Ahojte. Po cca 8 rokoch som minuly rok koncom septembra vysadila antikoncepciu. Hned prva MS ok, druha neprisla, tak som isla na vyvolavacku. Dostala som slabunku 2 dnovu MS. Ocakavala som, ze dalsi mesiac budem OK, ale MS nikde. Isla som do kliniky Tradicnej cinskej mediciny, pila som odvary a do 7 dni mi prisla MS. Ozajstna, taka, aku som poznala este pred uzivanim antikoncepcie. Nic ma nebolelo, citila som sa super. Tak som si myslela, ze tentoraz po normalne MS bez umelych hormonov bude vsetko OK, alebo budeme tehu. Dnes som v 33DC. Volala som dnes s lekarom, a povedal, ze sa mam este v pondelok otestovat, ze nebudeme riskovat, keby tam nahodou nieco bolo. Tak v pondelok idem k lekarovi na krv HCG pre istotu. Chceme babatko, ale tak isto chcem mat aj cyklus v poriadku.Myslite, ze ak by som nebola tehu, mam zacat uzivat hormonalne lieky LUNETYL, co mi gynda predpisal uz minuly mesiac, alebo mam zase skusit tie odvary, ktore mi MS prilakaju urcite.
Chodim do kliniky tradicnej cinskej mediciny na akupunkturu a vselijake bylinne pripravky beriem. A minuly mesiac mi tie odvary perfektne zabrali. Tak som len chcela vediet, ze ci to s tymi umelymi liekmi od lekarov nie je dlhodobejsie. Ale na druhej strane, asi radsej pit kazdy mesiac odvary z byliniek, ako zase pchat do seba lieky 😒 Kde, prosim ta, zozeniem ten femigrad?
ja som to kupovala tu http://www.biomajak.sk/product/femigard-653/. Mne sa na Femigarde pacilo, ze je to hotovy pripravok, staci si davat po glgoch, netreba varit, ako napriklad alchemilku. Teda myslim, ze na nom bolo nieco ako "Pite po lyzickach", ale postupne som sa na to vykaslala a davala som si male glgy z flasky. Vraj sa to ale nema kvoli kontaminacii zvysneho obsahu 🙂
ale urcite by si ho zohnala aj inde, len ja mam tuto predajnu kusok od domu, tak som nemusela platit postovne, sla som si to vyzdvihnut osobne 🙂. Je tiez mozne, ze rozne caje by vysli lacnejsie, ale ako vravim, ja som taky pohodlny typ, nechcelo sa mi nic vyvarat.
@uhnakova : No, ja to asi fakt skusim, lebo gynda do mna chce len ten lutenyl natlacit, lenze tam je riziko, ze to moze ublizit v potencialnom tehotenstve, kedze sa to dava v poslednych dvoch tyzdnoch cyklu. 😒 to je jediny dovod, preco to nechcem jest. Tento femigrad je v poho, aj keby som nahodou otehotnela? 🙂
@11miuska11 ano, ma sa brat este do 12. tyzdna tehotenstva, ale tusim potom uz len rano a vecer. Inak sa berie trikrat denne pocas celeho cyklu. Mne sa prave tiez velmi nechcelo zacat sa napchavat dalsimi hormonami. Dufala som, ze by to mohlo vyjst aj prirodzene. A mali sme stastie 🙂. Prajem ho aj vam 🙂
povodne som Femigard nasla na tychto ceskych strankach http://www.hemann.cz/cz/11/femigard-i.html. Ak chces, mozes si to pre zaujimavost precitat 🙂
@uhnakova : dakujem este raz, idem si to hned precitat 🙂 A dakujem aj za prianie stastia, dnes rano som mala toho ducha na teste, ako to vy tu na MK pisete. tak ma to celkom zmiatlo 😒 tebe ako vysli testy, ked si bola tehu? 🙂
