Ahojte mamičky, budúce mamičky.
Chcem sa opýtať, mala ste niektorá tento problém. Už 5 dní mam pocit, že mam niečo v krku, dosť je to neprijemne, aj pri prehltávaní to citím. Nebolí to, len mam pocit akoby ma niekto dusil.
Dnes som si kupila magnezium, a v lekarni mi povedala či niesom tehotná. Zrobila som si test a test ukazuje, že nie. Ďakujem za názory.
Nemáš niečo so štítnou žlazou? Alebo takýto príznak som čítala aj pri kandide.
Ja som v kludne, tak neviem preco by to malo byt psychickeho...A neviem ci stitna zlaza, bola som u lekara, dal mi vymenny listok ku krcnej, sla som tam ale ze musim prist zajtra o 6:30, tak tam idem zajtra znova. :(
Mohla by to byť štítna žľaza, nemáš problém aj polknúť?
najskôr to bude štítna žľaza....ja mám zväčšenú a stále sa ma pýta či sa mi dobre prehĺta aj u nej keĎ som tak sleduje ako prehltnem 🙂 a vravela že ak by sa mi už zle tak hneď k nej inak chodím len každý pol rok na kontrolu
Ja sa tiež prikláňam k názoru, či nebude problém v štítnej žľaze.
@frenkiss ja som toto dost dlho mala bolo to i psychickeho stavu a este ked som bola aj u doktora tak mi povedla ze troska mam sliznicu v hrdle poskodenu od bublinkavych napojov ale s tym sa nic neda robit, A co mi zabralo? Mesiac pitia salvioveho caju, 2 x za den som ho pila a vzdy pred spanim este gargalovala. Bola som z toho na nervy aj plakala lebo dakedy ma z toho az natahovalo ale preslo to sice nie hned ale preslo.
mám podobný problém a hlavne po zjedení ovocia a zeleniny, zatial to prikladám alergii a mandliam, a bola som aj u krčneho, ten tam okrem zväčšenej mandle nevidel nič a poslal ma na sono a rtg hrdla, tak uvidíme. Štítnu žľazu zatial neriešili, tak neviem, ani sa nepýtal na to .
@varticek ano mam pocit, že sa mi ťazko napríklad voda polkne...
Mne to zavadza, až dole akoby v tej jamke...ale ked preliknem,akoby som tam nieco mala...no uvidime zajtra ..uz som si tiez poplakala a to mam len 5 dni, bo je to dost neprijemne..neviem ci ma s tym nieco aj suvis, ale najskor predtym ma dost bolel krk zozadu,ale to prikladam tomu, ze som poslednu dobu dost sedela.
@frenkiss takýto istý príznak mi spomínala svokra a mala so štítnou žlazou. Na krčnom nezistia nič, pýtaj sa na endokrinologiu, tam ti zoberú krv a pošlú ta na sono štítnej.
Mne tak zacina vzdy angina...
skús minerálku JODIS..aj ja som to mávala, a malo to súvis so štítnou žlazou.
Takisto má napadlo, že to môžu byť aj afty v hrdle to je tiež nepríjemné
Dakujem baby, uvidime zajtra teda, a budem sa pýtať na tu endokrinologiu. Bo koncom mesiaca letime na dovolenku, a dost je to neprijemne a bojim sa ze by som bola celu dovolenku nervozna a a neuzila si to :(
ak nie si tehotna /tehotne toto mavaju/, tak to moze byt ako ti pisu - stitna zlaza, alebo aj nejaka prekazka v krku /kost?/, ale kludne aj psychickeho razu alebi nieco ine. aj mna sa endokrinologicka vzdy pyta ci prehltam v pohode...
u krcnej nic nezistili, v pondelok mam ist na odber krvy(az v pondelok, ze raz za tyzden robia odber krvy) a v stredu si mam ist po vysledky ku krcnej...dnes to je uz trocha lepsie, len som strastne unavena a boli ma chrbtica
@cicamica1980 a tehotne toto mavaju? ten pocit hrcky v krku? ja som si robila asi 5 testov uz a nic...
@frenkiss ano tehotne to urcite mavaju. nie vsetky, ja som napr. pri prvom tehu nemala. a teraz mam,uz asi 3 tyzdne. som ca v 9t. som aj endokrinologicky pacient , tak prve co ma napadlo, opytat sa nedokrinologicky, a ona mi povedala, ze guca v krku bude s najvacsou pravdepodobnostou suviesiet s tehotenstvom. uz som teraz v stave, ze obcas tu gucu citim riadne, a obcas iba trosku a obcas uz vobec....
@cicamica1980 aha, bo o tom som nevedela ze to mavaju tehotne... skor vsade som sa docitala ze bud psychickeho povodu alebo stitna zlaza...ale test ukazuje ze niesom...
@frenkiss Ja som pred par tyzdnami mala ten isty problem, inak je to velmi neprijemne. Najhorsie bolo, ked som zjedna nieco suche, alebo tabletku - vtedy som mala pocit, ze mi to tam ostalo. Mne to zacalo bolestou hrdla, ked som sa napila vody s ladom. Bolest hrdla sa zmenila na hrcu v krku. Mam aj znizenu funkciu stitnej zlazy, beriem na to lieky. Preto by som to riesila tam. Inak mi to preslo samo, aj ked to trvalo.
ja som presne toto istne mala z nedostatku zeleza..drzim palce 😉
@frenkiss Ahoj.co ti vtedy zistili?Prestala si citit tu hrcu v krku?
Bude to štítna.zlaza, treba ísť endokrinológovi a čím skôr.
@anjelikdianka nic mi nezistili, a potom to nejako preslo samo ale trvalo
@frenkiss Dakujem.A aky cas si to citila?Lebo ja uz treti tyzden.Jeden den je to lepsie skoro necitim ale inokedy ako napr.dnes cely den to citim a ide mi to strasne na nervy. 😖
@nella130 U endokrynologa som bola pred dvoma rokmy aj vtedy som mala taketo pocity v hrdle.Nic nezistila @x som bola aj na usg Stytnej zlazy.Na orl vysetreni som tiez bola niekolko krat a ani tam nic.Vzdy to zacnem citit trva to aj mesiac a potom to prejde a
@anjelikdianka moze byt tiez tak..skus nato nemysliet aj ked je to tazke a prejde to samo
je to psychickeho charakteru 😲