Otehotnenie pri veľkej váhe

anitenkaa1
31. okt 2016

Ahojte,bezne na internete nedavam diskusie,ale dnes to skusim ...dnes som bola u gynekologicky mam zapal v posve a zvysene hodnoty sliznice-dost velke,mam to zprechladnutia. Snazime sa o babo s manzelom uz pol roka...od malicka som vzdy bola tucna-nepamatam si,zeby som bola niekedy chuda. Mam 24r.a nemam tucne ruky nohy,iba to brusisko...vaha sa mi vysplhalana125kg pri vyske cca 182cm...neviem co mi odporucatw,jasne ze sa snazim schudnut..ma niekto s tymto skusenost?otehotneli ste pri takejto vahe?...dakujem za vsetky rady a skusenosti. Pekny vecer

p_etrisha
31. okt 2016

Neviem si dosť dobre predstaviť ako môžeš mat pri takej váhe tučné LEN brucho. Ale okej...
Tiež mám nadváhu (nie takú ako ty,ale mam) a otehotnela som po 4tyzdnovom detoxe od Macingovej, kedy sa mi podarilo dať aj čosi dole, aj celkovo upraviť vnútro (trávenie, metabolizmus, čreva,...)

maria.vinea
31. okt 2016

Ked chces otehotniet tak nechudni to rozhodne nie. Ja som otehotnela pomerne rychlo pri vahe 90 kil a manzel ma len 60 kg... Vaha je adi minimalny problem pri otehotneni tam su dolezitejsie ine faktory ktore by mu mohli branit. Najdolezitejsia je psychika... Nemysliet na to ... Len sa lubit..

anitenkaa1
autor
31. okt 2016

P_etrisha -nemusis si predstavovat moju postavu ...
Maria.vinea-dakujem pekne 🙂

anitenkaa1
autor
31. okt 2016
zuzitko74
31. okt 2016

@anitenkaa1 Ja som otehotnela dvakrát pri váhe nad 90 kg. Prvýkrát v 34 rokoch a druhýkrát v 37 rokoch. Ty máš ešte pod 25, tam tá plodnosť funguje lepšie, dokonca aj pri nadváhe.

narayan
31. okt 2016

...tak pokial si inak po zdravotnej stranke ok, vyliec si zapal a smelo zas dotoho 😉

sibalka21
31. okt 2016

ahoj ja mam 164cm a ked som otehotnela mala som 90kg.. Otehotnela som pol roka po potrate... Myslim ze pri takej vyske aku mas, nieje 125kg az tak prilis, ze by si nemohla otehotniet... A pol roka nieje dlha doba... Vela stastia, nech si coskoro tehulka 🙂

zuzanita07
31. okt 2016

@p_etrisha aj ja si myslím, že to má význam, aj nam to, Podľa mňa, napomohlo k otehotneniu

zuzanita07
31. okt 2016

@zuzanita07 a nemám nadváhu, len slo o ocistu tela

evita_g
31. okt 2016

@anitenkaa1 Obezita je jeden z mnohých faktorov, prečo sa nedarí otehotnieť. Bohužiaľ, v ambulanciách je to častokrát tak, že keď príde obézny človek s nejakým problémom, prvé, čo počuje, je schudni! Samozrejme, byť tučným je nezdravé a nesie to so sebou mnoho rizík, no váha nemusí byť ten kľúčový dôvod. Ja som mala tiež celý život nadváhu, po tehotenstvách a pôrodoch sa to začalo šplhať vyššie a vyššie, tretie tehotenstvo som začínala s cca 35 kg nadváhy, čiže riadna obezita. Ale otehotnela som bez problémov, aj tehotenstvo zatiaľ prebieha úplne štandardne. Takže hlavu hore, prelieč si tie zápaly a veselo snažilkujte ďalej 🙂

chuchu86
31. okt 2016

Ja mám 162 cm a asi 95 kg, bola som minulý rok na preventivke na gynde, doktor povedal, za mala by som schudnúť, inak neotehotniem.V decembri som otehotnela 😀
Ja mám ten problém, že mám ovisnuté brucho ☹ , chodíme s manželom do posilňovne cvičím na brucho ma ruky, nohy.
Ale aj tréner povedal že najťažšie je schudnúť z brucha, keď aj niečo schudnem bez operácie to sa nebude dať.
Hlavu hore, vsetko závisí od psychiky 😀

oluska22
31. okt 2016

@anitenkaa1 Ja som otehotnela pri váhe 118 kg,myslím,že to nieje problém, viem o com pises, s váhou mám problem od detstva.

