Ahojte dievčatá, prosím poraďte mi. S manželom sa intenzívne snažíme o malinké niečo vyše 8 mesiacov no zatiaľ bez úspechu ☹ Obaja sme zdraví, nefajčíme, žijeme zdravým životným štýlom. Nemáme žiadne stresy či namáhavú prácu, ktorá by nás ničila. Mrchu mám ako hodinky pravidelnú a stále nič. Užívala som aj kyselinu listovú aj na radu kamošky inofolic, no bolelo ma brucho z neho, tak som ho prestala piť. Zatiaľ ešte nepanikárim ale pomaly ma to už začína trápiť. Mala niektorá podobný problém ? čo mám ešte skúsiť ? ďakujem Vám za všetky rady a postrehy.
ďakujem si mi teda poradila 😝
ja som chcela 4roky.. a nič..🙂 a teraz keď som sa toho už vzdala prišlo ňuňu 🙂 nemyslite na to že to chcete 🙂 možno to znie zvláštne ale ja som na to prestala viac myslieť chodili sme po výletoch kde moja hlava bola "zamestnaná" a teraz som v 4tt 🙂 držím palce 🙂
@carolynkaah určite si mozes nechať urobiť hormonalny profil, prečo nie, ja som tiež začala po8 mesiacoch pátrať. Manžel má spermie ok? Ovu máš pravidelne potvrdené? Stery porobene? Toto si kľudne mozes nechať urobiť. Ak aj toto bude ok, chod na hycosy pozrú či máš priechodne vajcovody. Lebo aj zdanlivo zdraví ľudia ako som si aj ja myslela, všetko ok na koniec problém vajcovody bez akéhokoľvek priznaku. Ja som si šla za tým. Keď sa problém nenájde odporúčam vypustiť to z hlavy. Neni veľa možnosti kde je problém. A ešte nechať si urobiť aspoň základnú imuno čiže u teba protilátky, ovaria spermie placenta ešte tu môže byť problém. Infolic je pre ženy bez ovu, nepi ho, ak ju máš, zbytočne si rozhodis cyklus. No a samozrejme štítnu žľazu.
skusala si niekedy brat vitaminy ktore sa beru pred tehotenstvom zadalsie ked to najmenej čakaš vtedy to zvykne a skusit romanticku dovolenku
Dajte sa obidvaja vysetrit. Aj my sme mladi,zdravi, nefajcime. A tiez sa nedarilo. V novembri nas caka ivf.
@sono2 jeeej si zlatá ďakujem krásne za rady...hormonálny profil mám v poriadku a zvyšné veci sme ešte neriešili..počkáme ešte chvíľku a uvidíme čo bude...ak nevyjde tak všetko pojdem poskúšať 🙂 ďakujem
@macataxi1senec hehe že romantickú dovolenku...boli sme na dvoch ale asi málo romantiky bolo či čo 😀
@carolynkaah styk každý druhý deň, manžel žiadne"ručne práce", spermiogram, alchemilkovy čaj
noo ja mam opacny problem 😝 😝 preto mam šest deti ale som štastna žena je my luto ked to niekdo nema tak jednoduche ale sestra tiež mala problem aked to vzdala vtedy to prislo a druha trykrat potratila a tretia sestra otehotnela až po rokoch
@carolynkaah zakladom su hormonalny profil a aj v case, kedy sa predpoklada, ze si po ovulacii, folikulometria, spermiogram u manzela. ak ti boli v ramci HP vysetrene aj hormony stitnej zlazy (TSH, FT3, FT4), tak ok. ak nie, skus si este obehat endokrinologiu - cakacie doby su niekedy aj 3-4 mesiace, takze skus si uz teraz hladat, kam by si mohla ist, od obvodneho alebo gynekologa si vypytat ziadanku a objednat sa na vysetrenie. toto je urcite zaklad, ktory sa oplati mat za sebou okolo toho roku. potom spominane hysosy a neskor ostatne.
