19zuzka
15. máj 2018
648 

Nase 1 IVF (cast 5.)

Tak verim ze toto je nasa posledna cast s nou aj happy ending..na ktory si sice este budeme musiet pockat dalsich 9 mesiacikov ale som ochotna cakat...a uz sa vazne moc tesiiiiim

Ale spat v clanku. Den odberu. Teda po odbere. 

Cela zmorena pridem domov, bolesti sa stupnovali a ja som sa citila strasne vycerpana. Dala som pokec s rodinkou a sup ho postel. Nemala som sil, ani rozpravat, bola som strasne sklamana, mala som pocit, ze ked budem nad tym vsetkym rozmyslat este chvilu tak vybuchnem do revu. 

Idem na toaletu, bo som mala vazne neprijemny pocit tam dole. Najprv som myslela ze potrebujem na velku, strasne ma tlacilo vse tam dole ale tak divno. Tak vycikana idem vsavat, utieram a kukam ze kokos to co so mna trci??? Bandaz??? bandaz?? a toto co je?? tak taham aby to vyslo...cela prestrasena to akoze co je...to vo mne nieco zabudli??? nedycham...

Ked sa mi to podarilo vytiahnut neverila som vlastnym ociam. zamotana bandaz do gule velkosti mojej paste, v takom tamponovom tvare asi aby som si to mohla vybrat. 

Zlakla som sa....nechapala som co to je..mala som si to vybrat??? nemala??? musela som asi silno krvacat, vsade na bandazi krv..posadila som sa naspat na zachod a v soku som tam sedela..netusim ako dlho...nechapala som..pocit paniky bol obrovsky..rozmyslala som ze co teraz??? Idem volat do centra...budu vediet? alebo rovno volat do Ba? Kam vlastne volat??

Po polhodine zvoni telefon, ze pani Zuzana, hovorim ze ano, ze volam vam z gyn fiv v Ba, vy ste boli dnes na odbere, hovorim ze ano bola. Ze ja som vam uplne zabudla povedat, ze ste strasne krvacali, a ze mate bandaz tam dnu, tak ze pri najblizsej toalete to mozete vytiahnut..akoze mala som dost...som sokovana..

Ona zabudla!!! A ja som skoro doma infarkt dostala co sa stalo...

ani neviem co som jej povedala, tusim som len zlozila..hrozne som bola vytocena...toto bola ceresnicka na torte po tomto hroznom dni.  

Postel...potrebujem postel...

Cely den som bola strasne ubolena, viac menej som sa len tarala po dome, lezala kde sa dalo..taka bez duse..nemyslela som si ze den na ktory som sa tak tesila bude nakoniec total emocionalna hroza pre mna!!!

Utorok rano...kukam na hodinky asi kazdu sekundu...uz je 11??? este nie..len 8...uz je 11? este nie len 8.01...toto bude dlhe cakanie...telefon zvoni 10.30...kukam waaauuu...juuuuj len nech mame dobre spraaavy...ze pani Zuzka embriologicka, vas chcem informovat o stave vasich embrijok...uf dobra sprava...povedala "embrijok"..tak trrrrrpnem..ze mno bohuzial 24 hodin prezili len 3 zo 6..vsetky sa nam podarilo oplodnit, ale bohuzial toto je vysledok po 24 hodinach..tak ze co teraz? davame len jedno embrijko? alebo dve? hovorim jej, mozem sa dohodnut s muzom? a ze co by nam teda oni odporucili...ze na moj vek...a tak ze ziadne problemi u mna neboli najdeme, ze 1 bude podla nej uplne stacit..tak vravim dohodnem sa s manzelikom..a ze ci mozem volat spat..ze jasne.

tak sme kecali..davali dokopy pre a proti..a ze teda ked si aj oni myslia 1 staci to je super, ideme do jedneho a budeme mat aj mrazacikov ked pojdeme pre surodenca.

volam jej spat ze ideme do jedneho, ze teda to nechame este na tu predlzenu kultivaciu a vklad v piatok tym padom, ze keby chceme dve by sme uz zajtra museli prist, tak vravime ze nie nie, jedno je super.

