Pri nástupe syna do školy som rozmýšľala, ako mu pomôcť s anglickým jazykom čo najviac. Nie že by mu angličtina nešla, no mala som pocit, že by sa syn potreboval angličtine venovať trochu viac. Dlho sme hľadali doučovanie alebo nejaký kurz, ktorý by mu sadol a ktorý by pre neho nebol zbytočne stresujúci. Narazili sme na stránku Amakids.sk, ktorá sa venuje širokému spektru, či už učenia alebo rozvoju intelektu. Majú širokú ponuku programov od predškolákov až po dospelých, a hneď nás zaujali. Rozhodli sme sa teda syna prihlásiť na anglický jazyk AMAenglish u nich. Naša skúsenosť s Akadémiou Amakids bola veľmi pozitívna. Po prvom kontakte sme sa rozhodli pre online krúžok cez aplikáciu Zoom, no veľmi oceňujem, že mali na výber aj iné alternatívy, ako napríklad Skype či osobný kontakt. Dohodli sme sa, že krúžok bude každú stredu o 16. hodine.
Pani učiteľka bola veľmi milá, trpezlivá a príjemná. Na prvej hodine sa venovala základným témam – farbám, zvieratkám a základným frázam, ako napríklad: „Ako sa voláš?“, „Koľko máš rokov?“ a podobne, aby zistila, na akej úrovni je aktuálne synova angličtina. Už od začiatku bolo jasné, že má veľmi pozitívny prístup k deťom, čo bolo pre nás veľkou výhodou, keďže náš syn bol trochu rozpačitý. Taktiež musím povedať, že jej trpezlivosť som jej závidela už od prvej hodiny.
Po prvej hodine nám pani učiteľka poslala do ich systému aj na e-mail rôzne cvičenia, ktoré malý mal pravidelne prechádzať, aby si udržal angličtinu aj mimo krúžok a trénoval všetko, čo spolu prechádzali. Systém s platformou majú veľmi pekný, zábavný a intuitívny aj pre dieťa, syna veľmi bavilo sa v ňom učiť. Prepracované hry, vďaka ktorým si syn ani neuvedomoval, že sa učí, boli zábavné a je ich tam veľmi veľa. Možnosť hrať edukačné hry online so spolužiakmi je naozaj top! Okrem toho sa pani učiteľka veľmi zaujímala o to, čo preberá v škole, a poslala nám aj materiály, ktoré by mu pomohli pri učení sa na hodiny.
Každá ďalšia hodina sa konala podľa plánu a prebiehala veľmi plynulo. Na druhej hodine si syn zopakoval to, čo prebrali na prvej hodine, a pokračovali v témach ako zvieratá a základné vety. V ďalších hodinách sa venovali aj výslovnosti, kedy sa niektoré písmená čítajú inak ako v klasickej abecede, čo sa mi javí ako veľmi užitočné. Po každej hodine dostal malý ďalšiu skupinu úloh na precvičovanie témy, ktorú preberali na hodine. Každú hodinu si s pani učiteľkou zopakovali to, čo sa preberalo v predchádzajúcej hodine, čím sa zabezpečilo, že si malý všetko dobre zapamätal a ďalej sa zdokonaľoval. Dôležité bolo, že hodiny neboli len o novom učive, ale aj o opakovaní starých tém, čo veľmi pomáhalo pri upevňovaní znalostí.
Ďalšie hodiny už prebiehali veľmi rýchlo, keďže malý sa už začal viac uvoľňovať a preberanie bolo oveľa plynulejšie. Pani učiteľka naďalej postupovala veľmi trpezlivo, a aj keď syn niečomu nechápal, nikdy neprestala byť milá a chápavá.
Jednou z výhod bola aj flexibilita. Keď sa stalo, že sme jednu hodinu potrebovali posunúť, pani učiteľka nemala žiadny problém s úpravou termínu. Takátu flexibilitu oceňujem, najmä v prípade detí, ktoré majú aj iné rôzne povinnosti a mimoškolské aktivity.
Celková skúsenosť s Amakids.sk bola skvelá. Krúžok bol zábavný, vzdelávací a príjemný. Naša pani učiteľka bola skutočne profesionálna, trpezlivá a podporovala naše dieťa počas celého procesu učenia. Určite odporúčame túto platformu pre všetkých, ktorí hľadajú kvalitný a flexibilný spôsob výučby, či už angličtiny alebo iných predmetov.