Ahojte, mám 25 rokov a dr mi našiel myom na maternici. Mám 2 deti a som 4 mesiace po pôrode. 22. Januára som mala naposledy Ms a odvtedy mám stále krv. Trosku má boli aj podbrusko alebo cítim taký zvláštny tlak. Máte niekto skúsenosti či je to ok? Dr mi k myomu nič moc nepovedal. Tak neviem či mám ísť nas5 k dr alebo je to krvacanie mimo cyklu ok alebo odchádza ten myom. Ja neviem. Pijem aj alchemilku keďže ta mi vždy pomáhala pri silnejších ms. Za vaše skúsenosti ďakujem
@marticka85po a je ok to krvacanie? Ako sa dá fungovať s tým?
@bibg 1. a 2.den ms mam velke zrazeniny a trochu silnejsie krvacanie..zvykla som si.ine to asi nebude. Pretoze moj myom sa neda vyoperovat,bola som na laparoskopickej operacii,tam zistili ze myom je vrasteny do svaloviny maternice a teda sa neda vybrat.ale chvalabohu nerastie. A mavam aj krvacanie mimo cyklu,rsp.spinenie, .vacsinu len v predovulacnej faze.potom uz nie.
@marticka85po mas aj bolesti cez ms?
@bobrina1 od pôrodu som mala ms len 2x normálnu. Prvá bola taká normálna a teraz druha bola veľmi silna. Bolesti som nemala.
@marticka85po ja som mala prvé 2 dni ms take silne že som nestačila vlozky menit. Dnes je to 17 dni spolu s ms čo krvacam. Dostala som 22. A odvtedy stále krvácam. Niekedy mi stačí intimka a niekedy musím normálne vložku.
@bobrina1 ano mavam silne bolesti ale nie kvoli myomu.mam endometriozu
@bibg to poznam. Tiez to tak mavam ze prvy druhy den si davam ten najhrubsi tampon,plus hrubu vlozku a menim kazdu hodinu. Najhorsie je to v praci lebo stale lietat hore dole na wc..chapes. ale mavam aj ms ked krvacam slabo 4dni.cize meni sa to a vplyva na to xy veci.napr. aj to ako sa stravujem.vacsinou krvacam viac ked konzumujem cervene maso 3x do tyzdna. Mala som obdobia ked som maso nejedla rsp.malo,iba raz do tyzdna a aj krvacanie bolo uolne minimalne
@bibg ale osobne si myslim ze toto tvoje krvacanie nesuvisi s myomom.ak si 4m po porode,tam bude problem s tym ze hormony este nie su ustalene.porad sa este raz s lekarom,najma ak pocitujes este aj slabu bolest. Myslim ze casom sa to spravi aj samo.
@bibg a skus vysadit tu alchemilku.ona totizto velmi prekrvuje maternicu. Ja zvyknem pit rebricek (mysi chvost), ten ma opacny efekt.je to velmi dobra zenska bylinka
@marticka85po ďakujem. Zajtra pojdem k dr. Keďže krvacanie sa ešte zhoršilo a navyše som dosť unavena a taká slabá.. mám pocit že ledva chodím.
@bibg Myom ti len tak neodide.to je dlhodoba, zalezitost.ja mam myom od mojich 20.rokov.teraz mam 35 a on je tam stale. Ovplyvnuje najma krvacanie pri MS