@carolynkaah ja za seba hovorim, skuste spermiogram ..pozeram ze si z kosic, tam mate tkanivovu banku a robia spermiogram zadarmo a plus tebe vysetreia imunologiu, robi to mudr. bobak a spermiogram je perfektny.
Poviem ti tak, ja som sa tiez snazila skusala vsetko mozne aj nemozne, brala ja clostyl, duphaston, elbo som myslela, ze je chyba vo mne, a nakoniec sme po dvoch rokoch sli na spermiogram a ten bol hrozny. Cize usetrite si vela casu, sklamania a slz, ale najma casu, ked pojdete na ten spermiogram. Ked bude normospermia - tak vies, ze moze byt chyba v tebe - tam je toho vela, hormony, hematka, imunologia, nejake pliagy zospodu, problemy s ovulkou atd..cize moja rada, spermogram a od toho sa to vsetko odpichne... 🙂
@carolynkaah este ma napadlo, ze by ste mohli vyskusat MACU - je na podporu plodnosti a vela babam pomohla...
najma tato, ze vraj je odskusana a zabera
http://www.zelenyzivot.sk/Maca-extrakt-100g-d4.htm
brat ty aj muz a mozno sa zadari ..je tu taka tema o tej MACI a baby si ju velmi pochvalovali 😀 🙂 ked nic, tak sa vam zvysi aspon apetit 😝 😀 . keby vam nezabrala tato, tak treba skusat, lebo su rozne od roznych vyrobcov a na kazdeho zabera nieco ine.
Manzel este nebol na spermiograme? Ved to je uplne prva vec, kam mal manzel ist.
@carolynkaah prepáč ale 8 mesiaco a ty si zufala? nehenvaj sa ale su ženy ktorým sa roky nedarí a maju problemy či potraty! a 8 mesiacov je nič....my sme sa snažili necelé 4 roky!! aj to je dosť....nešlo prirdoezne išli sme na IVF...hlavne by tvoj partner mal ist na spermiogram a potom rieš seba!
@carolynkaah - ja ta viem pochopiť, samozrejme sú páry, ktoré sa snažia roky, ale to ešte neznamená, že ťa to nemôže po 8 mesiacoch trápiť. Ja som po pol roku behala namrzená, že prečo nič. Potom bol manžel na testoch a vyšiel veľmi zlý spermiogram. Ja osm od Januára užívala Inofolic a manžel bol koncom marca na spermiograme a po ňom som mu hneď objednala Folandrol a rovno som objednala aj Proseed gel už presne značku neviem, ak budeš chcieť vyhrabem niekde v šuflíku a pozriem. Myslím si že práve ten nám pomohol, lebo hneď prvú ovulku začiatkom aprila čo som mala a nám sa to podarilo. Som neverila vlastným očiam že mám //, bo po tom spermiograme zlom som ani netestovala, len keď už MS neprišla tak som skúsila... Folandrol bral len pár dní, tak to neverím že tak skoro mohlo pomôcť, skôr si myslím že to tým gélom - on uľahčuje prienik spermií k vajíčku a hlavne nie je na vodnej báze ako sú ostatné lubrikačné gély. Celkovo si myslím, že voda spermiám neprospieva a veľa párov si znižuje šance tým že používa lubrikačné. Takže radím ti - buď žiadny lubrikačný a najlepšie ten Proseed. Ja som zaň dala okolo 20 euro, ale už som to tu v jednej téme písala a ozvala sa mi jedna žienka, ktorá ďakovala za radu, že je už v nejakom 16 týždni myslím 🙂 Takže super 🙂 A ešte by som ti poradila skrz tú vodu, aby si sa v období ovulácie nekúpala, ale iba sprchovala.