nuz, ja som ich pominala neurekom prve mesiace snazenia, ale vsetky boli negativne, uplne biele, len kontrolna ciarka. Tak som sa testovat prestala, ze pockam, kym mi nevynecha menzes. Potom po deviatich mesiacoch snazenia ma chytil taky tusak, ze by to konecne mohlo vyjst. Cely den mi bolo totiz na nic, akoby na mna liezla choroba. Tak som sa na druhy den rano testla, bol to 12. den po ovulacii a vysli mi dve seriozne ciarky 🙂. Ak myslis, ze by si mohla byt tehotna, otestuj sa zajtra rano znovu a uvidis, ci ciarocka silnie 🙂. A usetris peniaze za Femigard 🙂
Tak toto je prvy mesiac po serioznej MS. Nechcem si nic nahovarat, lebo viem, ze mysel je velka carodejka. Prvy mesiac po vysadeni HAK som sa tak strasne bala, ze otehotniem, ze sme cely mesiac drzali celibat (brala som antihistaminika kvoli vzniknutej alergii, plus zapal dutin a antibiotika) v tomto som velmi zodpovedna. No a po vyvolanej MS, co uz by aj mohol byt dovod na tehu, som mala od ovulacie vsetky priznaky, extremne citlive prsia, narastli mi o cislo, vlci hlad, bolesti v podbrusku, zavraty...no proste som si vsugerovala uplne vsetky priznaky 🙂 to ale asi bolo iba vyrovnavanie sa tela so stavom bez HAK. Prsia mi po odvarom privolanej poslednej MS odpuchli a uz nie su citlive, ale velkost zostala 😉 A nemam teraz absolutne ziadne tehu priznaky, iba tlak a tahanie v podbrusku sa mi nejako nepozdava. A ten blby duch na teste. Bojim sa zase testovat, lebo keby tam nebol a nebola by ani MS, tak 😒 Preto si stale nahovaram, ze to je len chybny test a ja si pojdem na odber krvi v pondelok k lekarovi, ten mi povie, ze tehu nie som a ja si zase zacnem popijat odvar na MS a potom papkat ten femigrad 🙂 a potom uz snad budem positive, alebo pride normalna MS, ktoru privola moje telo samo. A tesila by som sa z oboch rovnako 🙂
@11miuska11 Dobre poznam to nahovaranie si priznakov a sledovanie sa 🙂. Drzim palce, nech sa babo zadari co najskor 🙂
@uhnakova Dakujeme 🙂
@uhnakova ahoj , citala som tvoje komentare a chcela by som sa opytat...ja mam taktiez problem s ms po vysadeni hak...hak som brala 4,5 roka a vysadila som presne pred rokom...a odvtedy mi ms chodi ako sa jej chce a kedze sme si s manzelom povedali ze babatko nechame na nahodu, tak sa nijako nechranime a ako pisem, ms si chodi ako chce a uz sa mi ani nechce ratat tie vsetky negativne testy, ktore robim pokial ms nepride ... 😒 chcem sa preto opytat na ten femigard, to je na upravu cyklu? a je to prirodny preparat? tiez som ratala s tym ze sa mi ms aspon do roka upravi sama, ale zatial nic nepomaha...aj pijem zenske caje, aj alchemilku, ale vravim, nic nepomaha a uz som z toho zufala....vdaka za rady. 🙂
@ja1985 ano, Femigard sa hodi prave na upravu cyklu, obsahuje niekolko bylin nalozenych v liehu. Ved si skus o nom precitat, tu v diskusii som dala odkaz na stranky ceskeho vyrobcu, ale prikladam ho znova pre Teba 🙂: http://www.hemann.cz/cz/11/femigard-i.html. Pokial viem, tak Femigard namiesal cesky doktor, ktory sa zameriaval na liecbu zenskej neplodnosti a najprv ho daval svojim pacientkam kdesi v kupeloch 🙂. A v 90. rokoch ho zacal komercne predavat.
