Ahojte Baby, tak som dnes dostala vysledky testov, uz par rokov mam podfunkciu stitnej zlazy a beriem tabletky. Dnes som vsak bola v miernom soku, lebo moje vysledky boli mizerne a zas mi zvysili davku. Aj som rada, ze sa na to prislo, lebo poznam pripady, kedy zena nemohla otehotniet a ked jej zistili stitnu zlazu a dostala lieky,hned otehotnela... Tak som sa vas chcela opytat, ci ma niektora z vas podobny osud, alebo teda tu podfunkciu a napriek tomu v pohode otehotnela...?
Mam znizenu funkciu s.z. A 2 deti bez problemov. Lieky som brala asi 3 roky predtym ako som 1x otehotnela.
ja mam znizenu funkciu stitnej zlazy a otehotnenie nam trvalo cca pol roka. ale nesnazili sme sa intenzivne. ale skusali sme. vela stastia 🙂
Chápem tvoje obavy, no myslím, že to nebude také vážne. V našej rodine sa ochorenie štítnej žľazy dedí z generácie na generáciu 🙂 sme celkom veľká rodina a detí ako smetí 🙂
@kengurica
@martuskask
@malabiba Dakujem za povzbudive slova!
@ervenka T3 a t4 mam ok, ale TSH mam 9,8 a malo to by byt medzi 0.3-4.0, vyse roka som brala Euthyrox 88 a mala som dobre vysledky, dnes mi dal davku 125, teda aj preto, ze chcem otehotniet a tam by mala byt hodnota vraj pod 2.5... No uvidime v novom roku, ako sa bude darit 🙂
@mikema tak to mas vysoke. Podla najnovsich vyskumov pod 2,00 a T4 cim blizsie ku 20 tym lepsie. Ale zvysovat by sa malo postupne, nech si telo zvykne... Mne zistili stitnu v dec. 2011 postupne zvysovali davky, a toto leto konecne dr. povedala,ze mozeme zacat pracovat. Tsh som mala 3,16, ale dr. povedala,ze nie je to nebezpecna hodnota, ze aj tak v tehu hormony budu skakat.. Na prvy sup som bola tehu- klasika, dovolenka, stale spolu klud atd. A hlavne, nemyslela som na to,ze chcem byt tehu... Prvy odber, ked som zistila,ze som tehu 3,20= zvysene davky, druhy odber 4,60= zase zvysene davky. potom hormony isli spat na 3,16- ale aj tak zvysene davky a dnes vysledok bol tsh 1,16 a T4 17. Takze zostavam na 137mikrogram euthyroxu. Ak mozem poradit, najprv si daj hormony doporiadku a potom zacni skusat. Stitna nie je sranda. A ozaj, nedaj sa dr. prehovorit,ze z euthyroxu prejdes na Levothyrox. Prajem vela uspechov.
Ahoj.Liečim sa na stitnu žľazu od 12rokov.....užívam najvyššiu dávku 150mg.....mam zdravú krásnu dcérku ktora bude mať onedlho tri roky.Neovplyvní to tehotenstvo ani nič len že budeš viac sledovana.Veľa šťastia ;)
A ešte som zabudla užívam Euthyrox tu 150mg ;)
Ja som prvý aj druhý krát otehotnela hneď a keď som chcela tretí krát, dlho sa nedarilo - vyše roka. Potom som si dala detox podľa Mačingovej a nejako sa zadarilo, ale hneď na začiatku mi vyskočili zlé výsledky na štítnu žľazu. Dovtedy som žiadne problémy nemala ani sa neliečila. Takže podľa mňa problém s otehotnením môže byť vtedy, keď je štítna žľaza neliečená ale nie vtedy, keď berieš lieky a si sledovaná.
@sosovica sice sa liecim len par rokov, ale dr. povedala,ze stitna je dolezita pre zdrave tehotenstvo. Ak sa aj podari otehotniet ked hormony nie su ok, riziko potratu je vyssie, abrupcia placenty tiez nie je sranda, a po porode zase vyssie riziko poporodnej depresie. To sledovanie asi ma nejaky dovod. Inak, tu v Nl je dostupne aj 175, 200 mikrogram.
