržiavať pitný režim. Zaujali ma aj tieto doplnky, tak či uz budeme do testovania vybraté alebo nie, nejaké si zaobstaráme 😇

8. apr 2024

Moj syn ma 4 dni a ano kojim ho a a chcem aj ho kojit co najdlhsie. Zdravo stravujem a pijem caj na tvorbu mlieka. Ale vyskusala by som aj nieco nove .

8. apr 2024

maličký má 7 mesiacov a stále ho dojčím ;) stravu mám pestrú, veľa vlákniny vyvážene bielkoviny, sacharidy, tuky 😊

8. apr 2024

Krásny slnečný deň želám🙂
Ja aktuálne dojčím naše štvrté dietko, našu 13 mesačnú Alicku😍
Snažím sa jesť dostatok vitamínov v strave, piť dostatok vody a samozrejme užívať aj nejaké tie doplnky 🤗
Užívame si spoločné puto, vzájomnú blízkosť, čo nám dáva záplavu hormónov šťastia 🥰

8. apr 2024

Dobrý deň, aktuálne dojčím svojho 2 ročného syna ale častejšie ako sa dojčia niektoré bábätká (fakt často 😁). Keďže mám v priebehu 5 rokov za sebou 2 tehotenstva a neprestajné dojčenie, bádam na sebe znaky že telo je "vyčerpané" a potrebuje nakopnúť. Veľmi dbám na dostatok vody, bez nej sa cítim nepríjemne a slabo. Stravu máme doma pestrú, vyváženu. Ale teším sa na sezónu čerstvej zeleniny a ovocia zo záhrady 😍 rada by som skúsila výživové doplnky, mohli by mi pomôcť s problématickou pleťou a vlasmi.

8. apr 2024

Ahojte, dojčím 1,5 ročnú slečnu. Stravu máme pestrú a vyváženú. Snažím sa piť dostatok tekutín, nakoľko pred tehotenstvom som niekedy vypila len 0,5l vody. Dopĺňam si vitamín C a horčík, malá každé ráno dostane tiež vitamín C a D

8. apr 2024

Pekny vecer, nasa dcerka ma 2mesiace a je plne dojcena, dojcenie je dost narocne na telo matky preto uzivam vitamin C a magnezium snazim sa jest pestru a hodnotnu stravu a pit veeeeela tekutin 🙂 testovala som aj vitaminy pre tehotne, tak by bolo super keby som bola vybrana a mohla odtestovat aj tieto vyzivove doplnky ❤️

8. apr 2024

Dobrý večer, teraz dojčím druhú dcérku a má 8 mesiacov, kupujem si vitamíny pre dojčiace ženy ale to je ako doplnok, snažím sa jesť dostať zeleniny a ovocia aby sme obidve mali dostatok vitamínov a mliečko bolo kvalitné
Plánujem dojčiť ešte dlho prvú dcérku som dojčila rok a 9 mesiacov a teraz plánujem dlhšie 😊
Určite by som rada vyskúšala niečo nové 😊

8. apr 2024

Môj synček má dva mesiace a kojim ho a zároveň aj prikrmujem. V pôrodnici sme bojovali s kojenim do toho bol malý veľmi spavý, tak sme museli začať aj dokrmovat. Teraz je to už ale oveľa lepšie a tých dokrmov mu až tak veľa netreba 🙂
Ja pijem dostatok tekutín, čaje pre dojčiace ženy, snažím sa mať vyváženú stravu, dostatok ovocia, zeleniny aby bolo mliečko pre malého čo najlepšie ☺️

8. apr 2024

Dojčím svoju 4 a pol mesačnú dcérku. Snažím sa jesť dostatok zeleniny a ovocia + beriem vitamíny pre dojčiace ženy, pijem čaje na kojenie a celkovo veľa tekutín.