@uhnakova
Urcito by som to riesila taketo problemy prirodnou cestou, ved nase telo si pamata co sme uzili a taketo hormonalne pripravky maju vplyv ako na Vas ,tak aj na dieta. Ja odporucam pred pocatim urobit poriadny detox oboch partnerov. Uz Vas niekto testoval na zapaly v tele alebo pripadne parazity, bacily a vyrusy? Skuste si nastudovat aj na internete, co toto vsetko dokaze sposobit a aky mozu mat vplyv na vyvyjajuci sa plod v tele matky....take parazity sa dokazu prehryzt aj cez placentu matky a dostat sa k dietatu. Potom sa mozu deticky narodit s atopickym ekzemom, alergiami a oslabenymi imunitami. My v nasom centre spolupracujeme s lekarmi, ktori sa zaoberaju prave takouto celostnou medicinou a pomocou biorezonancnej diagnostiky Vam povedia presne, ako Vase telo funguje a ake signaly vysiela, co moze byt pre Vas prinosom hlavne do buducnosti...
Viac o nas aj tu na MK:https://https://www.modrykonik.sk/katalog/firma/aurolea/
ahoojte ja by som sa chcela spytat ja som vysadila antiku v auguste a v januari som mala menzes 10 januara tri dni ako mavam no problem dosuek v tedy ze som zacala 31 januara jemne krvacat iba jeden den no zarazilo ma to nakolko sa snazime o miminko a v januari sme plodili az tri krat prosim o vase rady vdaka
@uhnakova ahooooj, tak ja stale bez MS, ale meriam si BT od 22.januara a vyzera to tak, ze mi jeden mesiac preskocila ovulka (asi kvoli zapalu priedusiek, co som mala v dec. presne v tyzden ovulky) , pozri moj graf : http://www.womenzone.cz/uzivatelka/miuskaa/graf... , takze do 3 dni by vraj mal prist menzes. Co si o tom myslis? Mne uz je az smiesno z toho cakania 😀 hehe
@11miuska11 preskocila ovulka - to myslis, ze bola alebo nebola. Nejak tomu nerozumiem 🙂. Podla grafu to vyzera, ze mozno ovulka bola niekedy okolo 31.1. Len ta jedna teplota z 26.1. do toho nepasuje, ale moze to byt aj chyba merania 🙂. Merias vzdy v ten isty cas? To je velmi dolezite, inak nemaju teploty vypovednu hodnotu. Kedze merias bazalnu teplotu prvykrat, tak asi len teraz zistis dlzku lutealnej fazy (od ovu po menzes), ze? Ak si fakt mala ovulku okolo 31.1., tak menzes mozes cakat za nejake 2 dni v pripade, ze tvoja lutealna faza trva 14 dni. Pripadne aj skor alebo neskor, podla lutealky 🙂.
26.1 mam poznacene, to som zaspala a merala az o jedenastej, cize to meranie treba asi vobec nebrat do uvahy 🙂 inak meriam o 9:00 kazde rano a davam si pozor, aby som spala minimalne 8 hodin 🙂 No, dnes vecer som zacala jemne spinit, taky hnedoruzovkavy vytok. Nie vela, len ked idem na WC, tak si vsimnem a trosku aj na spodnom pradle 🙂 Tak dufam, ze to uz pride zajtra 😀
Tym preskocenim som myslela, ze decembrovo-januarovy cyklus vobec nebola ovulka, kvoli tej mojej chorobe. A potom cely cyklus zacal akoby odznova. Lebo to mi presne vychadza. Tato ovulacia 31.1 vychadza presne na 14 den od ocakavanej MS v januari, ktora neprisla 🙂 neviem, ci som to zrozumitelne napisala. Ale vyzera mi to tak, ze MS vlastne nemeska, len som akokeby jeden cyklus uplne vynechala. Lebo keby pride teraz MS trebars 60 DC, to je presne 2 mesiace 🙂
A ano, meriam prvy raz, tak neviem, aku mam lutealnu fazu, ale aspon uz vidim rozdiel teplot v roznych fazach. Inak, myslis, ze mozes mat podla BT ovulku, ale ona v skutocnosti neprebehne? To len tak na okraj, ze nakolko je meranie BT spolahlive, ak to robis dobre 🙂
@uhnakova odpoved pre teba kuk vyssie, zabudla som ta oznacit 😉
@uhnakova urobila som si novy graf a to tak, ze som dala zaciatok cyklu od predpokladanej MS (ktora ale realne neprisla) A tu jednu teplotu, co som si merala az o 2 h neskor, ako zvycajne, som tam vobec nezapisala. A vyslo mi toto: http://www.womenzone.cz/uzivatelka/mmiuskaa/gra...
