čaká a hysterektómia. Mám sa rozhodnúť, či si chcem nechať vaječník (mám len jeden), vek tesne pred 50. Máte niekto skúsenosť?
Zdravím. Aj mňa čaká hysterektomia. Neviem či si mám dať zobrať aj vaječníky?! Mám 46r. A 3 deti.
V máji mi brali laparoskopicky cystu z pravého vaječníka a do dvoch mesiacov somuž mala zasa na ľavom. Tak neviem y
Tak neviem ako sa rozhodnú?!
@ibrunova ja som mala 52 ked som mala hysterektómiu,po konzultácii s 2 mi lekármi som si dala zobrať aj vaječníky.Neľutujem to prechod som mala mierny a načo nechávať v tele potencionálne ložisko (mamina mala nádor prsníka a to je nejako prepojené).Ale mala som spolupacientky co im brali len maternicu a po roku sa niečo zlé vytvorilo na vaječníkoch a druhá operácia...
Presne toho sa bojím, že keď si nechám vaječníky na ktorých sa zasa vytvoria cysty ktoré bolia a zasa ma budú musieť operovať.
Ale bojím sa aj ako budem znášať prechod?!
Doteraz sa mi neotvorili cysty len tieto posledné mesiace. V máji mi od operovali jednu folikularnu z pravého a teraz mam na ľavom a ta dosť bolí.
Ďakujem za rady. Aj môj Dr. to navrhol a v nemocnici mi doktorka povedala, že sa mám rozhodnúť. Dúfam, že bude dobre a prechod nebude nejaký brutálny. Pekný deň prajem.
Ja až 25.10. neviem ako to dovtedy vydržím?! Musím...
ibrunova ja som čakala, že ma zoperujú čím skôr v septembri. S PN počítam tak dva mesiace. Ale čo spravíme. Len to čaká ie je na nervy. Držme sa.
@lawae môžem sa spýtať. Ja sa trápim. Uz asi 2r.dlha menzes. Posl. Deň ovulácie už začínam spinit a spinim až do menzesu. Takze len tyzden som čistá. Menzes silný, užívam 3x denne dicinone a 3x denne po 2tabl ascorutin.. Skúsili sme ryeqo-hormonalna liečba ale som migrenicka tak po 2mes som musela vysadiť. Aj ked po gyn. Stránky liečba zabrala. Zvažujem nad odobratím maternice. Mam 45r..zaujíma ma stav po. Žiaden menzes? Počula som že keď odoberú maternicu tak sa pošva niekedy vie prepadát von.. Ako je to so suchostou pošvy? A intímny život? Mate na sex chuť aj po operacii? To su take otázky, ktoré mi gynekológ muž neodpovie... Budem rada za akékoľvek odpovede. K.
@lawae takže maternicu vám odobrali a vaječníky nechali? Ako je to s intímnym životom? Ja viem ze zdravie je presnejšie. Po silnom krvácaní som bola anemicka.. Mam tam myom. Mne keď robol dr sono asi pred 6m tak som bola 3dni po menzes a de ze mam maternicu zhrubnutu ako pred menzes.
vajecnik by som si nechala. nemusi to potom na vas tak cele dolahnut a vyhnete sa moznym navalom, ktore by mohli prist
Zdravím žienky. Chcem sa opýtať tie čo ste po operácii. Ja som 9mesiacov po hysterektomii s jedným vaječníkov a tento mesiac má brutálne boleli prsia. Ako kedysi pred menzesom. Doteraz som cítila tiež ale len tak jemne. Teraz to bolo silné, ale už to prešlo. Mávate to aj vy? Ďakujem.
@ibrunova nechajte si vaječník,nebudete mať návaly a problémy s homonmy ✊