Vklad mal byt oficialne v sobotu ale sestricka sa mi vydavala tak ze aby som prisla piatok..snad jej neuberieme z dnika..

Tak volam na druhy den ako sa dari bambulkam...a ze vsetko ok..ze rastieme..dve super..jedno pomalsie..ale predsa rastie.

Piatok rano..cela nadsena..ze uz konecne som sa dockala tohto dna..ze jaka ulava..mame 3 bambulky..jednu dame..dve budu do zalohy..super...staci.

Embriolog nas privital..posadil si nas (co som bola strasne nadsena) konecne normalna komunikacia..konecne osobny kontakt a rozhovor..a ze on by nam odporucil dve bambulky..pozerame na seba s manzelikom ze dve? A to preco? Sak nam embriologicka povedala ze jedno uplne staci..a aj mi sme s tym boli spokojny..netreba zbytocne riskovat dvojicky..zatazovat telo....! Tak sa pytame preco..preco take rozhodnutie? Davame otazky ohladom nasich obav...asi po 20 minutach dohodnute...ideme do toho..sak snad vedia co robia..dame dve...jednu morulu a druhu 16 bunkovu...jeeeej..dve bambulky...zacina sa mi strasne pacit ta myslienka.

Vezmu si ma na izbicku..podpisujem nejake veci..sestricka ma vola dnu...hupnem na kozu..a ze najprv vse skontrolujeme..nech vieme vsetko je ok a pripravene na transfer...ze sliznica krasna...len ze vajecniky su nejake velke..ze nadmerna velkost...tak sa pytam ze co s tym..ze len treba vela pit..hovorim ok...a to vsetko? Ze ano..

Pytaju sa nejake otazky..ja odpovedam..zrazu pride embriolog s niecim ako striekackou..a doktorka oznamuje..takze dve bambulky idu dnu...juuuj tesim..

Ukazuje mi tie dve ciarocky na monitore..neverim..toto je ten uzasny maly zazrak..teda dva? Az mi slizcka skoro vybehla..kraaasa..

Vytesena leziem dole z kozi..ze lahnut na postel na 20 minut..tak si spokojne odcupkam..zoberu druhu kocku..tak hladkam brusko..vravim bambulkam ze u nas sa im bude pacit ako nikde inde..ze sa strasne tesime na tych malych anjelikov...🤗🤗🤗🤗

Odchod domov...super pocit..vytesena...usmiata od ucha k uchu..ze volat v pondelok ako sa nas treti bojovnik vyvinul...jasneee volame..mrazime

Den bol prelezany...povalovala som sa kade tade s ananasovou prelisovanou stavou v ruke...mnam..toto mozem..hahaaa

Sobotu nas caka velky dnik...skora postel..super spanok..rano sa budim..posledna...dve kocky uz nalicene..nevesta uz fuc na jej vlasy..ze cas sa dat dokopy a ist sa dat zkraslit...uzasny dnik..plny emocii...stastia...usmevov

Len to moje nafuknute brusko ma trapilo..ani v sukni som dlho nevydrzala...ta bola rozopnuta ani vecera nezacala...vysoke boty posli ako prve hned po obrade 😂 ze jaka dama zo mna. 

Super dnik..zamestnala som sa s mojou malou go pro kamerkou..nech maju nejaku tu pamiatku..aspon mam dovod ze nemozem pit nech sa na mna nekukaju vsetci ze aky suchar ta jej sestra...hahaaa..keby len vedelii...ale co uz..vypila som si toho dost v zivote...toto prezijem za triezva..

Vecer isiel strasne rychlo..a ja s manzelikom a neterkou sme skoncili v postely pred polnocou..uz som toho viac nezvladla a ani neterka nie.

