Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Dakujem kraaasne za nadielku uzasnych srdiecok ❤ ❤❤❤ ❤❤❤

    Vzdelavat sa treba v kazdom veku

    19zuzka
    15. máj 2018    Čítané 648x

    Nase 1 IVF (cast 5.)

    Tak verim ze toto je nasa posledna cast s nou aj happy ending..na ktory si sice este budeme musiet pockat dalsich 9 mesiacikov ale som ochotna cakat...a uz sa vazne moc tesiiiiim

    Ale spat v clanku. Den odberu. Teda po odbere. 

    Cela zmorena pridem domov, bolesti sa stupnovali a ja som sa citila strasne vycerpana. Dala som pokec s rodinkou a sup ho postel. Nemala som sil, ani rozpravat, bola som strasne sklamana, mala som pocit, ze ked budem nad tym vsetkym rozmyslat este chvilu tak vybuchnem do revu. 

    Idem na toaletu, bo som mala vazne neprijemny pocit tam dole. Najprv som myslela ze potrebujem na velku, strasne ma tlacilo vse tam dole ale tak divno. Tak vycikana idem vsavat, utieram a kukam ze kokos to co so mna trci??? Bandaz??? bandaz?? a toto co je?? tak taham aby to vyslo...cela prestrasena to akoze co je...to vo mne nieco zabudli??? nedycham...

    Ked sa mi to podarilo vytiahnut neverila som vlastnym ociam. zamotana bandaz do gule velkosti mojej paste, v takom tamponovom tvare asi aby som si to mohla vybrat. 

    Zlakla som sa....nechapala som co to je..mala som si to vybrat??? nemala??? musela som asi silno krvacat, vsade na bandazi krv..posadila som sa naspat na zachod a v soku som tam sedela..netusim ako dlho...nechapala som..pocit paniky bol obrovsky..rozmyslala som ze co teraz??? Idem volat do centra...budu vediet? alebo rovno volat do Ba? Kam vlastne volat??

    Po polhodine zvoni telefon, ze pani Zuzana, hovorim ze ano, ze volam vam z gyn fiv v Ba, vy ste boli dnes na odbere, hovorim ze ano bola. Ze ja som vam uplne zabudla povedat, ze ste strasne krvacali, a ze mate bandaz tam dnu, tak ze pri najblizsej toalete to mozete vytiahnut..akoze mala som dost...som sokovana..

    Ona zabudla!!! A ja som skoro doma infarkt dostala co sa stalo...

    ani neviem co som jej povedala, tusim som len zlozila..hrozne som bola vytocena...toto bola ceresnicka na torte po tomto hroznom dni.  

    Postel...potrebujem postel...

    Cely den som bola strasne ubolena, viac menej som sa len tarala po dome, lezala kde sa dalo..taka bez duse..nemyslela som si ze den na ktory som sa tak tesila bude nakoniec total emocionalna hroza pre mna!!!

    Utorok rano...kukam na hodinky asi kazdu sekundu...uz je 11??? este nie..len 8...uz je 11? este nie len 8.01...toto bude dlhe cakanie...telefon zvoni 10.30...kukam waaauuu...juuuuj len nech mame dobre spraaavy...ze pani Zuzka embriologicka, vas chcem informovat o stave vasich embrijok...uf dobra sprava...povedala "embrijok"..tak trrrrrpnem..ze mno bohuzial 24 hodin prezili len 3 zo 6..vsetky sa nam podarilo oplodnit, ale bohuzial toto je vysledok po 24 hodinach..tak ze co teraz? davame len jedno embrijko? alebo dve? hovorim jej, mozem sa dohodnut s muzom? a ze co by nam teda oni odporucili...ze na moj vek...a tak ze ziadne problemi u mna neboli najdeme, ze 1 bude podla nej uplne stacit..tak vravim dohodnem sa s manzelikom..a ze ci mozem volat spat..ze jasne.

    tak sme kecali..davali dokopy pre a proti..a ze teda ked si aj oni myslia 1 staci to je super, ideme do jedneho a budeme mat aj mrazacikov ked pojdeme pre surodenca.

    volam jej spat ze ideme do jedneho, ze teda to nechame este na tu predlzenu kultivaciu a vklad v piatok tym padom, ze keby chceme dve by sme uz zajtra museli prist, tak vravime ze nie nie, jedno je super.

    Vklad mal byt oficialne v sobotu ale sestricka sa mi vydavala tak ze aby som prisla piatok..snad jej neuberieme z dnika..

    Tak volam na druhy den ako sa dari bambulkam...a ze vsetko ok..ze rastieme..dve super..jedno pomalsie..ale predsa rastie.

    Piatok rano..cela nadsena..ze uz konecne som sa dockala tohto dna..ze jaka ulava..mame 3 bambulky..jednu dame..dve budu do zalohy..super...staci.

    Embriolog nas privital..posadil si nas (co som bola strasne nadsena) konecne normalna komunikacia..konecne osobny kontakt a rozhovor..a ze on by nam odporucil dve bambulky..pozerame na seba s manzelikom ze dve? A to preco? Sak nam embriologicka povedala ze jedno uplne staci..a aj mi sme s tym boli spokojny..netreba zbytocne riskovat dvojicky..zatazovat telo....! Tak sa pytame preco..preco take rozhodnutie? Davame otazky ohladom nasich obav...asi po 20 minutach dohodnute...ideme do toho..sak snad vedia co robia..dame dve...jednu morulu a druhu 16 bunkovu...jeeeej..dve bambulky...zacina sa mi strasne pacit ta myslienka.

    Vezmu si ma na izbicku..podpisujem nejake veci..sestricka ma vola dnu...hupnem na kozu..a ze najprv vse skontrolujeme..nech vieme vsetko je ok a pripravene na transfer...ze sliznica krasna...len ze vajecniky su nejake velke..ze nadmerna velkost...tak sa pytam ze co s tym..ze len treba vela pit..hovorim ok...a to vsetko? Ze ano..

    Pytaju sa nejake otazky..ja odpovedam..zrazu pride embriolog s niecim ako striekackou..a doktorka oznamuje..takze dve bambulky idu dnu...juuuj tesim..

    Ukazuje mi tie dve ciarocky na monitore..neverim..toto je ten uzasny maly zazrak..teda dva? Az mi slizcka skoro vybehla..kraaasa..

