Podstúpili ste sterilizáciu pri cisárskom?

adrianka7d
3. sep 2020

Baby mate skúsenosti zo sterilizaciou? Dali ste si a neobanovali ste to? Doktorka mi to navrhla ze by to bolo pre mna lepsie ale moc sa mi do toho nechce, mam 4 rocneho synceka a druheho v brusku, a mam este cca mesiac na rozmyslenie.

lucky_k
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kajca84
3. sep 2020

@adrianka7d Ahoj,ja som si ju dala spraviť.No až pri treťom cisárskom.Navrhovali mi to aj pri druhom,no to som mala len 29.Síce som viac detí neplánovala,no zdalo sa mi to také moc definitívne a nechcela som taký zásah do môjho tela,ženstva.Nebola som s tým skrátka stotožnená.A potom prišlo ďalšie dieťa,neplánovane a aj keď som to moc nechcela,rozhodla som sa pre sterilizáciu.Teraz mi ju ani nenavrhli,čomu som sa čudovala.

ckatka
3. sep 2020

Koľko máš rokov? Si si istá ze ďalšie deti nikdy nechceš? Ja mam 35 a veru do takého rozhodnutia by som ešte pár rokov počkala určite...príde mi to veľmi definitívne..

pininka1
3. sep 2020

Ja som mala 35 a treti cisarsky a dala som si to. Nelutujem uz su to tri roky.

iriska13
3. sep 2020

...po druhom cisarskom som si dala...pýtali sa či chcem.....neplánovala som už dalšie deti...nikdy som to neolutovala a absolutne s tým nemám najmenší problém .....

jana2679
3. sep 2020

Ja som, ale až po 3 sekcii, v 37 rokoch a mám aj iné zdravotné ťažkosti kvôli ktorým som sa tak rozhodla. Po 2 sekcii by som sa určite nedala.

didaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hors
3. sep 2020

ja mam tiez uz 5r .Rodila som 1x spontane a 2x cisarskym,Mne to bolo navrhnute lekarkov tym ze mam stensenu brusnu stenu uz mi neodporucila dalsie dieta.

moonikajan
3. sep 2020

@adrianka7d ja som mala prveho cisarskym a druhu dceru vaginalne a nikto sterilizaciu ani nespomenul. Ani by sa nedala kedze som nechcela sekciu. To ze prva bola sekcia nutne neznamena ze aj druhy musi byt.

pribinak
3. sep 2020

To je nejaká stará škola. Po 2 sekciách vnucovať sterilizáciu. Dnes majú baby bežne 4 sekcie, v zahraničí aj viac.

katarina51941
3. sep 2020

Ja mám za sebou 2 sekcie. Plánujeme ešte jedno babo nato pokdemnurcite zase sekciou. Aj ja som rozmýšľala nad sterilizaciou. Mám 26 rokov a viem ze 4 a ďalšie deti by moje telo už asi neunieslo. Pri oboch tehu som mala problémy s tým že som mala málo plodovej vody malé bruško a celkovo to bolo pre mňa namáhavé. Takže uvažujem aj ja nad tým. Len sa obávam či to nebude unáhlené rozhodnutie.

basska_b
3. sep 2020

Pri tretej sekcii sa vraj ako štandard táto možnosť žene navrhne a je to bezplatne. Je to preto, lebo stena maternice je veľmi oslabená opakovanými operáciami na nej a štvrté tehotenstvo už predstavuje riziko. Avšak keď si mala prvú sekciu, to vôbec neznamená, že aj ďalšie musíš ísť rodiť sekciou, pokiaľ uplynuli 2 roky medzi pôrodmi a nemáš iné komplikácie. Zmenila by som lekára, keby ma tlačil do sekcie či sterilizacie dokonca

pininka1
3. sep 2020

@didaa treba dat dopredu ziadost, tu ti da tvoj gynekolog s das ju na sxhvalenie do nemocnice. Niekde sa plati, niekde nie,.ale podla zakona je iba vazne ohrozenie zivota dovod na bezplatnu sterilizaciu zo zdravotnych dovodov. Ja som platila 100 eur.

