Príprava na kolonoskopiu s práškom Clensia

nina1209
5. sep 2021

Ahojte, potrebujem poradiť presúvala som si termín na kolonoskopiu a predtým som išla na 8 ráno prvý sacik som mala vypiť o 19 a Další o pól noci. Ale teraz idem na 11 hodinu a neviem teda kedy si mam dať ten druhy sacik. Prvý som teraz užila o 19. Neboli ste prosim niekto takto na 11 a neviete kedy je treba do vypiť ? Či o pól noci alebo nadranom.. ďakujem

evulienkaeko
5. sep 2021

@nina1209 ahoj ja som mala kolono okolo obeda a pila som den predtym o siestej a rano okolo pol piatej

nina1209
autor
5. sep 2021

@evulienkaeko okej super čiže keď si dám o 5 ráno bude to stačiť keď na kolonoskopiu idem o 11 ? Či treba viac hodím medzi tým ?

gaaaa
5. sep 2021

@nina1209 Ja si vždy dávam obidva sáčky deň predtým,aby som náhodou nemusela behať ešte pred vyšetrením.Teraz naposledy som bola na 11.00h a zobrali ma 11.40 a tiež som to tak spravila a mala som pokoj.

nina1209
autor
5. sep 2021

@gaaaa a nevadí to ? Niekto mi hovoril že koli niečomu treba ak ideš poobede užiť druhu rano. Povodne som chcela o 24 si dať ale neviem nechcem opakovať kolono koli tomuto 😅

nina1209
autor
5. sep 2021

@gaaaa a ak sa môžem opýtať ako viem že som dobre držala diétu ? Dá sa ro podľa farby stolice a konzistencie zistiť že teda som dobre vyčistena alebo ?

gaaaa
5. sep 2021

@nina1209 Nie nevadí pýtala som sa aj dr.Ja chodím na kolono dlhé roky pravidelne a vždy to tak robím.Ja začínam poobede,potom druhý liter okolo 18.00 aby som mala v noci pokoj.

nina1209
autor
5. sep 2021

@gaaaa aha takze si môžem dať druhý sacik o 24:00 ?

gaaaa
5. sep 2021

@nina1209 Môžte ale nebudete celú noc spať kôli tomu?Tak potom radšej skoro ráno nech sa vyspíte trochu

nina1209
autor
5. sep 2021

@gaaaa a chodievala si tiež tak okolo obeda ?

nina1209
autor
5. sep 2021

@gaaaa dobre dám si ráno je to rozumnejšie. A kedy? Aby som sa nepototo niekde po ceste 😂kedy to prestáva účinkovať

gaaaa
5. sep 2021

@nina1209 Píšem správu

ira25
24. júl 2022

Budem rada ak mi dá niekto spätnú väzbu.
Idem zajtra na kolonoskopiu a keďže som bola na ňu objednaná cca 2 mesiace,tak som zistila včera večer,že mám absolvovať toto vyšetrenie.
No ale či to bude vadiť, že som nedržala diétne opatrenie ako píše ujo Gugl a tak či bude stačiť dnešný deň ,len ranná káva a poobede slepačí vývar a už tie sáčky začať cca o 15 hod? Žiadne odporúčanie mi nebolo zo strany lekára povedané......no nerada by som opakovane podstupila kolono.

mattuliatko30
7. dec 2022

@ira25 ako si dopadla na tej kolonoskopii?

bibiiana
17. jún 2023

@gaaaa dobry prosim vas viete mi poradit ja mam napriklad vypit 2 vepke 2 male o 13.00hod a potom dalsie velke 2 male 2 o 19.00 neni to vela ???

gaaaa
17. jún 2023

@bibiiana Dobrý. Nemáte vypiť jeden veľký a jeden malý sáčok a večer tak isto?Lebo ja to zakaždým keď idem na kolono tak pijem.

bibiiana
17. jún 2023

@gaaaa tak mi to zakruskoval

ira25
18. jún 2023

@bibiiana cleansa obsahuje 4 sáčky,dva veľké a dva malé a tak jeden veľký a jeden malý ide do litra na prvú dávku a za l vody treba ešte vypiť 0,5 čistej vody a večer to isté.
Takže dobre to máš označené.

bibiiana
18. jún 2023

@ira25 ja.mam.4 velke a 4 male v krabicle 😊

bibiiana
18. jún 2023
bibiiana
18. jún 2023
ira25
18. jún 2023

@bibiiana idem sa pozrieť ako som to mala ja len musím pohľadať.
Otázka je či ty máš menšie balenie ...hm,ale už dvakrát píla cleansu a takto som to nemala rovnako ako gaaaa.

gaaaa
18. jún 2023

@ira25 Ja som mala naposledy Clensiu a tie malinké sáčky som vôbec nemala.Len veľké a tie menšie.A píla som jeden veľký a jeden menší ako som už pisala. Dali mi k tomu aj leták a tam to tiež tak bolo.Toto mi je nejaká novinka. Ja idem v septembri na kolono a doma mám už Moviprep lebo od Clensie mi bolo zle.

ira25
18. jún 2023

@gaaaa práveže aj som to tak mala,zrejme inak.
Nenašla som letáčik ,ale niekde ho mám.
Zrejme menšie balenie a preto viac sáčkov je teraz,ale tak ako to má ona a na pteposlanom odkazu,tá asi je to tak, ako to má vyznačené.
Stále inovuju lieky a zloženie,tak asi aj tento prípravok je už iný než sme pili my.

gaaaa
18. jún 2023

@ira25 Veď jasné nedali tam tie malinké šáčky na okrasu. Ja keď to vidím len na obrázku mi je zle.Mne to tiež teraz chcel dr.dať tak mi zmenil.

nazu
18. jún 2023

@bibiiana aj ja to tak mám vypiť, do litra vody zmiešať 2 V a 2 M sáčky-1.dávka a 2.dávka tiež tak 2 veľké spolu s 2 malými. A na to vypiť ešte 0,5 l vody.
Daj vedieť ako chutilo, ja začínam dnes večer.

bibiiana
18. jún 2023

@nazu akože už zacinam od 19.00hod dalsiu davku a mam akoze dost o 13.00hod som mala prvu mne to vobec nechuti myslela som ze sa povracam 😭

nazu
18. jún 2023

@bibiiana ja práve končím s prvou, druhú až ráno. Predtým som mala moviprep a príde mi to to isté chuťovo. Som sa bála, že sa aj ja povraciam, lebo sestrička mi hovorila, že si mám dávať bacha a piť to radšej po troche.

bibiiana
20. jún 2023

@nazu u mna ptraa aj priprava aj vyšetrenie a vy ako

nazu
21. jún 2023

@bibiiana u mňa už tretia😅

bibiiana
6. júl 2023

@nazu a ako ste dopadli na vysetreni