    Vytesena leziem dole z kozi..ze lahnut na postel na 20 minut..tak si spokojne odcupkam..zoberu druhu kocku..tak hladkam brusko..vravim bambulkam ze u nas sa im bude pacit ako nikde inde..ze sa strasne tesime na tych malych anjelikov...🤗🤗🤗🤗

    Odchod domov...super pocit..vytesena...usmiata od ucha k uchu..ze volat v pondelok ako sa nas treti bojovnik vyvinul...jasneee volame..mrazime

    Den bol prelezany...povalovala som sa kade tade s ananasovou prelisovanou stavou v ruke...mnam..toto mozem..hahaaa

    Sobotu nas caka velky dnik...skora postel..super spanok..rano sa budim..posledna...dve kocky uz nalicene..nevesta uz fuc na jej vlasy..ze cas sa dat dokopy a ist sa dat zkraslit...uzasny dnik..plny emocii...stastia...usmevov

    Len to moje nafuknute brusko ma trapilo..ani v sukni som dlho nevydrzala...ta bola rozopnuta ani vecera nezacala...vysoke boty posli ako prve hned po obrade 😂 ze jaka dama zo mna. 

    Super dnik..zamestnala som sa s mojou malou go pro kamerkou..nech maju nejaku tu pamiatku..aspon mam dovod ze nemozem pit nech sa na mna nekukaju vsetci ze aky suchar ta jej sestra...hahaaa..keby len vedelii...ale co uz..vypila som si toho dost v zivote...toto prezijem za triezva..

    Vecer isiel strasne rychlo..a ja s manzelikom a neterkou sme skoncili v postely pred polnocou..uz som toho viac nezvladla a ani neterka nie.

    Krasny dnik s uzasnymi ludmi a nadhernym manzelskym parom za nami 🤗🤗🤗

    Tak este dalsi dnik straveny doma...relax..vsetky svadobne emocie..prihody..oddych

    Na dalsi den rano sme uz leteli spat domov...povedala som domov..ano mam domov a domov...som jeden z tych stastnych ludi ktori ma dva domovi...a vzdy je uzasne ist domov...a potom domov...a zase domov a tak dookola 😍😍😍

    Tak uz len prezit do 10 dna po vklade...len 10? Aaa to bude lahoda..nie ako ked som cakala 14 dni po IUI..to bolo nekonecne..mala som samu seba totaaaaalne vystresovanu...nikdy viac..tento krat som si povedala ze si toto nespravil..nebudem dychat a zit odpocitavanim dni..den 10 pride ked pride..len treba cakat..verit..dufat...modlit sa..ale snazit sa nato nemysliet a zaradit sa do normalneho zivota.

    Let bol veeeelmi nepohodlny..nikdy som nemala taky dlhy a uboleny let..este ze je to len 2.5 hodiny..zvladli sme tooo

    V cestovatelskom rozruchu som aj zabudla volat na kliniku ohladom nasej 3 bambulky..uuuf volam hned rano..snad vse ok a uz je pekne zamrazena.

    Volam na dalsie rano..a ze Zuzka zle spravy...hovorim si ze nieeeeee 😢 ze co. Ze tretia to cez vikend nevydrzala..prestala sa vybijat a teda nemame nic zmrazene 😣 sklamanaaaaa...slzy vybehli..total som necakala taku spravu...ako to? Co sa stalo? Sak piatok bola ok..aj ked slabsia..mno co uz...tieto dva zazraky v brusku su urcote tie prave...a ked budu dva naraz uz ani po dalsie nam nebude treba..bojujeme daleeeeeeej

    Den 7 a ruky ma uz svrbeli..ale bala som sa sklamania...vedela som ze Ovitrele je uz z tela prec..testovala som aby som vedela ze ked otestujem na tehu uz tam nebude ziadny zostatok ovitrellu..

    Baby co so mnou boli na odber pisali dobre...ale aj zle spravy...juuj bala som sa...strasne..

    Na 8 den som potajomky spravila test..len tak..ze ci nahodou..bol tam slabulilinky dusik..tak ze reku nerobim si nadeje..na 10 den krv..to vydrzime..to ubehne ako voda..ale usmev na tvari som mala aj kvoli dusikovi...verila som ze toto je dobre znamenie...aj ked od 6 dna som mala take vseliake bolesti..hlavne na pravej strane..zmiesane pocity...ale tuzba..nadej bola vacsia ako vsetko ine

    Den 10...jeeeeej uz sme tu...letim na kliniku..nech beru tu krv..prosim sestricku aby posurila..ze otazka zivota a smrti..tu v irsku mate vysledky medzi 24 az 48 hodin..takze dalsi den cakaniaaaa...to vazne? Juuuj..neva..uz sme sa dopracovali az sem toto dame

    Ale nevydrzala som..skusila som dalsi testik..ciarocka silnejsia..kukam na test ako puk..srdce skace od stastia..ja skacem s nim..juuuuuj..uz len nech krvicka potvrdiiiiii

    Nalomila som ho...nevydrzala som...kupila som digital test tie su predsa presnejsie...hahaa..dosla muzovi do kanclu...ze kukaj co mam..robime? Hovori ze bez ocikat..haha..letim jak sialena..ledva citam letak co a ako...a sak je pod prud..len pekne cikaj dievca cikaaaaaj..

    Ocikame...kukam..cakam..kukam..kde je kontrolka? Ako to ze presypacie hodiny nikde?? Och nieeee..toto mi neroooob testiiik? Pokusam osud? Mala som pekne vydrzat kym zavolaju s vysledkami..ide za manzelikom..ze kukaj..ake stastie ze som kupila nefunkcny test? Moze sa toto stat? Kasleme nato? Ci idem kupit novy? 

    Ze hej..ze chod kupit novy.

    Volam mu uz nepridem..uz sa mi nechce cikat..musime pockat

    Dosiel domov po asi 2 hodkach ze co mno co ideme do toho..ja ze zartuje..on ze nie..podme do toho..testuj..

    Tak uz necikam..uz pekne namacam test..uz nebudem riskovat..

    Tak presypacie hodiny idu...juuj super..uz mame ten spravny..

    Manzelik naklusa do kupelne..ze co co? Hovorim ze musime cakat..3 minutky..ten cely nedockavy stepuje okolo testu..hovorim nechaj ho pekne lezat..nemozeme s nim narabat..tak tancuje okolo...strasne zlateee..jak dieta cakajuce na vianoce kedy moze otvorit darcek...az po veceri..hahaa

    Krici na mna (som len vedla v izbe a vidi ma) pise ze tehotnaaaaa...hovorim ze co? Vazne? Citam letak..ze este cakaj..este ma povedat ako daleko..tak cakame...a je to tam 1-2 tehu 🤗🤗🤗🤗 neverim..slzy sa rutia...srdce skace..obaja na seba pozerame ze co? Vazne? Sokovany.. uz len teda cakat na krvicku.