Nam sa nedarí už skoro 4 roky...a veru prešla som si všeličím. Chápem Ťa , prešla som si aj týmto obdobím ako Ty, ale neboj sa prejde to. Teraz som zmierená zo svojím osudom a viem, že nedá sa nič siliť. Sú veci ktoré sa nedajú ovplyvniť a nepohne s Tým nikto...samozrejme, že viera je najdôležitejšia, ale čo sa ma stať sa stane a aj keď pôjdeš ku neviem akému odborníkovi a nepomôže Ti s otehotnenim, tak ako to bolo v mojom prípade a prešla som si aj 3 IVF a nepodarilo sa , tak ostala mi len jedna vec a tou je POKORA... 😉
@compatible234 presne to iste si mysim aj ja ...jednoducho clovek to musi prijat, pokorit sa .., ale to sme my uz dlho , dlho na tejto ceste., takze sme k tomu takto dospeli. Ked som bola na zackatku snazenia, tiez som nepripustala iste skutocnosti, fakty, snazila sa vela robit preto ... teraz som uz zmierena...co najhorsie sa mi moze stat, ze nebudeme mat deti? co to so mnou spravi? to su otazky, ktore som si polozila, odpovedala na ne, poplakala...a aj ked sa rozkrajas, aj ked spravis vsetko spravne, jednoducho niekedy veci nevyjdu ... a my nevieme preco..mozno ten zamer tam je, no ja ho nevidim...
my sme sa dali na adopciu 🙂 ..zacali sme riesit a pripustat aj tuto moznost a mozno je to nasa cesta 😵 a museli sme dospiet k tomuto poznaniu ... tak to vidim ja 😅
@carolynkaah 8 mesiacov je este strasne malo na nejaku paniku. Nepises kolko mate rokov, ani ci vies presne kedy mas ovulaciu, ci sa vobec triafate do spravneho casu. Uplne pokojne to moze tolko trvat, pokial viem, po 12 mesiacoch sa zacinaju robit prve vysetrenia.
Ak chces byt kludna, skus si kupit ovulacne testy, pripadne si zacni merat bazalnu teplotu, zistis kedy sa budete snazit "efektivne" 🙂 Ak mate menej, nez 35 rokov, potom by som zatial par mesiacov viac neriesila. Ak mate viac, zbehni k lekarovi, daj si spravit preventivnu prehliadku a mozno hormonalny profil a muz spermiogram.
Len pre upokojenie - my sme sa snazili 15 mesiacov, a to som presne vedela, kedy mame ist na vec. Takze niekedy to takto proste je, ze to trva dlhsie a nikto s tym nic nespravi.
Drzim palce.
@maminka1986 môžeš byť v kľude...nič také som nenapísala, nie som zúfala veď nemám byť prečo...treba čítať poriadne 😉
Ďakujem všetkým za rady a tipy, keď sa nám v najbližšom čase nezadarí, tak aspoň viem akým smerom sa mám uberať 🙂
Clovece, 8 mesiacov je naozaj kratka doba🙂. Viem ze ta to trapi ale ak je nejaka moznost pust to z hlavy. Moj svokor gynekolog tvrdi ze riesit to ma zmysel po roku, roku a pol snazenia sa. Ale pytas sa co pomaha. Pohyb, zdrava strava, pokojna mysel, a mozete si dat vypocitat terminy aj u dr Jonasa 😉. A samozrejme vsetko ostatne co ti kocky radili.
@liv1 ja myslím že to je na základné vyšetrenia akurát tak super doba. Vieš koľko trvá dr kým príde na problém? U mňa to bolo vyše roka a to som počúvala ako som určite plodná a máme ísť na dovolenku lobo veď ovu mám a hormóny ok, ja som si musela všetko obehať. A keď už aj človek vie čo je vo veci, snaží sa to neinvázivne riešiť, ak sa dá, čiže ďalšie mesiace. A ak nie tak ide na ivf, tam to tiež neni zaručené. No a Jonáš, nemyslíš vážne. Dá peniaze za to, že jej nikto vypočíta termín mimo ovu??? Nás už našlo ktovie koľko by to trvalo keby som na to nemyslela a len pozitívne myslela a bla bla. Koľko vám trvalo snaženie? Ja len či vieš o čom je reč. Nič v zlom.
