Food Detective test - samodiagnostický test potravinovej intolerancie. Je určený pre lekárov, výživových poradcov a odborníkov, ktorí poskytujú službu testovania potravinovej intolerancie priamo na svojom pracovisku.
Test dokáže otestovať reakciu na tieto potraviny:
- Ryby: sladkovodné ryby (losos, pstruh), kôrovce (krevety, granáty, kraby, homáre, mušle), tuniak, ryby s bielym mäsom (treska, treska škvrnitá, platesa).
- Zelenina: brokolica, kapusta, mrkva, pór, zemiaky, zeler, uhorky, paprika.
- Ovocie: jablko, čierne ríbezle, grapefruit, melóny, olivy, pomaranče, citróny, jahody, paradajky.
- Obilniny: kukurica, pšenica, tvrdá pšenica, glutén (lepok), ovos, ryža, raž.
- Orechy a strukoviny: mandle, sója, vlašské a para orechy, kešu, kakao, arašídy, strukoviny (hrach, šošovica, fazuľa).
- Mäso: hovädzie, bravčové, kuracie, jahňacie.
- Iné: vajcia, kravské mlieko, cesnak, zázvor, hríby, čaj, kvasnice.
Foto-zdroj: www.0promile.sk