    24 hodin..telefonat nikde..nevydrzim..volam..nejake vysledky? Moja krvicka?

    Ze vysledky prisli. Sestricka vam zavola..trpnem pri telefone..sestricka vola o pol hodiny...ze Zuzka co vam povedala klinika..kolko mate mat to HCG..hovorim ze netusim..ale ze kolko je...ze 140..kukam co? Waaau...to je podla mna super..sak som studovala tabulky..vsetko nad 5 je super...jeeeej..super...ze jakaaa sprava.

    Tak este druha krvicka to potvrdit .den 13.  Na den 14 na klinike nebrali krv..neva..bude aspon vysledok na 14 den.

    Tak sa tisko tesime. Este druha krvicka a prva meta za nami...den 13..ina sestricka..berie krv..vravi volam hned ako to tu bude. Super.

    Den 14..ani sa nenazdam telefon znovi.. Zuzka vysledky su tu..trpnem..ze anooo? 😶 

    Ze mate to 570? Hovorim ze prosim? A ze 570..odpadla som..slzy sa rutia..srdce vrieska...a ja s nim...v aute u automechanika...romantika jak hovado...dojde manzelik do auta kuka na mna...ze co je...ze akurat volali...mame toooo...570...ten nechapal..kuka jak puk...ze uzasneee...😍🤗😍🤗😍🤗😍

    Najkrajsi pocit na svete...uzasna novina...3.5 roka...juuuuuj.

    Tak volam rodinke domov..vsetci okolo obeda...videjko zapnute..ze potvrdeneeee krvicka super hodnota rastie uzasne...prve skvele spravy v suchu..vsetci sa tesia..neterka nechape...sestra place...mamka place..tato cely emocionalny...gratuluju..tesia saaa 

    Volam druhej segre...vsetci tesaci..

    Ze uz len navsteva menzelikovrj rodinky...vsetci nadseny...uzasne vyteseny..vystiskany a nadseny ideme domov...tak asi sa toto vazne stalo..vazne to vyslo..uz len tych prvych 12 tt...prvy ultrazvuk a pocut to krasne srdiecko a budem najstastnejsia buduca mamaaaaaa.

    Hned som zajednala stretko u obvodnej..potvrdit tehotenstvo aj tu v irsku..bo tieto vysledky boli pre kliniku na SR.

    Den 19..obvodna berie moc..testuje tehu test..ze krasne silny..zapisuje vsetky detaily ohladom ivf...zapisuje nas do nemocnici kde chcem ist rodit. Tam mi budu robit vsetky testiky.

    Stazujem sa na bolest v pravej strane..vravim ze mi povedali zevajecniky su zvacsene pri vklade...ale nikto to od vkladu neprezrel a ani neodporucili..obvodna ze mam ist na pohotovost..ze ma pocit ze mam OHSS..och nieeeeee

    Tak den 20 idem na pohotovost hned rano...posielaju ma na porodnicke odelenie ze hned na ultrazvuk...doktorka ma pohmatkala..pozrela zospodu..ultrazvuk zvonka...a ze mila moja sak ten pravy vajecnik velmo velkyyyy..a aj volna tekutina je tam...nie dobre..ze zoberu krvicku a vse sa uvidi...

    Takze happy end...skoro 6tt tehu s ohss na pravej strane...jasne ze nic nemoze byt jednoduche...vsetko si treba v zivote vybojovat nech si to vazime viacej..tak sa ide bojovat dalej...musime ked uz sme takto daleko zasli 😊

    Kocky potrebovala by som poradit, cakam na schvalenie mojej fotky / portretu uz vyse mesiaca, je to normalne?

    Moje najdrahsieeeee 😍😍😍
    Lubkaam

    19zuzka
    26. apr 2018    Čítané 673x

    Nase 1 IVF (cast 4)

    Takze piatok za rohom...a ja uz dufam, ze uz mi povedia co a ako a kedy bude odber...uz to vazne nieje pohodlne...uz brusko velmo bolave..injekcia jak keby ani cez tu kozu nechceli prejst..normalne som mala pocit ze mi niekto vymenil velkost injekcii 🤔🤔...ale vraj nie🤣🤣...sak sa skoro obyhaju ked sa to tam snazim pichanut. 🤔🤔..odhodlavam sa aj polhodiny dopredu...stepujem jak decko ktore ide prvy krat na stepenie...kolko esteeeee??? Jaaaaj uz nech je tu piatoceeeeek, a robia so mnou nieco..mam pocit ze tie vajicka zo mna vyskocia aj same..uuuuuf 🙃🙃

    Uz ani neterku neberiem na ruky..vsetko je zrazu velmi opatrne..pohybujem sa jak slon v porcelane..

    Piatok 13teho....whoohoooo..pre niekoho nestastny..pre mna stastny...

    5 ultrazvuk a odber krvi...uz mi ani nieje z kade krv brat...chudence zilky...a to ja mam ze ziliska..auuuuc...uz ani to nieje prijemne...prosiiim prosim uz mi povedte uz nemusim priiiiist...sestricka sa pyta ako sa citim...tak jej vravim, ze mam uprimne?? a ze ano..tak jej vravim ze ked tie vajicka zo mna nevyberu coskoro tak podla mna zo mna zacnu strielat...uz ani spat...uz sa citim akoby mam nieco extra v zenskej oblasti...a ona mi vravi...mno tak to uz je cas...kukam...cas? cas na co?? ze uz podla nej pojdem na punkciu...ze jaka radost.😁😁..to vazne??? jaaaaaj bodaj by!!! ze teda uz len pockat na ultrazvuk a doktora co povie... super...jasne...hned sa citim lepsie..

    skocim na kozu..doktor meria..pocita..zapisuje..sestricka chodi hore dole..a ze co pan doktor..uz ideme nato?? a on tiez ze naco??? a ona ze uz je urcite pripravena na punkciu...a on ze hmm, nechajte ma dopocitat...uvidime..kukam, ze ziadne uvidime..prosiiiiim...sak toto je uz uuuplne ze nepohodlneeee!!