pininka1
3. sep 2020

@basska_b nie nieje to bezplatne po tretom cisarskom,.to platilo pri starom zakone, teraz je bezplatne iba z vaznych zdravotnych dovodov.

adrianka7d
autor
3. sep 2020

Dakujem vam baby urcite budem nad tým veľmi este rozmyslat a som skor naklonena k tomu ze to nakoniec este nepodstupim, prve som mala sekciou a druhe bude tiez koli tomu ze mam problém s vysokym tlakom, dalsia vec je prvy syncek mal 4750g, doktorka povedala ze aj toto bude asi tak velke dieta, dalsia vec je ta ze som mala v minulosti uraz oka, velmi vazny, takže aj koli tomu sa mi neodporuca rodit prirodzene, uz teraz ma v tom oku asi dva týždne picha, je to velmi nepríjemné a neviem si to predstaviť este tlacit. Mam 27 rokov a ja by som mozno aj na tretie babatko v budúcnosti pristaala, preto som chcela vediet vase skúsenosti a ci ste to nahodou neobanovali, mam este zrhuba mesiac na premyslenie, takze kludne este piste aj dalsie baby co to mate za sebou. Dakujem pekne. 😊

pininka1
3. sep 2020

@pribinak to nieje ziadna stara skola, ale xkrat rezat cez viac vrstiev nieje nic moc a niekto nezvladne ani dve a maternica je total.dotrhana. Poznam zeny ktore museli takto pri porode doslova stopkat a ani v zahranici sa to nerobi na stovky a je tam ovela viac bezna sterilizacia ako u nas. Ja som mala problemy s krvou a uz to bolo naozaj rizikove. Niekedy mozes mat ukazkove tehotenstvo a pri porode to dopadne velmi zle.

pribinak
3. sep 2020

@pininka1 autorka nepíše o žiadnych zdrav. problémoch

adrianka7d
autor
3. sep 2020

@pribinak uz som napísala hore vyssie o dva prispevky ze mam nejake problémy.

poly2406
3. sep 2020

@adrianka7d 1x spontánny, 2x sekcia - pri druhej sterilizácia. Ľutujem veľmi! :(

emiliamilka
3. sep 2020

Syn má 6m (išiel sekciou kvôli preeklampsii ktorá sa objavila až v 9m) teraz chceme začať pracovať na ďalšom a pokiaľ bude opäť sekcia chcem sterilizaciu.. mám 29 ..

adrianka7d
autor
3. sep 2020

@poly2406 a preco lutujes este si chcel dieta?

adrianka7d
autor
3. sep 2020

@emiliamilka a ako vies ze nebudes neskor ľutovať?

poly2406
3. sep 2020

@adrianka7d áno.

emiliamilka
3. sep 2020

@adrianka7d a čo by som mala ľutovať? Že nebudem mať tretie dieťa ? Nechcem dieťa neskôr ako do 31.. ak sa dovtedy nepodarí druhé na sterilizáciu pôjdem tak či tak.. ja viem čo od života chcem a čo chcem dať svojim deťom ... Môžem ľúto st jedine to že som manžela nestretla skôr ale aj tak by som chcela len dve deti.. viem aké mám možnosti finančné aj majetkové ...

niiikaaa
5. sep 2020

Mne bolo navrhnuté po druhom cisárskom, no ešte som rozmýšľala o treťom,.. Aj sa podarilo rovno dvojičky, teraz si už dám spraviť 😂😂😂🤣🤣🤣

adrianka7d
autor
5. sep 2020

@niiikaaa haha no to by uz bolo zaujímave ze tretie by sa podarilo a dvojicky 😂to by manzela porazilo rovno 😁

niiikaaa
5. sep 2020

@adrianka7d trocha šok, ale tešíme sa, len nech sú zdraví 👣

adrianka7d
autor
5. sep 2020

@niiikaaa ved to je jasne ja by som sa tiez tešila 💗

hastrmistr
5. sep 2020

Ja som si dala urobiť pri druhej SC, neľutujem, žiadne problémy nemám. Za mňa skvelá voľba...

adrianka7d
autor
5. sep 2020

@hastrmistr ďakujem pekne, ale uz som sa asi rozhodla ze si to ešte nedam.