Krasny dnik s uzasnymi ludmi a nadhernym manzelskym parom za nami 🤗🤗🤗

Tak este dalsi dnik straveny doma...relax..vsetky svadobne emocie..prihody..oddych

Na dalsi den rano sme uz leteli spat domov...povedala som domov..ano mam domov a domov...som jeden z tych stastnych ludi ktori ma dva domovi...a vzdy je uzasne ist domov...a potom domov...a zase domov a tak dookola 😍😍😍

Tak uz len prezit do 10 dna po vklade...len 10? Aaa to bude lahoda..nie ako ked som cakala 14 dni po IUI..to bolo nekonecne..mala som samu seba totaaaaalne vystresovanu...nikdy viac..tento krat som si povedala ze si toto nespravil..nebudem dychat a zit odpocitavanim dni..den 10 pride ked pride..len treba cakat..verit..dufat...modlit sa..ale snazit sa nato nemysliet a zaradit sa do normalneho zivota.

Let bol veeeelmi nepohodlny..nikdy som nemala taky dlhy a uboleny let..este ze je to len 2.5 hodiny..zvladli sme tooo

V cestovatelskom rozruchu som aj zabudla volat na kliniku ohladom nasej 3 bambulky..uuuf volam hned rano..snad vse ok a uz je pekne zamrazena.

Volam na dalsie rano..a ze Zuzka zle spravy...hovorim si ze nieeeeee 😢 ze co. Ze tretia to cez vikend nevydrzala..prestala sa vybijat a teda nemame nic zmrazene 😣 sklamanaaaaa...slzy vybehli..total som necakala taku spravu...ako to? Co sa stalo? Sak piatok bola ok..aj ked slabsia..mno co uz...tieto dva zazraky v brusku su urcote tie prave...a ked budu dva naraz uz ani po dalsie nam nebude treba..bojujeme daleeeeeeej

Den 7 a ruky ma uz svrbeli..ale bala som sa sklamania...vedela som ze Ovitrele je uz z tela prec..testovala som aby som vedela ze ked otestujem na tehu uz tam nebude ziadny zostatok ovitrellu..

Baby co so mnou boli na odber pisali dobre...ale aj zle spravy...juuj bala som sa...strasne..

Na 8 den som potajomky spravila test..len tak..ze ci nahodou..bol tam slabulilinky dusik..tak ze reku nerobim si nadeje..na 10 den krv..to vydrzime..to ubehne ako voda..ale usmev na tvari som mala aj kvoli dusikovi...verila som ze toto je dobre znamenie...aj ked od 6 dna som mala take vseliake bolesti..hlavne na pravej strane..zmiesane pocity...ale tuzba..nadej bola vacsia ako vsetko ine

Den 10...jeeeeej uz sme tu...letim na kliniku..nech beru tu krv..prosim sestricku aby posurila..ze otazka zivota a smrti..tu v irsku mate vysledky medzi 24 az 48 hodin..takze dalsi den cakaniaaaa...to vazne? Juuuj..neva..uz sme sa dopracovali az sem toto dame

Ale nevydrzala som..skusila som dalsi testik..ciarocka silnejsia..kukam na test ako puk..srdce skace od stastia..ja skacem s nim..juuuuuj..uz len nech krvicka potvrdiiiiii

Nalomila som ho...nevydrzala som...kupila som digital test tie su predsa presnejsie...hahaa..dosla muzovi do kanclu...ze kukaj co mam..robime? Hovori ze bez ocikat..haha..letim jak sialena..ledva citam letak co a ako...a sak je pod prud..len pekne cikaj dievca cikaaaaaj..

Ocikame...kukam..cakam..kukam..kde je kontrolka? Ako to ze presypacie hodiny nikde?? Och nieeee..toto mi neroooob testiiik? Pokusam osud? Mala som pekne vydrzat kym zavolaju s vysledkami..ide za manzelikom..ze kukaj..ake stastie ze som kupila nefunkcny test? Moze sa toto stat? Kasleme nato? Ci idem kupit novy? 

Ze hej..ze chod kupit novy.

Volam mu uz nepridem..uz sa mi nechce cikat..musime pockat

Dosiel domov po asi 2 hodkach ze co mno co ideme do toho..ja ze zartuje..on ze nie..podme do toho..testuj..