    Tak pocitame dalej...11 folikul v lavo..9 v pravo...sa ani necudujem ze sa citim jak napratany gulomet pripraveny do boja 🙂 

    Tak ze teda ideme na to...pockame na krvicku poobede ale ze vyzera to tak ze pondelok punkcia..odber vajicoook..jeeeeej..som nadsenaaa..urcite krvicka bude dobra...jasne ze bude..

    verdikt - posledna davka v piatok diphereline 0.05 mg, bemfola 75 a menopur 150...uzasneeeeee...ten pocit...ze posledneeee...oslavujemeee...mnoo len keby tie injekcie isli dnu...ta koza je uz jak hrosia koza..nie a nie to tam pichnut...aauuuuuuuuc...skucim uz od bolesti....a jasne posledna vcielka a ja som si ju pichla jak pako...krvacam asi 5 minut...boze sak toto len ja si viem zase pichnut poslednu...to bude modrina...sak co uz...aj pamiatku treba 😋😋

    Piatok 13teho a sestrina rozlucka so slobodou...moja mala sestricka sa mi ide vydavat...chapete? nase najmensie? ale stihla vse pred nami...hahhaaaa..uz aj Nelka nam robi 1.5 roka radost..jaaaaj sak to bude skvely vecer...netusi total ze o nicom..co ideme, kam ideme..kto ide...jeeeeej..tesim 💃💃...ale unavena som jak hovado...a ubolena ani nehovorim..prezijeme...sobotu pospim 😴😴😴...sak to uz nieje nic...a nedelu mi pride manzelik 👫..vsetko superkoooo...teskaaaky..

    Podotykam baby prisli domov za skoreho rana 4am...ja som sa pekne slusne rozlucila okolo polnoci..uz sa to nedalo ked ani si vypit..ani nic..a unava a bolesti boli vacsie ako cela ta radost...tak ale aspon ze sa kocky zabavili...sak o to islo...teda hlavne ze nevesticka buduca mala super dnicek 👰

    Mnooo a teraz este Ovitrelle v sobotu medzi 10tou - 11tou v noci...to vazne musim?? nemozem to uz vynechat?? toto uz vazne nedam...uz ani nieje kde do toho mojho brucha..sedim na postely...prehovaram sa..kukam na injekciu...ta na mna...mame tichu vymenu...vyhrala..pichla som to...dala som to 🎉🎉..dost!!!!! Uz vazne toho pichania bolo akurat tak dost...od 26.3 do 14.4..

    tak rano vyzvihnut manzelika a konecne bude dobre...uz len odber a uz bude super...uz sa ulavy tym mojim vajecnikom...tesim sa...na manzelika...na odber...ze uz mame stimulaciu za sebou...najkrajsi pocit na svete 🎊🎊🎊

    Pondelok rano - den odberu..vecer a rano bolo treba zapit antibiotika nech nedostanem nejaky zapal vraj...potom nic nejest a nepit bo sak sa ide do anestezy..tak samozrejme ze som aj hladna a aj smadna...sak to je vzdy tak ked nieco nemozete tak to chcete najviac ci? 

    Tatko nas berie do Ba - lebo na punkcia sa da ist iba tam..v NR take nerobia...jasne ze same zapchy po ceste...tatko stres a panika ze budeme meskat...a ja ze uz je to jedno...prideme tam ked tam budeme...sak snad to nieje 100% ze vsetci na 7mu...sak nas tam urcite bude viac...

    15 minut neskor...pohodka..stihame..

    Volaju nas dnu...ze obaja..nech pokecame..tak som dufala ze si nas posadia..vysvetlia co sa dnes bude diat...co nam odporucaju podla vysledkov..a teda jedno z druhym...ale omyl...

    zobrali muza...mna poslali von...a ze sup sup..plavcov nam treba...kukam ze co ...to uz..tak rychlo?? tak narychlo bozkavam muzika..prajem mu vela stastia...hlavne ziaden stres...co bude to bude...ja viem ze to nieje lahke tak nech nieje na seba moc tvrdy..

    Za par minut je von...super rychlost..klobuk dole..ja by som to teda nedokazala..chudak...je mi ho strasne luto..vravi ze to bolo hrozneee...same porno magaziny ...porno stopnute v telke na videjku...pocujes vsetko o com sa sestricky za dverami rozpravaju..pocujes dalsich ludi prichadzat a odchadzat...hovorim si...chudak moj...sak toto je este horsie ako som si len mohla predstavit..tak ale uz to ma za sebou..sak ideme na icsi tak snad bude stacit...sak nepotrebujeme miliony...len tie naj...hahaha

    Volaju mna dnu...ze kocky je vas 5, pekne podme na izbu...tak ja pekne bezim, volam muzikovi, ze uz nas volaju na izbu...a stop..nie nie partnery..len dami na izbu...parteni nas mozu okolo 12tej vyzdvihnut...pozeram ze co??? toto uz vazne nieje sranda...ideme do toho ako par...nie akoze ja samostatna jednotka...ja ho chcem mat pri sebeeeee..mno bohuzial..moc by som chcela..

    tak lezime na postely...pride sestricka vysvetluje ze okolo 9.15 zacneme po jeden chodit dnu na odber...(podotykam bolo nieco pred 8am) tak toto bude vazne nadlhooo..tak nas pripravuju..kazda mame postel..skrinku..prezliekly sme sa do nocnych koseliek..a pekne cakame..pride sestricka...berie krvicku zase raz..nechava injekciu v zilke aby nam mohli podat anestezu..tak cakame...

    9.20 am pridu pre prvu...po 15 minutach je spat...trosku omamena...ale plna energie a usta sa jej nezastavia...zlata...hahahaa

    a ze ja som na rade dalsia...poslu ma vycikat nech je mechur prazdny...idem dnu...sadam na kozu...ze serus moja...uz mi je to vazne normalne..sak som sedela tolko krat na koze za posledne dva tyzdne...zatiahnu mi nohy...asi aby som ich nekopla...hahaha...ale poza velmo nepohodlna...neva...sak nebudem ani vediet...je mi to jedno...ide sa nato..pytaju sa otazky...ako sa citim?? ako mi je?? aaaa ze teraz sa vam zacne tocit hlava....😛😛😛

    a uz som bola fuc...ani obraz ani zvuk...nic...zobudila som sa na postely, spat v izbe...ze som dala nejakych 15 minut spanku potom ako ma priniesli...moc sa toho nedalo spat na izbe..baby kecali..a ja a tym mojim citlivym spanik 😏😏 ale zlateee boli...sak vsetky sme boli vytesene a nervozne z noveho...dospime doma..