8. apr 2024

Moja princezná ma 7 mesiacov, čoskoro 8 a dojčím ju na požiadanie. Začali sme už so prikrmami, ale tie len ochutna a vyžiada si mliecko. Je len kojena, nakoľko čaj a fľaša je odmietana od nej, takže preto o to viac dbáme na moju stravu, aby mala to najlepšie,čo jej môžem dať. Jem veľa zeleniny, ovocia, snažím sa jesť pravidelne. Pijem čistú vodu a čaje pre dojčiace ženy. Užívala som aj vitamíny femibion 3 pre dojčiace ženy. Dojčím často i cez i v noci, už som si zvykla, som tu pre ňu vždy keď ma potrebuje😉

9. apr 2024

Mám 14 mesačné dojčené dieťatko. Čerstvo som začala popri rodičovskej dovolenke aj trochu pracovať, takže by sa mi doplnky výživy určite hodili. Doteraz som skúšala len Femibion 3 popri dojčení a tam som žiaden efekt nezbadala. Možno tieto prípravky by mi pomohli so životnou energiou viacej 🙂

9. apr 2024

My uz mame sice rocik , ale este stale sa dojcime 🙂
Pijem rozne caje vhodne pre dojciace zeny a tento mesiac skusam aj vyz. doplnky nakolko sa mi v poslednej dobe zacali vo velkom stiepit nechty a padat vlasy .. :-/
Preto by som rada mozno vyskusala aj tietoooo doplnky 🙂

9. apr 2024

Mam 2mesacne bábätko, ktore dojčím od zaciatku, mam vitaminy lejdivita som mama ktore dopĺňam ale rada by som vyskúšala doplnky Beggs😊😍

9. apr 2024

Mam mesačne bábätko, dojčím ho od začiatku. Stravujem sa podľa toho čo je dobre pre babatko aj pre mňa aby sme mali dostatok výživy, ja po pôrode a ono pri vývoji, nechýba ani zelenina a ovocie. Na podporu dojčenia ešte pijem čajík a hroznovu stavu, Výživové doplnky som ešte neskúšala. Určite si nejaké zaobstaram aj keď ma nevyberiete, keďže začínam mliecko strácať.

10. apr 2024

Máme 12 mesiacov a stále sa aktivne dojčíme. Moja Nelka nie je ešte stále veľký jedál, čo sa týka normálnej stravy. Niečo zje, ale nie veľmi veľa. Aby bolo moje mliečko čo najvýživnejsie , snažím sa pestro zcravo a vyvážene stravovať a tiež pijem ukko čaj na podporu dojčenia.

10. apr 2024

Naša Zojka má 4 mesiace, stále je plne dojcena, snažím sa uz jesť všetko okrem strukovín, ale hneď po porode, som si dávala omnoho väčší pozor ba stravu, lebo mala mi hneď dávala najavo čo jej nepasuje

10. apr 2024

Synček má 4 mesiace, je výlučne dojčený a snažím sa dodržiavať zdravú životosprávu, i keď nie vždy je to najjednoduchšie 🙂

10. apr 2024

Dojčím moje dieťatko už 15 mesiacov, dopĺňam vitamíny, hlavne horčík, hlivu na imunitu. Snažím sa každý deň dať si dávku zeleniny a ovocia, plus pobyt na čerstvom vzduchu.

10. apr 2024

Dojčím moje druhé dieťatko už skoro 16 mesiacov. Takze sa úplne k novopečenym maminkám nepriradujem, ale rada by som vyskúšala tieto doplnky 🙂 zo začiatku som pila rôzne čaje na podporu mlieka, ale uz sa snažím jest čo najviac vyváženú stravu 🙂 najlepšie na tvorbu a kvalitu mlieka je byt v psychickej pohode , brat vitamíny - keďže bábätko z nás vypije to najlepšie a psychicky sa z toho nezblaznit 😁🫶🏼

10. apr 2024

Som mamička ktorá ma 1 mesačne bábätko... Zrovna som rozmýšľala že začnem užívať vitamíny aby som aj seba a bábätko podporila v zdravie.. samozrejme malu kojim... Snažím sa jesť zdravo aby malička nemala problémy ... Veľmi radi by sme vyskúšali produkty ...