Tak uz necikam..uz pekne namacam test..uz nebudem riskovat..

Tak presypacie hodiny idu...juuj super..uz mame ten spravny..

Manzelik naklusa do kupelne..ze co co? Hovorim ze musime cakat..3 minutky..ten cely nedockavy stepuje okolo testu..hovorim nechaj ho pekne lezat..nemozeme s nim narabat..tak tancuje okolo...strasne zlateee..jak dieta cakajuce na vianoce kedy moze otvorit darcek...az po veceri..hahaa

Krici na mna (som len vedla v izbe a vidi ma) pise ze tehotnaaaaa...hovorim ze co? Vazne? Citam letak..ze este cakaj..este ma povedat ako daleko..tak cakame...a je to tam 1-2 tehu 🤗🤗🤗🤗 neverim..slzy sa rutia...srdce skace..obaja na seba pozerame ze co? Vazne? Sokovany.. uz len teda cakat na krvicku.

24 hodin..telefonat nikde..nevydrzim..volam..nejake vysledky? Moja krvicka?

Ze vysledky prisli. Sestricka vam zavola..trpnem pri telefone..sestricka vola o pol hodiny...ze Zuzka co vam povedala klinika..kolko mate mat to HCG..hovorim ze netusim..ale ze kolko je...ze 140..kukam co? Waaau...to je podla mna super..sak som studovala tabulky..vsetko nad 5 je super...jeeeej..super...ze jakaaa sprava.

Tak este druha krvicka to potvrdit .den 13.  Na den 14 na klinike nebrali krv..neva..bude aspon vysledok na 14 den.

Tak sa tisko tesime. Este druha krvicka a prva meta za nami...den 13..ina sestricka..berie krv..vravi volam hned ako to tu bude. Super.

Den 14..ani sa nenazdam telefon znovi.. Zuzka vysledky su tu..trpnem..ze anooo? 😶 

Ze mate to 570? Hovorim ze prosim? A ze 570..odpadla som..slzy sa rutia..srdce vrieska...a ja s nim...v aute u automechanika...romantika jak hovado...dojde manzelik do auta kuka na mna...ze co je...ze akurat volali...mame toooo...570...ten nechapal..kuka jak puk...ze uzasneee...😍🤗😍🤗😍🤗😍

Najkrajsi pocit na svete...uzasna novina...3.5 roka...juuuuuj.

Tak volam rodinke domov..vsetci okolo obeda...videjko zapnute..ze potvrdeneeee krvicka super hodnota rastie uzasne...prve skvele spravy v suchu..vsetci sa tesia..neterka nechape...sestra place...mamka place..tato cely emocionalny...gratuluju..tesia saaa 

Volam druhej segre...vsetci tesaci..

Ze uz len navsteva menzelikovrj rodinky...vsetci nadseny...uzasne vyteseny..vystiskany a nadseny ideme domov...tak asi sa toto vazne stalo..vazne to vyslo..uz len tych prvych 12 tt...prvy ultrazvuk a pocut to krasne srdiecko a budem najstastnejsia buduca mamaaaaaa.

Hned som zajednala stretko u obvodnej..potvrdit tehotenstvo aj tu v irsku..bo tieto vysledky boli pre kliniku na SR.

Den 19..obvodna berie moc..testuje tehu test..ze krasne silny..zapisuje vsetky detaily ohladom ivf...zapisuje nas do nemocnici kde chcem ist rodit. Tam mi budu robit vsetky testiky.

Stazujem sa na bolest v pravej strane..vravim ze mi povedali zevajecniky su zvacsene pri vklade...ale nikto to od vkladu neprezrel a ani neodporucili..obvodna ze mam ist na pohotovost..ze ma pocit ze mam OHSS..och nieeeeee

Tak den 20 idem na pohotovost hned rano...posielaju ma na porodnicke odelenie ze hned na ultrazvuk...doktorka ma pohmatkala..pozrela zospodu..ultrazvuk zvonka...a ze mila moja sak ten pravy vajecnik velmo velkyyyy..a aj volna tekutina je tam...nie dobre..ze zoberu krvicku a vse sa uvidi...