    Ejjjha ale bolest riadna...co to co to....aaaaaauuuuc...toto vazne nieje prijemne...skrucam sa ..hladam polohu..bo ze mame zostat lezat na strane co najdlhsie...ale nepomaha...boli ma toooooo

    tak sme sa vsetky vystredali...uz je to za nami...uf...parada...tak nech nas uz pustia...uz sa tesim domov do postielkyyyyy

    Dalsia sestricka - alebo tusim embriologicka pride, ze nam pride dat vysledky...tak tesim..pytam sa ze mam volat muzikovi aby prisiel?? a ona ze nie..to len tu si pokecame vsetky spolu...co??? Vsetky spolu?? a co nasi partneri?? aku rolu tu hraju oni??? to fakt len dali spermie a ze mozete ist domov??? toto je zart...uz som vazne vytocenaaaa...neviem ako to brali ostatne kocky na izbe...ale ja som vazne neverila vlastnym usiam...preto som asi aj ledva pocula ked mi embryologicka hlasila vysledky mojho muza..vazne netusim ake boli...len ze nam odporuca ICSI (co som ja mala rozhodnut ci ano alebo nie hned tam a zaskrtnut bo labak caka) tak vravim to mame v baliku aj tak..takze jasne ze to chceme..a potom teda dalsie je ci chceme nechceme predlzenu kultivaciu...tak aj to sme mali v baliku tak skrkam ci uz odporuca abo nie...vazne netusim co mi povedala..kedze isla..meno ano..meno nie..meno.....! Smiesne...ako na vojne..vazne neskutocny pristup...zaplatis si neviem kolko..je to ta najosobnejsia..najintimnejsia vec cez aku ako par mozete prechadzat...a aj to vam nedovolia si tym prejst spolocne...spolocne sa rozhodnut...a mozno aj zmenit nazor ked embriolog navrhne nieco ine...neviem..mozno len ja mam ten pocit..mozno som bola len moc sensitivna..ale vazne ma to skrelo...

    A dalsia vec ze sme mali len 6 vajicok? 6? Z tych vsetkym?? 20 v piatok?? Nechapala som..nechapem este stale...kde sa podeli..co sa s nimi stalo?? Boli zlej kvality? Ako je to mozne?? Nechali ma prestimulovat?? Odber na 17ty den ked ide vsetko ako ma...doktori su vazne spokojny..krv tiez super...vazne som tomu nerozumela..baby co mali problemi so stimulkou mali odber takto neskoro...pokaslali to?? Mala som uz prezrete vajicka?? Netusim...velmi som bola sklamana...so vsetkeho...z pristupu v ten den...z vysledku...z toho co som si musela prejst sa dostat az takto daleko..keby tam nebolo tych 5 bab asi revem...uz mi vazne dochadzali sili...

    Neva..pozviechaj sa Zuza...sak ti treba len jedno..kaslat nato...jedno a to to prave...to je vse co potrebujes...bude dobre...mas 6...jasneeee...6 je stastne cislo...vyjde to...urcite...dame im vsetko...icsi...predlzenu...a este aj embryoscope..budu sa mat ako v bavlnke...

    Rozhodnute...vse zaskrknute...odovzdane...popisany prepustak...odchadzame...

    Stretavam muza...hlas sa mi trase..hovorim ide sa domov..nechapal...on ze co? A co vysledky? Sak sme im nepovedali co chceme a co nechceme...hmmm????

    Vravim mu...ze vybavene..musela som rozhodnut..vse som zaskrtla..vse hotoovo..bez teba..prepaaaaac

    Citila som sa hrozne...chudak...darca spermii...hrozne...znechutena..ubolena...ale spokojna ze konecne ideme domoooooov...

    Uz bude dobre..uz len 24 hodin a zistime ako sa nasim bambulkam dari...jeeeeeeej 🤗🤗🤗🤗

    19zuzka
    25. apr 2018    Čítané 1072x

    Nase 1 IVF (cast 3.)

    Takze rano krvicka..ani neviem ako som zaspala...pocitala som kedy bolo tutu mutu..kedy bola ovulacia asi..bo som nic nepocitala v marci ked uz sme vedeli ze sa ideme na ivf..dufala som..priala som si aby to bola pravda..aby som aj ja bola ta u ktorej sa zazraky deju..a nemuseli sme uz dalej pichat injekcie..a ze teda mozno to takto malo byt aby sme si bambino vazili viac..

    Juuuj islo mi hlavou vsetko...samozrejme aj to ze to nemoze byt pravda..ze to musela vidiet nieco ine..ze to urcite nieje vacok...sak ako mozem byt tehu po 3.5 roku snazenia bez snazenia...hahaha

    Uvidime..teraz uz len zaspat..zaspala som asi od unavy ani neviem ako..rano som ani budik nepotrebovala..bola som hore uz z vrabcami 😁😁😁

    Sestricky ma privitali s nadsenim..ze ake soky im robim..ze neverili vlastnym usiam ked im z Ba volali ze idem dnes na HCG test krvy...hovorim im ze ani ja tomu nemozem uverit...ale skvele boli..hovorili mi o pripadoch v ktorych to naozaj tak bolo...a ze urcite to bude aj nas pripad...ze budu sa za mna modlit

    Sestricka aj pokukala foto zo sona nakoniec co mi vytlacili a ked som videla ze si nieje 100% ista uz som vedela ze vysledok nebude asi pozitivny.

    Telefonat prisiel okolo 1nej...krvy test negativny.. tehotenstvo vylucene...bohuzial..vacok je asi prazdny...co uz..ale museli to skontrolovat

    Nadsenie opadlo tak rychlo ako aj prislo..co uz..ide sa dalej..sak este stale je tu ivf...este stale to moze byt pravda o par tyzdnov...ale sklamanie to bolo velke..pre nas oboch...mozno aj pre manzela viac ako pre..nic to bojujeme a vcielkujeme dalej.

    Uz som pridala k Diphereline 0.1 mg and Bemfola 150..takze dve vcielky denne...auuuc..nehovoriac o tom ze segra chuda viac vystresovana z toho ze mi to ma pichat ako ja..tak sme to dali spolocne prvy den...aj druhy den...uuuf..aspon ze si to sama nemusim..

    Ale uz brusko zacina pobolievat..uz to nieje len tak si to pichat..brusna koza uz tvrdne...aak ja jej ani necudujem...neva..uz to nejak dobojujeme..pijem stale vela..snazim sa pit vsetko co sa da..asi aj neda..hlavne nech sa to vse aj zo mna vyplavuje...

    Segra cez vikend mala ist na romantikus vikendik s buducim manzelikom..a ja s mamkou sme mali strazit neterku..tak ze reku verim ze mamka sa ujme vcielok..bude dobre..dva dni to nejak dame a potom sak segra je spat..

    Ha, mamka ma pekne slusne poslala kade lahsie..ze ona mi pichat nic nebude a tym konverzacia skoncila..parada..tak som nato sama...ja chcem mojho manzelika spaaat..uz nech priiiide...uz len pri predstave mi nebolo dobre...ale dala som to..aj piatok..aj sobotu...aj nedelu..ejjha...sak som si ti nato celkom aj zvykla..hmm, nieje to take hrozne..len sa spravne nastelovat a je to..super..

