Najde sa niekto komu boli odstranene oba vajecniky a este nemala deti? Lekari mi odporucaju odstranit oba vajecniky ( hovoria o predrakovinovom stave) ☹ ..podstupila som laparoskopiu kde sa nalez odoperoval ale zo stastik sa predpoklada navrat ochorenia (80-90%) bud v rovnakom stadiu alebo je tam 5% sanca zeby to mohlo byt zhubne...Som vo velmi zlozitej situacii ako sa rozhodnut, s priatelom deti chceme..Viem, ze existuje moznost oplodnenia z darovaneho vajicka ale nikto mi nezaruci, ze sa umele oplodnenie podari a sanca na prirodzene pocatie uz nebude.
Ak mate niektora podobnu skusenost prosim podelte sa
@pribinak ano takto by som to samozrejme chcela..ale nebola to varianta ktoru mi doporucili ☹ povedali, ze kazda choroba ma nejaku škálu a ja sa nachadzam v tej škále..ci je to viac zle alebo dobre by zistili az keby tie vajecniky cele vybrali..to je uz pre mna ale neskoro 😢
Konzultovala si to s viacerymi dr? Lebo to by som ako prve urobila ja v takejto vaznej veci.. Pokial si teda nebola na top pracovisku ,kde ozaj stopro vedia co robia.
@zupap Operovali ma v Prahe u Apolinare, takze spicka .. nasla som si samozejme dalsieho lekara, zajtra tam idem tak som zvedava. V medzicase som sa dala aj na vychodnu medicinu a beriem homeopatika a nasla som pani ktora robi nieco ako detox a pomohla mnoho zenam s podobnou diagnozou tak pojdem aj k nej...robim preto asi fakt vsetko..a ak je este nieco alebo niekto koho som este neoslovila tak sem s tym!
@lulllu464 Viem, ze v zahranici sa zachovavaju kusky odobratych vajecnikov aby po case sa nezrele vajicka z nich vypestovali na zrele a pouzili sa na umele oplodnenie.
Kazdoadne pri pravdepodobnosti 95 percent, ze budes zdrava, nanajvys v takom stave ako si bola nedavno, by som ja osobne volila okamzite otehotnenie a potom odobratie vajecnikov. Zivot bez dietata by bol pre mna prazdny...
Da sa zvladnut tehotenstvo bez vajecnikov? Nezohravaju tam vajecniky nejaku hormonalnu ulohu?
@lulllu464 Tehotenstvo vraj neovplyvnuje dalsi vyvoj tejto choroby.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/15705364/?...
@lulllu464 verim ti,ze asi hladas vsetky moznosti,ale prosiiiim...Nespoliehaj sa na detoxy a podobne sprostosti. Porad sa s viacerymi odbornikmi,v tejto oblasti. Neepises konkretnu diagnozu,takzo sa k tomu vyjadrit. Pojem predrakovinovy stav je vseobecny,predrakovinovy moze byt aj polyp v creve,s ktorym clovek roky zije a ani o nom nevie. Ked chces konkretnu radu, napis konkretnu diagnozu.
@lulllu464 ja osobne by som to riesila tehotenstvom. Viem ze lekari neodporucaju, ale tehu je prirodzena vec a hormony sa lepsoe ukolisu takisto to telo lepsie zvladne ako pri umelom oplodneni resp odbere vajicok. Tot ale moj nazor. Ty urob ako citis, ty sama musis vediet na co mas a na co nie. Tak ak sa sama citis na dieta preco nie? Hor sa do toho! Neboj sa. Ja sama som sa este pred tehu mordovala s problemamy,s pomyslenim mat este dieta som sa rozlucila a nakoniec si moje telo poradilo. Tehu soM si uzivala a citila som sa fajn teda az na to ze som bola na rizikovom. Vsetko je len o tebe ako sa nastavis. Prajem vela stastia☺
@lulllu464 ahoj tiez sa do toho nevyznam ani nemam skusenosti ale tiez ma napadlo to rychle otehotenie a potom zakrok.. tehotenstvo je zazracne a podla mna ti to skor prospeje ako uskodi 😊 kazdopadne nech uz sa rozhodnes akokolvek tak ti drzim palce a aj potencionalnemu dietatku
@lulllu464 tvoja diag.mi nic nehovori,takze vobec neviem poradit .. Ale viem,ze aj na genetike ked vyjde zla mutacia genov a je vysoke percento rak.v mladom veku odporucaju hned otehotniet a nasledne dat vybrat vsetky zenske organy...ale oni to vedia nejako percent.vypocitat a tiez aj vedia povedat kolko ma zena max casu,kym to musi vyriesit.
@lulllu464 tumor bordeline mucinozny som mala 2 x operacia v roku 2011 kde mi hol odobraty pravý vaječník po 4 rokoch recidiva na lavom vaječniku kde bol odobraty tumor slepe crevo histologia tumor bordeline serozny je to typ tumoru ktory sa jednoznacne neda pridat k zhubnemu ani nezhubnemu oznacuju ho ako hranicny zo schopnostou metastazovat preto urcite aj ty budes sledovana na onkologi a ostala mi polka vajecnika vzhladom na moj mlady vek som musela podpisovat papier pra zachovanie plodnosti uz stvrty rok chodim na onkologicku ambulanci po poslednej operaci mi bolo povedane ze ak chcem babatko tak hned ..dalsia recidiva znamena uz odstranenie vsetkeho nakolko po prechodnej dobe sa z tohto stava rakovina vajecnikov...je zvlastne ze ti hned odporucaju vsetko zobrat nakolko z mojich skusenosti robia vsetko preto aby plodnost zachovali uz som sa aj pohadala s doktorom dokedy ma idu po troche stikat operovali ma uz 3 x ...takisto ki bolo povedane ze kazde tehotenstvo je ochrana pre zenu co sa tohoto tyka....teraz v marci ma cakaju geneticke testy..a musim chodit2 x rocne na sono prsnikov tu nikdy nevies o pokial si pod dohladom urcite by som nerobila taketo radikalne rozhodnutie hlavne ked este nemas babo
@andalika ano, takych optimistov su plne cintoriny. Zvlast ma to mrzi,ked ide o mladych ludi. Keby stacilo len chciet,ludia snad neumieraju na onkologicke choroby. Myslim,ze kazdy chce zit. A nestaci to. To nepisem konkretne k problemu autorky prispevku,ale k tvojej hlbokej myslienke.
Ano,neporadia jej na 100%,ale to co jej poradia,je asi podlozene znalostami a skusenostami.Rozhodne sa sama,to je jasne.
@lulllu464 alternativu rychlo otehotniet a potom odstranit vajecniky? Prd sa tomu rozumiem, ale hladam moznosti