Moj syn bude mat v Juny 2 roky. Odkedy sa naucil chodit tak stale špičkuje. V pavuku nebol mozno 3x dokopy max 10 min nepacilo sa mu tam, tak sme ho nenutili. Chodime na naurologiu kvoli tomu ze je maly predcasniatko nar v 31tt . neurologicka pri poslednej kontrole povedala ze ak teraz do maja nezacne normalne chodit takze nas posle na pichanie botulotoxinu na uvolnenie svalstva ale zaroven povedala ze unho to nevyzera na skratene slachy lebo ked stoji tak stoji na celej nozicke aj ked ma ortopedicke sandalky so zapinanim nad kostkoutak stupa na celu nozicku, ak ma ine sandalky alebo topanky hoc ortopedicke tak spickuje. Mate niekto skusenosti hlavne s botulotoxinom??? Mam velky strach ze ak nema skratene slachy a ani stuhnute svaltvo ci mu to vpichnutie viac neuskodi ako pmoze. Za každu odpoved dakujem 😉
Normálne sa divím, že rovno botulotoxín. Dobrý fyzioterapeut by si s tým poradil myslím.
@stefka33
@janzajden ja tie nchapem preco ho hnet chce poslat na botulotoxin preco ho napr neposle aj na ortopediu viem ze vela deti tak chodi s tymto problemom..... pytala som sa na ortopediu od peditricky ta vsak mi odporucanie nechce dat vraj zbytocne ze on to robi len zo zvyku ...neurologicka tiez o ortopedii ani o rehabilitacii nic nevravi len rovno botulotoxin lebo ze unho to uz trva velmi dlho , ze ak by to bolo zo zvyku tak za rok by prestal uz .....ja uz neviem co si mysliet a hlavne co robit ale z toho botulotoxinu mam neuveritelny strach neviem preco mam pocit ze ak mu dam pichnut a on nema stuhnute svalstvo ani skratene slachy aby mu to neuskodilo natolko ze sa mi nepostavy na nohy uz vobec..../mozno je to blbost a stat sa to nemoze len ja mam z toho hrozny strach/ takze to pekne neurologicke odmientnem nech premna za mna ma tam aj ukamenuje
Mam chlapca zdravotne postihnuteho 20 r. a Mam 4r. dievčatko s týmto problemom špičkuje (predčasný pôrod) Botuloxin sme odmietli hned. treba si najsť iného neurologa. Ale ja by som išiel na Rehabilitaciu a pýtal sa na liečenie do Kovačovej kde su perfektný odborníci na tieto problemy. A cvičiť cvičiť cvičiť.
Pri Elenke sa my biju medzi sebou: neurolog - botuloxin, ortoped -silou mocou orteza (ochabnutie svalstva ) a rehabka - cvičenie a posinovnie svalstva
no vyber si čo ti je lepšie ;)
Botuloxin je biznis farmaceutickéj mafie, ortoped silou mocou presadzuje ortezu a samozrejme kus plastu za 200€ - tvoj doplatok 20€, rehabilitacia zadarmo, liečenie 300€ ja som za Kovačovu
Mojej 5 rocnej sestre tiez pichli ten botox ale uz neviem kolkokrat,tiez spickuje a tiez ma tie sandalky ale ma aj DMO a narodila sa tusim v 29 tt...ten botox zabral asi tak na mesiac a potom ortoped odporucil mamine operaciu ktorej sa podrobila predvcerom a myslim ze tiez pre tie slachy lebo zistili ze pravu nozku ma kratsiu o 1 cm a teda spickuje...sme velmi zvedave ze ako sa rozchodi zase 🙂 ale myslim si ze ta rehabilitacia by velmi pomohla...mamina chodi s malou kazdy tyzden na hodinu rehabilitovat...drzim palce nech malemu ten botox neichnu...nasa Dominika si dost poplakala lebo tie kolienka jej hned najskor opuchli a bolelo ju to...potom uz bolo dobre ale fakt len mesiac to vydrzalo...