    Taka som bola na seba hrdaaaa...ani si neviete predstavit

    Z piatka na sobotu v noci nam neterka pregrcala celu noc..chudatko..sme mysleli ze jej len nieco uskodilo...ale vraj to bol virus..na druhy den chuda aj horucku chytila tak sme mali super vikendik..nik sa nevyspal..ale co uz..hlavne nech sa jej polepsi..

    Zvladli sme to..vikend za nami..ked segra so snubencom prisli dom mala uz bola omnoho lepsie tak sme sa vsetci tesili..aspon ze tak

    Mno a ze kto je na rade dalsi?? Mamku to chytilo v pondelok v praci..chuda ta si tiez pregrckala svoje..tak uz len sa modlit nech sa to zastavi a ja to nechytim

    Ale samozrejme aj mna to chytilo v utorok...ale nastastie len prehanky na zachod..ale bolo mi strasne zle od zaludka..nevedela som ci je to zo stimulky alebo to chytam aj ja..vazne hrozny pocit v zaludku...sa to ani opisat neda..s vecernou zvysenou teplotou a strasnou bolestou hlavy.. ma chytila panika zase raz...a co teraz..mozem nieco zobrat?? Nemozem?? Uskodim si?? Uskodim stimulacii..volam do centra na hot linku..ty uz si o mne fakt budu mysliet ze mi asi sibe..ale baba zlata..ze ziadna panika..mam zobrat hocico..ze este pred odberom vajicok je to ok..ze ak sa to nepolepsi ze utekat doktorovi rano a hned si dat antibiotika alebo cokolvek co bude treba nech som fit do odberu..

    Tak ma mamka nasypala vsetkym moznym aj nemoznym..a hned postel..padla som mrtva jak drevo..12 hodin spanku...asi to telo potrebovalo..

    Rano som sa zobudila ako novy clovek..citila som sa 80% lepsie..nebolo to uplne super..ale z dnom predtym sa to nedalo ani porovnat...aspon ze tak...odlahlo mi..tak uz verim ze vse pojde ako po masle..uz som si snad vsetkym presla za tie dva tyzdne..hahaha

    Aj som zabudla v pondelok som mala ultrazvuk aj s odberom krvy...po 5 dnoch na Bemofla 150 a diphereline 0.1..Bemfola od pondelku bola znizena na 75 a Diphereline znizeny na 0.05 mg...plus mi pridali menopur 75...takze uz sme presli na 3 vcielky.

    V pondelok som sa mala dozvediet kedy bude odber aby som mohla manzelikovi kupit letenku...doktorka nevedela povedat...aj napriek tomu ze chvalila ako super telo reaguje na stimulku..ze to bude koncom tyzdna bud piatok abo nedelu..ze v stredu dalsia kontrola..a budeme vediet 100%

    Stredu 3 ultrazvuk a tiez odber krvi..tento krat pan doktor..ktori takisto nevedel urcit kedy bude odber..ale ten zas ze s tym tento tyzden nemam pocitat..hmm, zaujimave..kazdy inak...tak zas volam manzelikovi..zas netusim kedy ma prist..musime cakat do piatku..tak ale co uz..vedeli sme do coho ideme...a nechceli sme pouzit zmrazenych plavcov..tak uz len pekne byt trpezlivy a vydrzat..a cakat na rozhodnutie.

    Stredu mi zmenili menopur na 150..bemfola 75 a diphereline 0.05 zostali.. a v piatok vraj dalsia kontrola...

    A stredu to zacalo..vytok ako pri ovulacii..az ma zmrazilo...ako je toto mozne?? Sak vcielky to mali cele zastavit..ty brdo tak toto je uz vazne gol..pisem rychlo tu babam na MK ze ci s tym ma niekto skusenosti...a ze mam byt pokojna..ze je to normalne..ale ze to nieje ovulkovy hlien...len hlien..ze je to pocas stimulky normalne...tak som sa upokojila...ale sak toto by ti mohli v centre povedat nech nepanikaris nie?? Mno asi nie v tom nasom kurna...uz som bola vazne trosku vytocena zo vsetkeho..ze si proste myslia ze vies vsetko a ked nie tak asi sa dovtipis ci co...

    Tak uz len cakat na piatok..jeeeeej

    (Uz vazne slubujem ze cast 4 bude tou poslednou snad)  hahahaaa

    Netusila som ze mam tolko co povedat ..a ze sa vlastne tolko toho udialo...tak este so mnou vydrzteee

    19zuzka
    24. apr 2018    Čítané 631x

    Nase 1 IVF (2.cast)

    Tak pohroma cislo 1 zazehnana. Volam do centra. Tesim jak maly blazonko..sestricka sa tesi so mnou a hned nato vravi..mno a teraz ale musime poriesit vas prvy ultrazvuk. Prvy ultrazvuk ma byt medzi 2 az 4 dnom zacatia ms. 

    Mno sak jasne ze v tom celom modleni som si neuvedomila ze ide velka noc..klinika bude zatvorena a tak isto aj vsetky ine privatne kliniky..ale hrdinka jej hovorim sak ja nieco vymyslim..hahaha...som chcela samu seba presvedcit, ze tu v Irsku to urcite nebude problem.

    Hucim na muza...panikaaaaaa (cislo 2)!!! Podme hladat kliniku kde mi spravia ultrazvuk ked nahodou ms pride zajtra (bo uz bol Velky Piatok prosim pekne) 

    Verim ze som zabudla dodat, ze zijem v Irsku. Letenka kupena na prvy den ms kedze sme sa nase IVF rozhodli podstupit na SR z roznych aj financnych dovodov a z dovodu specialistou a podla toho aka vysoka uspesnost kde je...ale o tom mozno neskor..takze irsko slovensko..letenka kupena na akoze prvy den ms co sa posunulo o tyzden skor...takze vyvolavame tu vsetkym moznym aj nemoznym ze zaplatime hocico len nech nas zoberu..po hodine a pol manzel nasiel kliniku a ze teda ak velka panika a treba nam ultrazvuk vedia nas este sobotu vecer zobrat inak su zatvoreny ako vsetci ostatny...mno a ze mas byt v klude..a ziaden stres! Co stres??? Ako vsak toto sa nemoze nikomu ani v najhorsom sne stat..ci? Mno neva..mame cislo na kliniku ze volame ak teda ms pride na velky piatok ze teda aspon tu sobotu stihame...bo ak nie musim volat na kliniku ze ci ma zoberu po prilete o 2hej poobede..

