Wild Yam - skúsenosti

blienkal
6. jan 2015

ahojte, prosím vás o pomoc. Potrebujem vedieť vaše postrehy, skusenosti, prípadne iné zdravsie formy doplnenia progesteronu.... dakujem... 😉

damotka
7. jan 2015

Ahoj. Ja používam už roky krém Serenity z USA. Dáva sa toho dvakrát denne ako hrášok, funguje to perfektne. Treba dodržiavať dávkovanie a v rámci cyklu sa nejaké dni vynechávajú. Naštudovala som si o tom všetko a nič iné nepovažujem za lepšie, hlavnou zložkou je wild yam. Raz som kúpila inú značku progesteronového krému a banovala som. Pozri na: http://www.wellsprings-health.com/
Google ti to preloží, ak nevieš po anglicky, je tam kopec zaujímavých príspevkov. Naozaj je prefektný. Ten kelímok vydrží aj viac ako tri mesiace a stojí do 20€. Píšu tam 1/8 čajovej lyžičky - to je ako ten hrášok, skúšala som to. Nečuduj sa, že to je hlavne pre ženy v menopauze, používanie tam je aj pre mladé žienky, čo trebars nemôžu udržať oplodnené vajíčko. Objednanie je bez problémov, zaplatíš kartou a za cca 10 dní to máš. Oplatí sa spojiť s inými (my sme tri), potom si rozpočítate poštovné, ktoré firma v poslednom roku zdvihla.

damotka
7. jan 2015

Sranda - pozrela som na tvoj profil a BOMBA - obidve sme zo Senice. 😀 😀 😀

lina129
7. jan 2015

@damotka mozem sa spytat na co je to dobre, resp. na co konkretne to uzivas? myslim, ze moj problem tiez moze byt, ze neudrzim oplodnene vajicko... btw. ja mam starych rodicov zo SE 😀

damotka
7. jan 2015

Ten lekár, čo to skúmal, chcel zistiť, ako riešia staré ženy indiánky problémy s menopauzou - veď žijú len v prírode. Zistil, že vo veľkých množstvách konzumujú mexickú hľuzu wild yam - ako zemiak. Zistil, že to obsahuje látku podobnú ľudskému progesterónu - je to hormón, ktorého má napr. tehotná žena ku koncu tehotenstva až 300 krát viac než normálne, preto sa väčšina báb na konci tak dobre cíti a majú dobrú náladu. Zároveň zistil, že estrogény konzumujeme bežne v potrave (zelenina, sója, kuracina) a fakticky máme estrogénu viac. Stanovil pojem - estrogénová dominancia, ktorá nám spôsobuje predmenštruačný syndróm, zlú náladu, neschopnosť udržať oplodnené vajíčko a nakoniec návaly a ťažkosti v prechode. Najprv to sušil a robil tabletky, ale v žalúdku sa účinná látka ničí a tak vytvoril progesterónový krém. Hore máš link, tam je oveľa viac info. Upravuje to aj potiaže pri menzes. Je tam dávkovanie pre mladé ženy od 14. dňa po 28.deň dva krát denne množstvo ako hrášok na rôzne časti tela natrieť.

blienkal
autor
7. jan 2015

Super dakujem damotka zajtra sa ti ozvem do spravy ;)

lorry
20. júl 2016

Ahojte baby viete mi poradit ktory je dobry progesteronovy krem, okrem anglickej stranky. Dakujem

satu
20. júl 2016

Uzivala som pravidelne 3 mesiace Wild Yam, ale u mna vsetko bezo zmeny.

lorry
20. júl 2016

uzivala si tabletky alebo krem natierala ?

satu
20. júl 2016

Tablety priamo s nazvom Wild Yam

dolynkag
10. okt 2016

Možno trebalo vyššiu dávku alebo koncentráciu, ja zatiaľ mesiac a cítim zlepšenie, nemala som bolesti, slabšie krvácanie

majkaaa318
1. mar 2017

ahojte, pridám aj ja moju skúsenosť, možno niekomu pomôže. Wild Yam som užívala už niekoľko balení, začala som kvôli cystám v prsníku. Neskutočne mi pomáhal na bolestivé prsia pred menzesom, a vždy keď som ho doužívala sa mi to po pár cykloch vrátilo. Celkovo s ním bolo PMS minimálne. Takže za mňa áno ;)

lianne7
10. jún 2019

@damotka ahoj,prosím ta ešte si tento krém objednávas?dakujem

damotka
10. jún 2019

@lianne7 Ahoj - áno - asi tak za 3 týždne objednám - ak chceš, tak si zober 1 balenie. cca - 22 €, vydrží 2 - 3 mesiace. Napíš, či chceš a o podrobnostiach sa dohodneme potom.