Takze happy end...skoro 6tt tehu s ohss na pravej strane...jasne ze nic nemoze byt jednoduche...vsetko si treba v zivote vybojovat nech si to vazime viacej..tak sa ide bojovat dalej...musime ked uz sme takto daleko zasli 😊

Zuzi, držím palce

17. máj 2018
19zuzka
autor

@rybarybata mocno dakujeeeem...zly zaciatok skvely koniec..uz to tak musi byt pri tolkych komplikaciach hahaaaa

17. máj 2018

Krásne 🙂 držím palčeky 😍

17. máj 2018
19zuzka
autor

@mackos moc dakujeeeem..mrzi ma vo sa stalo..verim ze dalsi pokus vyjde do 40tt 😊

17. máj 2018

@19zuzka ale áno určite, na mám este 7 ❄️, takze verím 🙏😍

17. máj 2018
19zuzka
autor

@mackos dalsie bude urcite to praveeeeee

17. máj 2018

ako to pokračuje?

10. jún 2018
19zuzka
autor

@johanna_b bohuzial som tyzden po kyretazi..babenku prestalo byt srdiecko v 7tt 😢

10. jún 2018

a toto uz nechces absolvovat ci ano?

11. jún 2018
19zuzka
autor

@johanna_b urcite nejdeme do gyn fiv..davame si pauzu naxvili...aj telo aj dusa potrebuje odpocinok..a uvidime kam sa rozhodneme ist nabuduce

11. jún 2018

no citala som cely ten pribeh.. akoze pocula som o tom gyn fiv ine hrozy ale nad tym ako mozu embrya len tak odist vyparit sa, to sa mi rozum zastavil. ved aby ste peniazky znova ukazali... a dalsia stimulacia... zle sa to citalo akoze tam uz fakt konci sranda. . prajem ti vela sil 😍

11. jún 2018
19zuzka
autor

@johanna_b ja mam nato presne taky isty nazor...nexapem ako zrazu tie mebrijka nepreziju..ale co uz..snad budeme mat viac stastia v inom centre..
Moc dakujem 😊😉

11. jún 2018

@19zuzka moje zlate prave som si precitala tvoj pribeh a mam oci plne slz... ach toto je hrozne co si si odzila...teraz mate pauzu? Ci pokusate sa nanovo? Drzim palceky ❤️

18. sep 2018
19zuzka
autor

@katie30 bambulku sme stratili v 9tt..prestalo nam bit srdiecko...mame pauzicku...skor mentalnu...bo psychicky to dalo strasne zabrat ..a ja som sa dala na hormonalnu jogu a akupuncturu bo som pocula o zaujimavych vysledkoch 😊 drzim vsetko co mozem

18. sep 2018

@19zuzka Zuzi daj vediet ak to bude pozitivne ucinkovat aj ja sa chytam kazdej slamky.. ja som mala tiez raz potrat a druhy krat mimomaternicove takze bohuzial viem ake to je narocne... ci psychicky alebo fyzicky ...

18. sep 2018
19zuzka
autor

@katie30 moje zlate...to ma strasbe moc mrziiiii...uf je to neskutocne narocneee
Jasne dam dam..pomohlo mi to dat menstruaciu naporiadok po potrate...a hlavne mi to pomaha odburat stres co je vraj najvacsi problem..bo mi zistili ze mam vysoky prolactin takze to je mozno an dovod preco sa nam prirodzene nedarilo 😊

19. sep 2018

@19zuzka kks vsetko mozne nam je ale cernotam neni nic anciasa... na nich hodia trenky a uz su tehotne... ukaz mi jednu co bola na umelom a podstupila vserky tieto neprijemnosti... neexistuje ani jedna! Rozculila som sa zasa..

20. sep 2018
19zuzka
autor

@katie30 poslala som ti spravicku 😊

20. sep 2018

Začni písať komentár...

Odošli