Rada - hysterektómia

ibrunova
23. aug 2022

čaká a hysterektómia. Mám sa rozhodnúť, či si chcem nechať vaječník (mám len jeden), vek tesne pred 50. Máte niekto skúsenosť?

macikovaiveta
23. aug 2022

@ibrunova nechajte si vaječník,nebudete mať návaly a problémy s homonmy ✊

gabiso3
23. aug 2022

Zdravím. Aj mňa čaká hysterektomia. Neviem či si mám dať zobrať aj vaječníky?! Mám 46r. A 3 deti.
V máji mi brali laparoskopicky cystu z pravého vaječníka a do dvoch mesiacov somuž mala zasa na ľavom. Tak neviem y

gabiso3
23. aug 2022

Tak neviem ako sa rozhodnú?!

lawae
24. aug 2022

@ibrunova vo februári hysterektomia, zobrali vajcovody a jeden vajecnik, jeden mi nechali..48 rokov, zatiaľ všetko ok, dr. povedal že funkciu chýbajúceho vajecnika prevezme ten jeden zostávajúci a nadobličky. Zatiaľ žiadne návaly ani iné znaky menopauzy.

malina12
24. aug 2022

@ibrunova ja som mala 52 ked som mala hysterektómiu,po konzultácii s 2 mi lekármi som si dala zobrať aj vaječníky.Neľutujem to prechod som mala mierny a načo nechávať v tele potencionálne ložisko (mamina mala nádor prsníka a to je nejako prepojené).Ale mala som spolupacientky co im brali len maternicu a po roku sa niečo zlé vytvorilo na vaječníkoch a druhá operácia...

gabiso3
24. aug 2022

Presne toho sa bojím, že keď si nechám vaječníky na ktorých sa zasa vytvoria cysty ktoré bolia a zasa ma budú musieť operovať.
Ale bojím sa aj ako budem znášať prechod?!

ibrunova
autor
24. aug 2022

@gabiso3 a doteraz sa ti tvorili na vaječníkoch cysty?

ibrunova
autor
24. aug 2022

@lawae ďakujem pekne. Ako dlho si sa z toho dostávala?

gabiso3
25. aug 2022

Doteraz sa mi neotvorili cysty len tieto posledné mesiace. V máji mi od operovali jednu folikularnu z pravého a teraz mam na ľavom a ta dosť bolí.

ibrunova
autor
25. aug 2022

@gabiso3 jaj tak v tomto prípade by bolo asi lepšie vybrať všetko.

gabiso3
25. aug 2022

Ďakujem za rady. Aj môj Dr. to navrhol a v nemocnici mi doktorka povedala, že sa mám rozhodnúť. Dúfam, že bude dobre a prechod nebude nejaký brutálny. Pekný deň prajem.

ibrunova
autor
25. aug 2022

@gabiso3 ja som sa včera tiež snažila získať čo najviac informácií a v mojom prípade vraj bude lepšie vaječník nechať, ale tiež, že sa mám sama rozhodnúť. Držím palce

gabiso3
25. aug 2022

@ibrunova, kedy mate operáciu? Ja až v októbri.

ibrunova
autor
25. aug 2022

@gabiso3 ja 29.9.

lawae
25. aug 2022

@ibrunova operácia bola laparo, takže o 4 dní som išla domov a zhruba 2 týždne som bola unavena, ale bolesti minimálne, ani tbl. som si nemusela dávať.

gabiso3
29. aug 2022

Ja až 25.10. neviem ako to dovtedy vydržím?! Musím...

ibrunova
autor
29. aug 2022

@lawae mne povedali, že PN 6 týždňov.

ibrunova
autor
29. aug 2022

@gabiso3 ja som na nervy z toho.

gabiso3
29. aug 2022

ibrunova ja som čakala, že ma zoperujú čím skôr v septembri. S PN počítam tak dva mesiace. Ale čo spravíme. Len to čaká ie je na nervy. Držme sa.

pekatka
11. aug 2023

@lawae môžem sa spýtať. Ja sa trápim. Uz asi 2r.dlha menzes. Posl. Deň ovulácie už začínam spinit a spinim až do menzesu. Takze len tyzden som čistá. Menzes silný, užívam 3x denne dicinone a 3x denne po 2tabl ascorutin.. Skúsili sme ryeqo-hormonalna liečba ale som migrenicka tak po 2mes som musela vysadiť. Aj ked po gyn. Stránky liečba zabrala. Zvažujem nad odobratím maternice. Mam 45r..zaujíma ma stav po. Žiaden menzes? Počula som že keď odoberú maternicu tak sa pošva niekedy vie prepadát von.. Ako je to so suchostou pošvy? A intímny život? Mate na sex chuť aj po operacii? To su take otázky, ktoré mi gynekológ muž neodpovie... Budem rada za akékoľvek odpovede. K.

ibrunova
autor
11. aug 2023

@pekatka môžeš si napríklad vaječníky nechať, kvôli hormónom.

pekatka
12. aug 2023

@ibrunova tie by som si nechala. To je jasne. Tam problém nie je.. Len myom.. A silný menzes

ibrunova
autor
12. aug 2023

@pekatka jasné
Menzes už nebudeš mať, logicky.
Ja okrem toho absolútne žiadne zmeny nepociťujem, žijem tak isto ako predtým.
.

lawae
21. aug 2023

@pekatka ja žiadne problemy nepociťujem, všetko je ok a banujem ze som do toho neisla uz skôr, ked mi to dr. navrhoval, tak isto z dôvodu silneho krvacania ,naslednej anemii.
Ja som brala dva mesiace norethisteron kym som mala termin operacie.

pekatka
21. aug 2023

@lawae takže maternicu vám odobrali a vaječníky nechali? Ako je to s intímnym životom? Ja viem ze zdravie je presnejšie. Po silnom krvácaní som bola anemicka.. Mam tam myom. Mne keď robol dr sono asi pred 6m tak som bola 3dni po menzes a de ze mam maternicu zhrubnutu ako pred menzes.

adiranka
21. aug 2023

vajecnik by som si nechala. nemusi to potom na vas tak cele dolahnut a vyhnete sa moznym navalom, ktore by mohli prist

lawae
21. aug 2023

@pekatka mne nechali jeden vajecnik a ostatne von...zivot v kazdom ohlade kvalitnejsi 😁

gabiso3
21. aug 2023

Zdravím žienky. Chcem sa opýtať tie čo ste po operácii. Ja som 9mesiacov po hysterektomii s jedným vaječníkov a tento mesiac má brutálne boleli prsia. Ako kedysi pred menzesom. Doteraz som cítila tiež ale len tak jemne. Teraz to bolo silné, ale už to prešlo. Mávate to aj vy? Ďakujem.

ibrunova
autor
21. aug 2023

@gabiso3 Ja som tak ako ty, ale nemám žiadne podobné problémy.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz