Ahojte, mám problém s posunutou platničkou o 5,5 mm, tlačí mi na nerv a bolí ma s toho celá pravá noha. Dopovali ma liekmi a potom infuzkami a tie mi na teraz trochu pomohli. Teraz sa mi dá v pohode fungovať aj keď ma to niekedy zabolí viac. Z manželom by sme už veľmi chceli bábätko len teraz neviem či to nieje riziko otehotnieť. Neurochirurg mi povedal že by som mala ísť najprv na operáciu vraj mi na ten nerv tlačia nejaké výrastky a tie by mi len odštikli a potom by ma mala prestať bolieť noha. Tiež mi povedal, že rodiť budem už zrejme len sekciou ale s tým som sa zmierila. Na operáciu moc nechcem ísť a všetci ma od toho odhovárajú. Chcela by som veľmi bábo len sa bojím či ho vôbec donosím. Prosím ak ste niektorá mala takýto problém poradte či môžem otehotnieť. Ďakujem
ja som mala posunutú 9 mm a dali ma rodiť normálne, ale teda nakoniec som porodila sekciou.... ale ani ich nenapadlo, aby ma poslali na operáciu tej platničky....
@martinkatinka a to si mala posunutú platničku ešte pred tým ako si otehotnela alebo sa ti posunula počas tehotenstva? Mávala si aj bolesti kôli tej platničke keď si bola tehotná? Chcela by som veľmi bábo a nechcem to odkladať na neskôr kým mi bude ešte horšie. Myslíš, že by som mohla mať normálne tehotenstvo bez komplikácií? Ďakujem za rady 🙂
@tita5 ja som po operacii platnicky prave 3 mesiace..len ja som ju mala vysunutu 14 mm a museli ma akutne rezat..
teraz som rada, ze to mam vonku.. Je pravda, ze platnickari, uz nikdy nemaju zivot ako predtym a musia si davat pozor, ale to plati aj pri tych co operovaní nie su..
ak ti neurochirurg odporuca vyrastky odstranit, tak si ich daj. cakacia doba je cca rok, pokial nie si akutna.. Ono, vsetko to co ta boli sa casom bude iba zhorsovat a operacia cloveka neminie...