Ja dufam, ze aj dalsi cyklus bude takyto 🙂 Ja MS este nikde, ale jemne spinim od vecera, tak snaaad 😅
@11miuska11 Aha, tak uz rozumiem 🙂. Presne som si myslela, ze 26.1. si merala v iny cas. Meranie bazalnej teploty je uplne spolahlive, v pripade ze nemas ovulaciu, tak ti teplota nestupne a takyto cyklus sa potom taha do aleluja, presne ako ten tvoj. Samozrejme ovulacia moze nastat kedykolvek neskor, presne ako u teba. Jedine, co takyto graf neukaze, je viacnasobna ovulacia, ktora nastava velmi zriedka, ale je mozna. Vzdy ukaze prvu ovulaciu v danom cykle.
@11miuska11 Zrejme menzes dostanes 🙂. Teplota zvykne klesnut v den menzesu alebo jeden az dva dni pred menzesom.
@uhnakova taku triasku, studeny pot a navaly tepla, zimomriavky, ako mam teraz, to som este nemala.Normalne mam pocit, ako pred porodom, keby som bola. Uff...normalne neviem, ci mi je zima, alebo teplo. Tak sa na nu tesim uz 😅 aj keby mi zle ma byt, zvladnem, len nech uz docupita 😀
@11miuska11 Neboj, urcite dorazi, vacsina zien ma lutealnu fatu 14 dni, ja mam 13 🙂. Dolezite je, aby bola dlhsia nez 10 dni, lebo kratsia lutealka nemusi stacit na zahniezdenie embrya. Takze aspon si zistila, ze toto mas v poriadku 🙂
@uhnakova no super 🙂 juuuj, taka som rada, ze som si zacala merat BT, teraz aspon viem, ze to funguje, ako ma 🙂 uz sa tesim, ked konecne pride a budem merat dalsi cyklus. A mam merat aj pocas MS, alebo az po skonceni?
@11miuska11 ja som zvykla merat aj pocas MS, lebo niekedy moze byt ovulacia extremne skor. Ale inak staci merat po skonceni MS, lebo ak by nahodou bola ovulka skor, tak by si to aj tak zistila podla zvysenej teploty 🙂
@uhnakova no uvidim, ako sa rozhodnem s tym meranim 🙂 pred spanim si dam dnes asi horuci kupel, nech to trosku podporim cele 😀
@uhnakova ma ho, mam ho, mam ho 😀 ja som taka stastna 🙂 Ale spomenula som si na od bolesti preplakane dni este pred branim HAK. Je na to nejaky recept, aby ma nebolelo podbrusko? Tuto bolest som nemala 8 rokov 😠 Ale ja to vydrzim, babatko si to zasluzi 😎 huraaaaa 😀
ja som uzivala antikoncepciu podobne dlho - 9 rokov. A trvalo cca 10 mesiacov, nez sa mi ako tak znormalizoval cyklus. Posledne tri mesiace som kvoli tomu brala Femigard, lebo som si povedala, ze najskor vyskusam bylinnu liecbu. Po troch mesiacoch uzivania Femigardu som otehotnela. To uz som mala dohodnuty termin u gynekologicky kvoli problemom s otehotnenim 🙂. Kdesi som citala studiu, podla ktorej trva minimalne pol roka az rok po dlhom uzivani antikoncepcie uplne navratenie reprodukcnych schopnosti. Takze by som to nesilila. Mozes skusit vybrat si nejaku prirodnu liecbu a skusit par mesiacov, mozno to zaberie a usetris si nervy s behanim po lekaroch.