    Tak pani ms sa neuracila piatok..tak ale sobotu nas samozrejme privitala...Velkonocna sobota... den 2 velkonocna nedela vse zatvrene..den 3 velkonocny pondelok vse zatvorene aj tu aj v irsku..tak ze teda kupim letenku a idem domov skor...co uz...hahahaha..vyriesime.

    Ale Velka noc...lety vypredaneeeee...

    Panika cislo 3...volam na hot linku do centra...ze reku co robit..tak slecna ze teda po prilete na den 4...utekam rovno v Ba do centra (aj ked patrim normalne na Nitriansku kliniku) a ze teda bude to den 4 poobede co uz...aspon ze nieco stihame...

    Skvele..tesime obaja zase raz...ze sak uz sa nemoze nic stat ze??? Uz budem doma...uz proste budem mat na skok vsade nie?!??!!? 

    Hahahahaa...jak som sa mylila...

    Telenovale sa vazne moze pichnuuuuut.

    Zacnem tym miernym...injekcia na letisku..po prvy krat sama...uuuuf...a sak to dam..jednu...doma uz niekoho najdem...sestru...mamku...niekoho...odhodlana...ruky sa trasli..nohy sa strasli...a ten pocit z verejnych zachodov...uuuuf 😣😣😣

    Nasla som vozickarsky..zamkla som sa..vse vydrhla a ze ide sa nato..este ze som bola na letisku tak skoro...netusim kolko som tam bola zamknuta..ale vysla som upotena ako keby ma tam niekto na tom wc vodou oblial...hahahaa

    Dali sme to..hrda jak hovado..tesiaca sa domov..na moju 1,5 rocnu neterku...na segrinu rozlucku so slobodou a svadbicku...co viac si clovek na zmenu myslienok moze priat.

    Volam este pre istotu do centra..sak ta slecna si ani moje meno nezobrala ked som volala ze pridem dnes poobede a este aj do Ba..mno jasne ze o mne nevedeli ze pridem..ale zlata nakoniec ze mam prist..ze ak to stihnem do 3tej nieje problem ma zobrat..jaska ze stiham..pritel o 1nej..batozinu mam pri sebe..segra ma vyzdvihne na letisku...klinika len 15 minut od letiska..pohodickaaaa...este aj na kavicku dame (ktoru nepijem) 

    Sadnem do lietadla vytesena sak uz som skoro tam...jeeej 🤗🤗

    Ked pilot oznami...pani a dami..letova zona je preplnena zmeskali sme nas odletovy cas..bohuzial budeme mat hodinu a pol meskanie! Uz mi nezostava nic ine len vybuchnut do smiechu...toto je uz vazne vtipne..kolko toho sa moze jednemu cloveku prihodit??? 

    Zly sen? Tak sa smejem..ludia na mna zizaju...ale co uz..plakat mi nepomoze...tak volam segre nech sleduje nas prilet..nech auto nastarovane a ze teda Sumacher a ide sa na kliniku....hahaaa

    Este stale ma nemate dost??? Snad uz by to aj mohlo stacit ze??? 

    Prichod na kliniku 14.45...hahahaa..stiham..sak povedala pred 15tou..letim jak sialena na recepciu..ty o mne netusia..vravim slecna, ze slecna na telefone mi vravela, ze si mam klopat na cislo dveri dva..tak ma poslu klopat...sestricka ze ok, super ze ste stihli..ale ze mam ist spat na recepciu..ze nech ma hodia do systemu...ale to uz vazne? 

    Tak cakam cakaam..samozrejme bez mojich papierov..sak aj tak maju vse v systeme..mno jasneee...doktorka ma zozrala kde mam papiere..ze akoze ako a do coho bude ona pisat..tak letim zas do auta..bezim spat..podokytam, ani mozu knizku neotvorila nakoniec, vse si precitala aj tak na pocitaci 🙂 

    Konecne na koze..modlim modlim nech nieje cysta..nech vse konecne ok a mozeme pokracovat bez problemov dalej.. ach jaaaj ale som naivna cooo? 

    Pani doktorka ze " a tehotensky test ste si pred zaciatkom stimulacie robili" kukam na nu...ze nie..naco? Mno ze kukaj tu..otocila mi obrazovku..kukam jak puk..ze netusim..co cysta? Zle je? Bozeeee...a ze pozrite sa..tam je vacok...kukam vacok? Aky vacok? To nemysli vazne..co? Totalne nerozumiem co mi vravi...sak toto uz ani pravda nieje..

    Som jak puk..ze to je jak mozne? 3.5 roka nic a teraz zeby zazrak??? 

    Wauuu..trasiem sa..nechapem..kukam na monitor...ze tak toto je uz vazne neuveritelne...toto je vela uz aj na kona...uz som tie paniky aj prestala pocitat.

    Verdikt...prestat so stimulaciou...rano na krv a cakat na vysledky ci sme tehu 🙃🙃🙃

    Vychadzam von..sadam na lavicku..segra..druha segra..mamka kukaju na mna ze co je..vysvetlujem..hovorim..a tie ze jasne si rob srandu..kukam ze no nerobim...tie v soku ako ja..vsetci v soku...ale s usmevom na tvari...tak teda rano krv..uvidime...modlime sa..dufame...zeby predsa? Jeeeeeeeeej 🙂

    Viete si to predstavit? 

    Muz hotovy..mu volam..ten nechapal..kakal na mna aj cez ten telefon ako puk...ja ze ja viem..ze aj ja este furt kukam jak puk..hahahaa

    Tak teda uvidime...hmmm

    Pridavam stimulacia dovtedy bola ok..ziadne neziaduce ucinky..ziadne bolesti...ziadne opuchnute brusko...a aj to moje brusko znasalo tie vcielky ok az som sa cudovala...to uz som pichala Diphereline 0.1 mg tyzden a jeden den, ked ma stopli..len sem tam ten diphereline zastipkal...ale nic co by sa nedalo prezit...hovorim si ak to takto bude tak to je pohodka..znesieme...

    Ale spat...krvicka..rano...tehu?? Alebo nie??? Uuuf..kto aj zaspiiiii 

    19zuzka
    24. apr 2018    Čítané 815x

    Nase prve IVF (cast 1.)

    Ahojte, 

    Volam sa Zuzana a mam 32. A uz 8 rokov zijem v Irsku, kde som sa aj vydala. Moj manzelik je o trosku starsi (41) a je Ir.

    Prave sme si presli / prechadzame nasim prvym IVF a neviem preco ale uz par dni mam pocit ze sa musim podelit o nasu/moju skusenost. Necakam od tohto clanku nic. Ale ak to moze trosku pomoct niekomu kto sa vyskytne v podobnej situacii ako ja tak budem len rada. A pre istatnych - aspon sa mozno nasmejete. 

