Dievčatá, taká rýchla otázka , pretože ma to stresuje...som deň po sekcii o bolestiach Vám písať nebudem keďže sú hrozné...
Vec čo ma zaujima je , nahmatala som si rez..a steh...a to sú železné? Ja mám v reze železo? Veď to keď mi budú vyberať odpadnem od bolestí...a kedy mi to budú vyberať vlastne ešte tu v nemocke? Ja asi ujdem alebo čo...ja som veľmi veľmi veľmi citlivá na také vecí veď pri sekcii má rezali a ja že Au to boli, moja MUDr. Sa smiala zo mňa že ja mám tak nízky prah bolestí že to ešte nezažila 😀 Vraj som im tam vravela že chcem piť kakavko 🙆Viete čo mi dnes priniesol manžel? Kakavko 👍😀😀
@vanda323 ja po prvom som mala steh a po druhom kovové spony také ako zo spinkovaca a presne to tak cvakalo a na to majú špeciálne nožničky ktoré tu sponu v strede tak ohňu a výberu to nieje to nič strašné a kedy záleží ako sa bude hojit jazva mne po druhom spony vyberali na 7 deň polovicu a na 10druhu lebo sa mi to zle hojilo
To sú staplery, nebooj, vôbec to nebolí. Len si na ne dávaj o pár dní pozor, keď rana odpuchne tak svorky zostanú mierne vystúpené a radi sa zachytávajú o nohavičky 😬 to je dosť nepríjemné. A gratulujem, nech si skoro fit
@ruzovakrava Aha jejo ďakujem za vysvetlenie, super dám si pozor
@michalka4193 Ahoj. Takže to nebolelo?😀😀😀
Napíš pravdu 😀😀
@vanda323 ahoj. U nás púštaju po sekcii na 5 deň. A v ten deň vyberajú aj tie spony. Ak teda je všetko v poriadku. Ak nie je, tak prídu na vybratie ženy z domu. Neboli to vôbec, neboj sa a nestresuj samu seba 😘
@vanda323 ja som mala po cisárskom tiež svorky. Na cca 6 deň mi ich vyberali. Len prešli dezinfekciou a vytiahli. Nebolelo to. Aspoň mňa nie. Hlavne si ráno moc nechytal aby si si tam nezaniesla infekciu. A neboj druhý uz bude lepší. Mám za sebou 2 cisárske
@vanda323 ja som bola na Tom ako ty po prvej sekcii,dr ma chcel prehmatat a ja som mu vyrážala ruku 😄😄 bolo to dosť trápne keď capes dr po rukách na veľkej vizite ale mala som veľké bolesti,večer som si dávala pichať injekcie na spánok a od bolesti čo bolo dokopy 7ml čiže dosť veľa do zadku no nič príjemné , a ja som mala na bokoch také kovové uzliky a vo vnútri ako drôtik aby sa.jazva hojila rovno, mala som to pri oboch sekciách, potom mi to len odstrihli a ten drôtik mi vytiahli,vôbec to nebolelo sekundu také že hmmm a koniec
@vanda323 ahoj, v prvom rade gratulujem k bábätku a prajem Vám obom veľa zdravíčka. Bolesti po cisárskom sú, no ja skm sa ich snažila rozchodiť a musím povedať, že som sa takto rýchlo zotavila. Mňa pustili po 3 dňoch domov s tým, že som na druhý deň prišla vybrať tie svorky kovové. Nemusíš sa báť vôbec to neboli a trvá to par sekúnd.
Ahoj, v prvom rade gratulujem a prajem veľa zdravíčka 😉 Neboj vyberanie spony neboli....prvé som mala site nitou a to sa tam prirástlo....tak to bolo že auuuuu....ale tieto sú pohoda,idú ľahko von...po cisárskom sú tie prvé 2 dní hrozné....3ti o niečo lepšie a 4tý deň o dosť lepšie....a potom to už ide že fakt k lepšiemu...ja som šla po oboch porodoch na 4ty deň domov....akurát som vystihla natresk v porodnici pri oboch,tak tie čo boli na tom dobre išli ako po klasickom pôrode domov....ale zvyčajne je to 5 dní 😉držte sa
@vanda323 budu to klipy 🙂 klud.bezne sa to pouziva. Aj ked nohli spravit intradermalny steh
@vanda323 vyberanie stehov ani nebudes citit… prve som mala vstrebatelne a tie druhe mi Dr. Povedal, ze si mam vybrat sama 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Svorky som sice nemala, zato drenaz ano a tu ked mi doktor vytahoval tak som zrevala na cele oddelenie tak, ze dobehli aj dve sestticky, ze co sa deje 🤣no lenze on mi tu drenaz vytahoval stylom “tahal dedko repku” - a to mam vysoky prah bolesti vraj, kedze pri prvej dcere otvorena na 4 cm som nevedela, ze mam kontrakcie - zistili to az na pasoch. Vsetko bude ok, neboj. Gratulujem k malickej 😍🙂 a pamätaj, ze musis byt statocna. Ja viem, ze prve kroky velmi bolia, ale cim skor ich rozchodis, tym lepsie. Cim neskor, tym viac to bude boliet. Drzim palceky ❤️
Dievčatá, budem opäť Vám písať takto hromadne.
Ďakujem za každú radu. Ukludnili ste ma každá jedna !
Ja Vám poviem pravdu som si už predstavovala scenáre v mojej hlave ako veľmi to bude bolieť ako to zvládnem atď....
Čo je môj problém, a to robím vlastne stále .....
Som prvý deň po sekcii, kanilu mi už sestrička vybrala, stým že už mi viac nemôžu nič dávať no,okrem tabletiek.
Tak teraz som mala také bolesti že mi až nohy skrucalo, dala mi novalgin...trošku zabral no nič moc.... som unavená no nemôžem spať....
Ďalej ma trápi že keď mi na chvíľku prinesú cez deň Wandu, nedokážem ju ani prebaliť,ani prezliecť....len ju pomojkat a nič.
Inak Wanda vraj stále spí....pije Nutrilon a že ju musia budiť lebo celé dni prespí 🙆😀😀😀👍
Ja som ani nevedela, ze mi ktosi cosi vybera... ubehlo 10 dni a bolo to vsetko zahojene. To sa neboj... ale trvaj na tom, aby ti to vyberal rajonny gynekolog, kamoske to vyberala nemocnicna sestra a bol to otras, 2 stehy jej nechala v tele!!! A teraz 1.5 roka po porode ide na chirurgiu to riesit...
Prajem skore zotavenie 🙏 zazila som to aj ja a este raz by som to zazit nechcela :( hrozne bolesti. Ale prejdu...
@vanda323 ja ti sice neporadim.. len chcem napisat, ze blahozelam a vela vela zdravicka 🍀🍀🍀😊