@ervenka ja som zacala 50kou, npotom 75 a teraz som dlho brala 88. Az teraz, kedze mi byvalo kadejako, som zas nechl urobit testy a takyto vysledok. S euthyroxom som spokojna, dobre ho znasam.zaciname az v januari tak snad to dovtedy bude ok. Pojdem predtym este na krv 😉
No ale inak ja tu, vo Viedni, mam vybornych doktorov, moj zensky bol medzi top 10 vo Viedni a moj normalny je tiez super. Takze im doverujem,
@sosovica
@varticek dakujem za povzbudenie 😀
@ervenka nehovorim alebo resp.nepíšem že to nieje dôležité pre zdravé tehotenstvo ale ze sa da vynosiť zdravé krásne dieťatkos týmto zdravotným problemom.Toto všetko viem o placente depresiach a podobne ale o depresiach si myslim že je to na žene..niektoré ženy sa neliečia na štitnu žľazu a depresie maju ;).Takže nemyslím že a ja sa liečim doteraz zo srandy ;).
@mikema nieje začo ďakovať.;)
@sosovica ale samozrejme, ze sa da. Nastastie tie krvne testy su dost citlive a pokial je dr. normalny prisposoby davkovanie stavu zeny. Inak, aj depky, ktore nesuvisia so SZ, resp. nikdy nebola testovana krv, mozu mat suvis so SZ, ale dr. nenapadne testovat SZ.
@mikema Super, ze mas dobrych dr. KEd citam obcas ako sa chovaju dr., neochota, nekomunikativnost a ze objednaju za pol roka na SZ, alebo nezoberu tehotnu vobec- na Slovensku je to tak... 🙄 😠
@sosovica Aj tu si platim za odbery- teda od zaciatku 2014, ale aspon mi dr. da vsetko spravit. Aj na prvy tehu test mi brali 6 skumavie kvi. Vies co, myslim si,ze je velka skoda, ze na SVK nie je ako tu v Nl zdruzenie pacientov so SZ. V NL beru organizaciu vazne, a staznosti sa skutocne preveruju. Ale na SVK nic take nie je. Nikto nepojde bojovat proti poistovni, alebo lekarovi... Ach jo...
Mne zistili problemy so stitnou asi rok pred prvym tehotenstvom. Doktorke som potom vravela, ze by sme chceli babo, tak mi zvysila davku euthyroxu z 50 na 75 a na 1x som otehotnela, pocas celeho tehu som bola sledovana a mala je zdrava. Aj po porode som uzivala stale E75 a po roku sa nam zas na 1x zadarilo a uz mame doma zdraveho chlapca. A dokonca sa mi aj zlepsili vysledky, tak mam naspat Euthyrox50. Ja mam zatial len take skusenosti, ze pokial sa poctivo brali lieky, tak aj zname v pohode otehotneli. Drzim palce 🙂
Ahoj, ja som netusila, ze mi zle funguje. Tiez mam chronicky zapal. Zistili mi to pocas tehu, tzn.nemala som problem s otehotnenim. 🙂 Drzim palce!
@ervenka moj obvodny novy lekar je uzasny, zobral krv a extra som mala termin na pohovor, necakala som ani minutu, vsetko mi presne vysvetlil, povedal, co mam este objasnit so zenskym a neplatila som nic. Vyborny. Na Sk je to naozaj tragicke, ako tam mnohe veci zanedbavaju. Tu aspon viem za co platim poistne...
@mizupizu ja lieky beriem poctivo, tak snad to bude dobre...
@mikema To ma mrzi, ze ta takto trapi. Ladove nohy mavam aj ja, vlasy tiez vypadavaju (ako v case pred tehu, cize sa po tehu vratili do povodu), ale uz je to s nimi lepsie. Hm, ked ja vela veci pripisujem inemu ako stitnej 🙂. Dako logicky si odvodim. Ale zase ty nemas dovod byt unavena...Snad sa ti to napravi. 🙂
ja mam a islo to az prilis hladko 🙂 moja kamaratka detto. hlavne ak sa to podari aj tebe, tak aj pocas tehotenstva to treba sledovat. ale ked sa o tom probleme vie a nezanedbava/nepodcenuje sa, tak je to celkom pohodka. drzim palce.