presne tak, súhlasím so sono2, ja nechcem nič nechávať na náhodu a čakať kým bude neskoro, obaja sme tridsiatníci a všetko strašne dlho trvá, kým nás objednajú na vyšetrenie prejdú aj dva tri mesiace, kým zaberie prípadná medikamentóza ďalšie mesiace 😠 Reči typu som trápna a zúfala si prosím nechajte pre seba, ak je nejaký problém, treba ho riešiť čím skôr a nie čakať kým bude neskoro. Že nemám ísť k lekárovi ale radšej mám navštíviť nejakého šamana čo mi len tak zbrucha podľa zvláštnych postupov vypočíta, že ten a ten deň je najlepšie počať ?? no to snáď nemyslíte vážne. 😀 😀 😀 😀 To už môžem aj za kartárkou ísť aj do veštiarne zavolať. 😉 😉
@carolynkaah zelam vela stastia pri pocati... Ja mam dve krasne deti a pri tom druhom mozno aj saman ako ty nazyvas toho doktora, pomohol. Ja som velmi stastna a spokojna, mam dievca aj chlapca 🙂...
Mne inofolic uplne rozhodil menstruaciu a dovtedy som mavala pravidelnu. Ja som vzdy otehotnela / aj ked to nedopadlo nakoniec stastne/ vtedy, ked som zacala pit od prveho dna menstruacie alchemilkovy caj/kupis v lekrani sypany / pijes kazdy den az do ovulacie a potom uz nepijes. Druha rada je nesustredit sa na to a uzivat si zivot, co ma prist pride a ked na to prestanes intenzivne mysliet urcite sa zadari. Vela stastia. 🙂 😉
@carolynkaah ak mas ty vsetko ok, tak minimalne by som poslala manzela na zakladne vysetrenie (spermiogram ci ako sa to vola) a potom je tu dalsia vec, co maju moji svagrovci, obaja zdravi, ale spolu by dieta nikdy nepocali (je to nejake autoimunitne ci ake ochorenie, netusim), hoci kazdy s inym partnerom by na 99% nemali problem mat prirodzene dieta....
a skusala si ovulacne testy? napriklad moja sestra nemohla otehotniet 3 roky a zistila, ze plodne dni ma az od 25ho dna a zrazu 2 deti behom 2 rokov 😀
myslim, ze tie ovulacne testy a spermiogram na uvod by boli fajn 😉
@liv1 tak ak si nevedela kedy máš ovu alebo nemáš pravidelnú je možné že sa tam náhodné nejaký datum stretol. A pohlavie určuje muž aký nesie spermia chromozom. Ja som si to len zo zaujímavosti nechala urobiť a vychádzali mi permanentne termíny cez ms druhý deň alebo pred ms. No čo by tam už len ten môj muž oplodnilmám pravidelnú ovu 12deň a žiadny iný datum neprichádza do úvahu a to som bola x krát na utz aj iné dni cyklu. Či podľa jonaša to je o inom a folik s vajíčkom netreba?
@sono2 pozri. Existuje nejaky kmen, ktory sexuje LEN pocas ms. Zatial nevymreli 🙂... Kamoska ma dve deti pocate na konci ms. A takych je milion zien. Takze vidim ze aj ty si si od Jonasa nechala urobit vypocet. Teraz by som ja mohla povedat ako ty "to myslis vazne?" 😉. My sme sa na presny termin vykaslali (bolo vtedy ked bola chut) ale nakoniec to vyslo v mesiac podla vypoctu. Ci nahoda neviem..
@carolynkaah uricte nezufat, je to stale este kratka doba, Ja som prvykrat otehotnela po 4 rokoch, /mam pco syndrom/, nasledoval potrat v 4tt, po roku som opat otehotnela, opat nasledoval potrat v 19tt/akutna hnisava chorionamniotitida/ a potom som otehotnela po 5 rokoch a konecne aj donosila a porodila, Trvalo to len 11 rokov 🙂 😉