chuchu86
31. okt 2016

Každý jeden lekár čo doteraz má videl povedal, že treba schudnúť.
Oni si myslia, že ja od rána do večera iba jem.
A pritom zjem menej než chudý človek, nejem mastné jedlá, snažím sa viac ovocia, zeleniny

mishicca
31. okt 2016

Ja som otehotnela ako 88 kilova..a z porodnice som isla ako 86 kg,vsetko islo dole :D Nemyslim si ze vaha je problem 🙂... len dalej do toho

danusskaaa
31. okt 2016

125kg je veľa, ale nemysli si že tetaz schudnes napr. 20 kg a všetko pôjde ok. Nestačí len narýchlo redukovať váhu, ale dať "vnútornosti" dokopy. Žalúdok, čreva, pečeň, srdce, kĺby a mnoho iných... Určite nie žiadne diéty!!! Začni sa zdravo stravovať (žiadne drsné obmedzenie všetkého čo si doteraz jedlá) ale skus niečo obmedziť, pridať veľmi veľa vody a ku všetkému pohyb! Zase nie pohyb druhu idem behať maratón, aby si rýchlo schudla! Skôr prechádzky, plávanie, bicykel a také druhy športov na začiatok!!! Aby si neunavovala telo - aby si sa cítila pri tom príjemné a ver či nie, aj bábo sa podarí! Počas tehu, ak nebudeš mať problémy so športom nemusíš vôbec prestať, to už uvidíš ako sa budeš cítiť! Bohužiaľ tuk na bruchu je niekedy veľmi zlý pri tehotenstve, lebo nie každý gynekológ má tak dobre sono, aby ti mohol bábätko takto kontrolovať (bola tu aj diskusia o tom, že na sone nevidno plod kvôli tuku) ale zase na druhej strane z brucha sa dá rýchlejšie zhodiť či upraviť má svaly, ako zadok či boky! Držím palce, a netráp sa, že dôvod prečo sa nedarí otehotnieť je tvoja váha!!! Ja som mala vždy do 53kíl a bábo sa nám podarilo až po 7mesiacoch!!! Sme v takej dobe, že aj pre niekoho takého obyčajne veci idú ťažšie! Stres, nezdravy život (vo forme umelých potravín, či malo prírody), rôzne lieky na všetko a bylinky už v našom živote nie sú...

misulka22
31. okt 2016

Ja som otehotnela pri vysokej vahe (sice nizsej ako ty ale vysokej dost🙂)na prvy sup a to mam hormonalne problemy .tehotenstvo bez problemov,pribrala som malinko ale davala som si pozor,porod dve hodiny alicka zdrava🙂 ale priprav sa na to ze budu mat na teba dost blbe reci doktori takze ak sa ti da schudni aspon daco.ja som.pred otehotnenim schudla 10kg viac som nestihla...

anitenkaa1
autor
31. okt 2016

@sibalka21 dakujem pekne,povzbudila si ma 🙂

librarian
31. okt 2016

@anitenkaa1 ja som oproti tebe taký krpček. mám iba 163 cm a váhu som pred tehotenstvom ani zďaleka nemala ideálnu. trochu som sa obávala, ako to bude s otehotnením. s váhou som mala problém ja i manžel. a nakoniec som otehotnela po troch mesiacoch. počas celého tehotenstva žiaden lekár nekomentoval váhu, výsledky som mala v norme. čiže vyššia váha nevyhnutne neznamená, že žena neotehotnie, prípadne že potratí (alebo iný katastrofický scenár). no môžem za seba napísať, že to nie je nič moc, byť tehotná s nadváhou a ešte ďalej priberať - myslím, že problém s dychom, nohami ... mám asi väčšie ako štíhle tehotné ženy. čiže určite na sebe hodlám postupne po pôrode zamakať. ...tebe sa tiež určite podarí otehotnieť. si mladá (veľké plus) a nesnažíte sa zatiaľ tak dlho, aby si mohla reálne stresovať.

nyusika
31. okt 2016

@sibalka21 125 kg je ale že sakra sakra veľa !!