angel24
29. aug 2019

@damotka ahoj poradia mi kde by som mohla si ten krém objednať. Ďakujem

damotka
29. aug 2019

@angel24 Ahoj, objednávam to už roky na stránke: www.wellsprings-health.com
Teraz ponúkajú aj väčšie balenie s pumpičkou, ktoré je hygienickejšie, ale drahšie. Ale ja na to nedám dopustiť.

lanczi
29. aug 2019

@damotka Možem sa pridat prosim k tvojej objednávke?

majkaaa318
29. aug 2019

ahojte baby, len chcem pridať moju skúsenosť po dlhšom čase (už som tu prispievala)...priebežne som wild yam užívala aj ako tablety aj ako krém a pomáhal mi hlavne na bolestivé prsníky a PMS. To som ale vtedy nevedela, aký budem mať problém otehotnieť. Pokúšali sme sa viac ako dva roky a vyskúšala som kadečo, a nakoniec mi zistili veľmi nízke hodnoty progesterónu a musela som ho doplniť už tabletami na predpis. Takže wild yam pomáhal, ale na môj problém to bolo aj tak malé množstvo a nestačilo. No po tehotenstve sa plánujem ku nemu určite vrátiť.

angel24
31. aug 2019

@damotka
Ahoj môžeš mi to objednať

damotka
31. aug 2019

@angel24 Mrzi ma to, ale objednala som si v juli, takze teraz par mesiacov neobjednavam.

mojasanynka
10. okt 2019

ahojte perorálne treba uživať 3-nasobne množstvo ako je odporučané !!,vtedy to funguje! po dvoch mesiacoch zreteľné účinky na problemy s menzes ale už po pár dňoch proti stresu a nervozite . brala som 1x denne ráno čaj Nebeskej víly z koreňa wild jam a popoludní 2 tabletky produktu wild jam. Ked som brala len 1x denne, nemala som žiadne výsledky...treba len vydržať aspoň dva mesiace. Teraz som si objednala aj krém, ale tabletky určite fungujú. Aj ked sa niekde píše, že sa nevstrebávajú.

olivia_0309
10. okt 2019

@damotka ahoj, prosim ta, kedy planujes znova objednavat ten krem? Pridala by som sa😉

damotka
10. okt 2019

čau - vidím to na koniec januára - to už načnem druhé balenie a rada mám zásobu. Teraz mám 100ml tubu s pumpičkou - je to super hygienické. Normálny téglik musíš dva razy denne otvoriť a prstom brať. Téglik má 60 ml a stál do 25€, tuba 100 ml a stála do 40€ - cena za krém rovnaká. Jeden téglik pri braní ráno, večer, vydrží cca tri mesiace. Množstvo si treba nastaviť - ako malý hrášok.

olivia_0309
10. okt 2019

@damotka prosim ta a poslala by si mi stranku z ktorej to objednavas🙏🏼nech si to pozriem, a pripadne objednam este tento mesiac.vdaka

reason
15. okt 2019

@damotka ahoj, dnes som si objednala dva krémy Serenity s pumpičkou a keďže máš s nimi dlhoročné skúsenosti, chcela som sa ťa opýtat v ktoré dni cyklu to treba užívať? Jeden je pre 43 r.ženu, dlhoročná nepravidelná menštruácia, cysty v prsníkoch a druhý krém je pre 21.ročnú, silné PMS a akné. Veľmi pekne ti ďakujem za akúkoľvek radu.

damotka
15. okt 2019

na tom kréme píšu návod -
pravidelný cyklus - jedna pumpička (myslím, že stačí menej) dva razy denne 14. - 28. deň cyklu (druhá polka cyklu)
nepravidelný cyklus alebo po prechode - jedna pumpička dva razy denne 1. - 24. deň , potom týždeň pauza
prvý mesiac dvojnásobná dávka = dve pumpičky votrieť na tukovú časť tela okrem prsníkov.
Ja beriem už (od 2011) každý deň malý kopček krému - hrášok, fazuľka - asi toľko, každé ráno - keď som pár krát nemala a musela som počkať aj desať dní - mala som blbú náladu a bolesti hlavy - teraz sa už nenechám bez zásoby.

reason
15. okt 2019

@damotka Ďakujem ti veľmi pekne a za info, si zlatá. Čiže ty si vôbec nerobíš žiadne pauzy a berieš úplne vkuse každý deň? A cyklus máš pravidelný? Zaznamenala si užívaním krému aj nejaké zmeny, čo sa týka chuti na sex? Viem, že horm. nerovnováha s tým veľmi súvisí a mávam s tým problém.

reason
15. okt 2019

@damotka a čo sa týka zloženia Serenity krému, dočítala si sa niekde, že je vyrábaný z Wild yamu? Pretože som čítala na stránke zloženie a nenašla som tam wild yam

dolynkag
15. okt 2019

@reason najlepšie na vnútornú stranu stehien dávať a majú to aj na Iherb.com ja som odtiaľ zvykla objednať

reason
15. okt 2019

@dolynkag ďakujem 🙂, objednala som už z tej stránky ako damotka objednáva