    A verim, ze v buducnosti to budem moc ukazat aj nasim deturencom, nech vedia ako starsne sme ich chceli a snazili sa o ne ;) 

    Prve IVF moze byt a aj je plne strachu..ocakavani..zmiesanych pocitov...a hlavne vsetkeho noveho..

    Tak zacnem na zaciatku. Snazime sa 3 a pol roka. A nejak to nejde. Nemali sme ziadne tehotenstva..ziadne potraty (zaco som strasne vdacna) proste to nejde. Podstupili sme IUI v january '18, a dufali, ze toto je to co potrebujeme, len taku malu pomoc.. kedze u mna sa nenasla ziadna pricina a moj manzelik je tiez ôk.. Mno spat k clanku.

    Za dva roky som podstupila vseliake mozne vysetrenia..od "prefuknutia" vajecnikov cez  miliony (teda podla mna) krvnych testov, stery, ultrazvuky, sona.. Mno priznam sa mala som toho akurat tak plne zuby...verdikt - nikdy nic nenasli.

    Je to dost frustrujuce. Keby aspon viem/e preco, a najdu nieco co mozeme napravit, nejak vyriesit a pojde to. Ale dovod je proste neznamy. Necha to cloveka v strasnej neistote. Stale si nad tym lamem hlavu ze co teda robim zle, preco to proste nejde ked som zdrava, nefajcim, nepijem, sportujem, jem zdravo atd atd..mohla by som ist do nekonecna. Mno co uz. Je ako to je. Vyrovnali sme sa s tym ze teda ked to nejde prirodzene tak tej prirode treba pomoct. ;) 

    Naplanovali sme si prve IVF na april..zobrala som 5 tyzdnov volna v praci, bo som si nebola ista ako moje telo bude reagovat na stimulaciu a kedze mam plavecku skolu a ucim deticky plavat som vacsinou vo vode tak sme sa rozhodli ze naj bude si dat pauzu a venovat sa 100% nasej buducej rodinke.

    Pri prvej konzultacii mi bolo oznamene ze mam dlhy protokol. Priznam sa ze som nemala ponatia co to znamena. Pocitala som co to o IVF..asi tie zaklady..vedela som ze je tam okolo 14 dni stimulacie tak si vravim 'to zvladnes'..hahaha.. mnoo sok nastal ked som zistila co vlastne ten dlhy protokol znamena..

    3 az 4 tyzdne stimulacie..uuuf...injekcie do brucha? Tak dlho? Ako to clovek aj moze zvladnut? A kde do toho mojho maleho brucha to budem pichat? Mno priznam sa strach bol obrovsky...netusila som ako to zvladnem..ale vedela som ze ja a injekcie nieje problem..ale pichat si ich sama sebe? Tak to urcite nie. Nehrozi. V ziadnom pripade!!! 

    Manzelik bude musiet byt ten silny..hahaha

    Tak a vse bolo naplanovane..zacat stimulaciu v 23 den cyklu kedze mam cca 29-31 dnovyi cyklus. Vraj sa treba uistit aby som pichala Diphereline 0.1 mg este pred zaciatkom ms. Vse som si nakupila. A ze teda ide sa nato. Odpocitala som dni od mojej konzultacie v ocakavani co to bude..ako to bude..ako to budem znasat..je to vsetko nove a nezname.

    Cca dva tyzdne do predpokladaneho prichodu ms ma zacali boliet prsia a zacali napuchat ako pred prichodom ms..v panike som volala do centra ze toto su moje priznaky prichadzajucej ms a ze co teda budem robit..ze teda to vyzera nato ze sa mi cyklus posunul a ms pride o tyzden skor cca.

    Prehodnotili sme vsetko telefonicky so sestrickou ktora to odobrila s doktorkou a dohodli sme sa zacat so stimulaciou skor. 

    V rano prvej injekcie sa zobudim, manzelik nachystany, vsetko nastudovane co a ako. Videjka na YouTube fungovali naplno. Tak ja este utekam na zachod, asi viac zo strachu ako vsetkeho ineho a ze co sa nedeje. Spinenie zacalo. Co? Co teraz? Panika, slzy v ociach. Kricim na muza. Co budeme robit. Hovori mi volaj do centra uvidis. V hlave som sa uz zmierila s tym ze stimulacia sa odklada kedze som mala pichat Dipheteline 0.1 mg aspon 4 dni pred ms (co mi sestricka neskor vysvetlila). So slzami v ociach volam. A sestricka ma ukludnuje..pyta sa detaily..co len spinenie alebo aj krv..tak vse vysvetlujem..a ona ze pichajte a modlite sa aby ms neprisla aspon 4 dni..a ak nepride potom jej mam volat spat..ked je to len spinenie to je v pohode..tak mi odlahlo..usmev spat na tvari ze teda este nieje nic stratene..

    Ako som sa neskor na MK dozvedela Diphereline vlastne posuva ms, vela bab aj ked zacali pichat v spravnom case mali prichod ms posunuty - niektore aj o 10 dni. takze mozno som to vystihla presne, a nemusela som pichat o tyzden viac. 

    Takze baby ak sa vam to stane, nestrachujte, 4 dni pichania vraj uplne staci, potom uz ms moze prist, a ked vam meska, aj to je ok, to je to co Diphereline sposobuje. 

    Tak a prva injekcia je dnu..auuuc..vpich bol ok...ale tak tekutinka dnu stipkala riadne..hmm, co uz..vydrzime pre babenko..

    Tak pichame..pichame..ms nikde..modlim sa kazdu moznu minutku dna..trpnem kazdou navstevou wc lebo vsak stimulacia znamena vacsi prisun tekutin..snazila som sa uz tak par dni pred zacatim stimulky pit cca 3.5l tekutin denne..takze cikanie ako zavodny kon bolo na dennom poriadku aj nocnom..

    Vydrzali sme...4 den pichanie..ms nikde..tesili sme sa obaja jak male deti..pohroma zazehnana..teda to sme si aspon mysleli...hahaaaaa

    (Toto asi ukoncim a napisem dalsi clanok, nejak som sa rozpisala 😁)

    Dakujeeeem za citanie ;) 

    19zuzka
    Správa bola zmenená    24. mar 2018    

    Prosim Vas ludkovia poznate niekto tuto babu osobne??? Uz vyse mesiaca ma ignoruje po tom co som sa jej snazila pomoct so svadobnymi satami. Nemam ani saty vratene spat a ani peniaze 😏 velmo smutne.
    Dakujem za kazdu spravicku 😚
    @tiffanymoin