@anitenkaa1
Nerieš to, čo môžeš alebo nemôžeš otehotnieť.
Určite bude pre tvoje dobro schudnúť.
Máš 24 rokov a vysokú nadváhu.
A netreba asi zdôrazňovať, že najrizikovejsi je práve brušný tuk.

ajana1
31. okt 2016

V prvom rada Sa pokus schudnut uz len kvoli sebe. Tehotenstvo je dost velka zataz pre telo aj pre fit zeny. A hlavne je dost namahave starat Sa o dieta a cely den za nim behat. Nehovoriac aj ak Sa vam nahodou podari otehotniet je vyssia pravdepodobnost roznych komplikacii.

oluska22
31. okt 2016

Každá z baculiek počúva celý život o rizikách obezity,myslím,že naozaj netreba poučovať...autorke príspevku,držím predovšetkým palce

lucinka511
31. okt 2016

@anitenkaa1 poznam par zien kt boli pevnejsie, jedna aka mala taka tucna,taka ozaj, ze gula nebol problem,,ty na fotke nevyzeras tucne,skor pri sebe, no ale pre tvoj dobry pocit, a mozes zacat s pohybom,ten pomaha tiez plodnosti..drzim palce.

kwr
31. okt 2016

@anitenkaa1 suhlasim ze ked pride obezna zena do ambulancie, nasi lekari prve ukazuju prstom a hned hresia a vyhrazaju a podobne...ja mam BMI skoro 40, k tomu 33 rokov, bola som tehotna 3krat, vzdy som otehotnela na prvy pokus, akoze nechraneny sex 2 krat a bolo...prve tehu nedopadlo dobre, nie kvoli.mojej vahe, po potrate zase na prvy pokus, teraz ma prvy syn 13 mesiacov, ked mal 6 mesiacov, zacali sme skusat zase a teraz som v 31.tt- pocas iboch tehu som nepribrala ani kilo- vazne, a mam idealny tlak aj vysledky- ak si zdrava tak sa nenechaj zastrasit ani odradit, preliec sa a uzivajte si! A vela vela stastia zelam🙂

daakotaa
31. okt 2016

@anitenkaa1 ja mám tiež dosť kíl naviac a s prvým som otehotnela na prvy raz a teraz po 5 mesiacoch a len preto lebo manžel pracuje v zahraničí a málokedy sme sa stretli vhodný cas...🙂. Nikdy mi ani dr nevravela že pri mojej váhe by som mala problém s otehotnenim iba podotkla aby som veľmi v tehu nepribrala.
Poznám baby s takou výškou aj s hmotnosťou ako ty a tak isto nemali problémy otehotnieť.
A neboj....tehotenstvo zvládnes aj s takouto váhou a dokonca aj neskôr behať za babom a starať sa o domácnosť.

sibalka21
31. okt 2016

@nyusika no mozno podla teba.. a pokial viem otehotneli aj vacsie baby....

nyusika
31. okt 2016

@sibalka21
Mne je jedno, čo otehotneli, či neotehotneli. Píšem len to, že 125 kíl je sakra veľa...najmä pri tak mladej žene

sibalka21
31. okt 2016

@nyusika No a mne je jedno co ty pises

ajana1
31. okt 2016

@sibalka21 prepac ale to ze sa takto utesujete Ze ved aj ine obezne otehotneli je len a len zatvaranie oci pred realitou. Taka vysoka vaha sa skor ci neskor odrazi Na zdravotnom stave nehovoriac o zlom priklade stravovania pre dieta.

sibalka21
31. okt 2016

@anitenkaa1 V pohodke, vela stastia prajem, hlavne mysli pozitivne 🙂 Ak sa nedari chudnut, tak sa nesustred na to... Sustred sa na bejby a chudnut mozes aj po porode... Skus aspon zmenit stravu a pokial to nepojde dole, tak nech to aspon nejde hore 🙂 Uvidis ze to bude ok a budes aj ty tehulka 🙂

sibalka21
31. okt 2016

@ajana1 Po prve, ja sa neutesujem... Ja som tiez obezna otehotnela, cize hovorim zo svojej skusenosti.... A po porode som schudla takmer 30kg, cize ja pred nicim oci nezatvaram... A po druhe, ona sa pytala ci ma niekto skusenosti, ci moze otehotniet aj pri takej vysokej vahe, cize som jej odpovedala... Dalej to riesit nebudem... Pytala sa, odpovedala som... Nepotrebujem aby tu do mna niekto vrtal