PMS a silné bolesti

lucia851
6. máj 2024

Ahojte mávate pri ona silné bolesťi v podbrušku a krížov?čo vám na to pomáha?ja si už neviem rady

tanyan
6. máj 2024

Niekedy pomôže zmeniť lekára... Teda ak tvoj aktuálny gynekológ o tvojich problémoch vie a nerieši.
Mne nepomáhalo nič a boli to naozaj kritické stavy, kedy som musela odísť z práce a raz som ani nezvládla dôjsť až domov. Skúšala som všeličo a lekár nevidel príčinu. Po dlhých rokoch som sa rozhodla riešiť aspoň extrémne krvácanie a zistila som, že keď zredukujem stratu krvi, tak tie sprievodné znaky vymiznú takmer úplne. Teraz to vyzerá tak, že mi naozaj extrémne chýbal vitamín C, pretože už nemám ani problémy pred, ani počas a život je oveľa krajší.

lucia851
autor
6. máj 2024

@tanyan a v čom mi pomôže zmeniť lekára keď nemôžem žiadne lieky hormonalne

tanyan
6. máj 2024

@lucia851 Možno by našiel príčinu... Štýl starostlivosti, keď gynekológ predpisuje na všetko hormonálnu antikoncepciu, je podobný ako keď kožný dáva na všetko kortikosteroidy - potlačenie príznakov systémom pokus/omyl.
Ja som nikdy nebrala hormonálnu antikoncepciu a ani sa nechystám. Akosi vnútorne mám obavy, že by mi to chemicky mohlo rozhodiť systém a mám dosť bežných starostí aj bez toho.
Neviem či máš urobené detailné hĺbkové vyšetrenia, ako je na tom štítna, nadobličky a podobne. Pokiaľ nie je fyzický dôvod na problémy, tak je to pravdepodobne chemická záležitosť a to sa dá vždy riešiť viacerými spôsobmi - prírodne / umelo, radikálne / systematicky... Ty sa musíš rozhodnúť akou cestou chceš ísť a vykročiť. Či sa rozhodneš pre tabletky alebo zmenu životného štýlu alebo niečo medzi tým je len na tebe.

luccija
6. máj 2024

@lucia851 lieky na uvoľnenie svalstva, keď nie je iná príčina cysty, endometrióza.

lucia851
autor
6. máj 2024

@tanyan ja mám príčinu bolestivý pms

lucia851
autor
6. máj 2024

@luccija dávam si buscopan

luccija
6. máj 2024

@lucia851 môžeš vyskúšať aj nospu, alebo algifen kvapky, magnézium, alchemilkovy caj skusaj

tanyan
6. máj 2024

@lucia851 bolestivý menzes je následok, nie príčina...