@janzajden u koho sa mam pytat na liečenie do Kovačovej u neuro ci u pediatricky neviem ci by mi dali vobec jedna alebo druha vyskusala by som cokolvek okrem toho botuloxinu radsej 1000x cvicit ako pichat nieco co vobec neviem ake moze mat vedlajsie ucinky.... nevies mi poradit ake cvicky su dobre nato??? nam neurologicka len povedala ze mame chodit vela po schodoch tak to robime ale ziadne ine cviky nam uz nepovedala ..on ked ma ortopedicke sandalky tak doslepne pekne dokonca aj ked je naboso tak som si vsimla ze obcas ide po celej nozicke ze doslapne ale je pravda ze vacsinou je na spickach
@aslhey27 si priamo z VT? občas chodim do Herľan a budem tam v okolí asi 18.5. ale v košiciach na rehabke je primarka Molnarova ta je dobrá
Schody su dobra vec, ja cvičim s Elik drepy, staviam ju na bocianika, ale mam aj niečo z Vojtu a bobaka či ako sa vola a ine cviky kde ju nútim použivať nožku
ale daj si pozor aj na chrbtove svalstvo a neprepínať mačička psik, lahnuť na chrbat a dvíhať hlavku
opakujem NEPRPINAŤ dieťa vratiš sa späť
@janzajden aj Dominika ma pravu slabsiu a teda o dost,posledny polrok uz tu pravu nozku doslova tahala,teda ze ju uz poriadne nezdvihala...dufame ze to bude lespie uz len...ale aj to na nic ze ma aj tu DMO a aj to jej dost komplikuje zivot chudatko...ale stale treba verit ze bude dobre a deti su usilovne 🙂
povedz že maš strach a nech ti povie aj vedlajšie učinky jasne že povie že su zanedbatelne ale ju aspon vystrašíš. Spýtaj sa jej na liečenie a konkretne do Kovačovej, mna tam baby naučili rozne cviky
@987654 mne ju Elik tiež tahala a poriadne. Mame podozrenie na DMO zatial je to LMD ľahka mozg. disfunkcia. Chodime do špecialnej školky a tam vidim super starostlivosť. a aj dobru rehab. podporu.
pozrite sa na chrbatik ako vyzerá a skús nou cvičiť drepy ale aby nezohýbala chrbatik a bocianika. postaviť sa na jednu nožku a stale meniť. my cvičime poobede aj 10 -15 X medzi tým prechádzka
Neprepínať postupne zvyšovať davky !!!!
V ziadnom pripade!To je riesenie v krajnom pripade,ked uz nic nepomaha.urgujte rehabilitacie,ak sa nezlepsi,tak kupele.ak ani potom nic,tak az vtedy sa rozhodnut pre metodu,aku vam teraz ponukli.do haja aj s lekarmi.oni neliecia,nehladaju priciny,ale rovno predpisujz lieky a nutia rodicom drasticky zasah do organizmu
Tak teraz som trosku vystrasena.Moj syn tiez stale spickuje (3r) a ortoped nam predpisal len ortopedicke vlozky do topanok,ze sa to casom upravi...mame aj odporucanie k neurologovi ale zatial sa tam nechystam-neviete ake robi vysetrenie neurolog ohladom toho spockovania?N a neurologii sme boli 1x e ohladom uplne inej veci a to spickovanie som vtedy nespomenula.
@aslhey27
@laurika25 neviem my sme zacali chodit kvoli tomu ze je predcsniatkoa ked zacal chodit tak si ona vsimla ze cely cas chodi po spickach ale ked stoji tak stoji na celej nozicke.Ja ked tam pridem tak ho len mam vyzut aj dat dole ponozky a tak ho pustit aby videla ako chodi potom ho obut aby zas videla ako chodi v topanke nic ine s nim nerobi
@aslhey27 dakujem..no to iste nam robil ortoped..moj stale spickuje ked je dnu..aj vonku zvlastne chodi..no ked ho upozornim tak stupi na celu nozku..my budeme mat asi ploche nohy po mamine-🙂drzim palce aby sa vam to upravilo..ja som to tiez dlho riesila a kedze ortoped povedal,ze to je ok tak som to nechala tak.No snad zacne chodit normalne.
To mu nedavaj, pichat do nozicky a napustat botoxom.
Ortoped a rehabilitacny.
tak nakoniec nas neposlala do KE na botox pretoze maly jej ukazal ze vie chodit aj po celej nozke ploskej nie len po spickach mame prist v auguste tak uvidime co vymysli do tej doby
@thami ahoj,prosim ťa, nám neurológ tiež spomenul botulotoxín,momentálne to riešime.som rada,že si písala prednedávnom a máš teda čerstvé info možno.mam sa ísť prosím ťa spyat do poisťovne,či to preplácajú?ak nie, nevieš koľko to stojí?u nás v Nitre to nepichaju.este nemám žiadne info.nehovorim,že ideme do toho, čítam dosť negatívne ohlasy naň.tak sa len pýtam,dakujem
@brna1989 ahoj, veru tieto info ti neviem povedat, pisala som si tu s kopou mamiciek na modrom koniku, ktore si tym presli a injekcie som uplne zavrhla, preto som uz konkretne info o tom nezbierala...my sme viac menej rozhodnuti pre operaciu...neviem v akom stave mate nozky vy, ale tie injekcie niekomu ani nezaberu, pripadne ak zaberu o tri mesiace sa to vsetko vrati do povodneho stavu 😥
v žiadnm prípade, botuloxin je iba dočasna liečba z veľkým rizikom, vedlajšich učinkov. treba sa pýtať na rehabilitaciu a cvičiť