11. apr 2024

Ja síce aktuálne už nedojčím,no zajtra mám termín takže ma to bude opäť čakať. Vitamíny sú výborným pomocníkom,keďže sa všetko dostáva do mlieka a čo jem ja,je aj dieťa. Veľmi by ma testovanie potešilo.

11. apr 2024

Ja patrím do kategórie úplne novopečenej mamičky dcérka sa narodila 10.4.2024 a mliecko sa mi rozbieha veľmi pekne ale stále ho ešte neni úplne dostatok,verím že práve takéto vitamíny by k tomu mohli dopomôcť keďže sú smerované na dojčenie,správne zvolene vitaminy sa krásne dostanú aj dcérke do mliečka a budem mať aj väčšiu istotu že mliecko odo mňa je pre ňu ešte prospešnejšie,snažím sa prispôsobovať k tomu aj stravu ale správne Zvolene vitamíny aj tak do seba až toľko nedostanem čiže pre mňa by bola veľká radosť vyskúšať takéto vitamíny

12. apr 2024

Rada by som sa zapojila do testovania, nakoľko dojčím svojho takmer 10 mesačného synčeka 🙂 snažím sa dbať na výživnú a kvalitnú stravu a užívam kolagén pre dojčiace ženy. Ale rada by som svoje telo podporila aj inak, pretože je to už môj druhý syn, ktorého dojčím 🙂💗

12. apr 2024

Naša najmladšia má dnes 10.mesiacov 🙂 a stále je malý mliekoholik 🙂. Myslím si, že do roka je mliečko základ, a preto som rada, že jej ho môžem dopriať...nechcem ale zanedbávať ani svoje zdravie a preto by som rada vitamíny vyskúšala.

12. apr 2024

Do pôrodu mi zostáva 20 dní a určite by som chcela plne dojčiť. Počas tehotenstva som užívala magnézium a Železo, samozrejme aj tehotenské vitamíny. Po pôrode chcem samozrejme pokračovať v prijímaní vitamínov aby som sa udržala fit a v dobrej kondícii. Rada by som vaše doplnky vyskúšala.

13. apr 2024

Hlásim sa všetkými desiatimi 😁 doma mám ochvilu 7r slečnu a 7m fešák, takže by sme testovali všetci 😃 po porode som vysadila dosť druhov zeleniny, keďže malého bolelo bruško, a až teraz ich postupne vraciam do jedálnička....takže by som vitamíny rada vyskusala,keďže mam pocit, ze by bolo potrebne doplnit ich v takejto forme 👌jedine čím som sa snažila podporiť tvorbu mlieka je pitný režim, keďže predtým som pila dosť málo....no na vitamíny som akosi pozabudla 🤷‍♀️ ale keďže je drobec plne kojeny, a dúfam ze ešte dlho bude, je načase doplniť vitamíny ✌️

14. apr 2024

Ahojte, mamičky,
ďakujeme za vaše komentáre a za váš záujem. Výber žien na testovanie úspešne prebehol a vybrané mamičky boli kontaktované inernou poštou 🙂
Tie, ktoré si nenašli správu od nás v internej pošte, neboli vybraté.
V tomto komentári vás však označujeme úplne všetky, ktoré ste sa zapojili, aby ste dostali upozornenie o ukončenom výbere a taktiež, aby sme vám všetkým poslali 3 srdiečka. Čiže označujeme a posielame srdiečka aj vybraným aj nevybraným.

❤❤❤
Krásny deň prajeme

@1ren, @54tinka54, @7sisi7, @angie_l, @barborkabibi, @cecilia29, @daniela93, @dominikah2, @drodbcek, @ellgie, @evca94, @ewca0611, @ivka_kurky, @kika1181, @kristinkajulika, @krstinymojhosyna, @ladymima83, @laura1909, @lilcookie, @lili205, @lili30041991, @luciasol, @lussy_s, @markortis, @matka1984, @miroslava216, @norikk, @oliverceky, @paty277, @quixinecka, @sabenka21, @stanusenka, @sussie1, @szida, @tbd, @tinurinu, @vanii_s, @veronikavathi, @vierocka1490, @zuzana1997

16. apr 2024

Začni písať komentár...

Odošli